We have moved at community.getvera.com

Author Topic: Beta started!  (Read 44597 times)

Offline frichter09

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 397
  • Karma: +0/-1
Re: Beta started!
« Reply #45 on: July 18, 2012, 07:08:08 pm »
Yeah, i tried everything and I am not able at getting a temperature measurement.
Let me know if and how I can sent you any log files if needed.

Flo
Vera Lite (1), Kwikset Locks (2), 2Gig-CT30 Thermostat (1), D-Link IP Cam (1), Evolve DM-15 (1), Evolve LRM-15(AS) (4), Evolve LFM-20 (1), Evolve LSM-15 (1), Everspring Sensor (1), Intermatic HA02C (6), Intermatic HA03C (4), Wayne-Dalton HA-03WD (2), MCV Smart Switch (1)

Offline jtmoore

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 171
  • Karma: +2/-1
Re: Beta started!
« Reply #46 on: July 18, 2012, 07:21:08 pm »
Looking good so far with tstat, temp, humidity, and door sensors. Arm/disarm would be useful addition.
1). Plugins for virtual switch and conditional switch (from mios Apps) don't show up. I would love to see support for those please.
2). Swiping left and right is difficult without accidentally moving the dimmer settings. Any way to improve this?
3). On the Control Screen, can I only have 6 panels? I'm using one per room and I need more than 6 rooms. Perhaps I am not using it correctly.
4). Would also be good if I could display the text from the Variable Container plugin too.

Many thanks.

Jtmoore
jtmoore

Offline Dolphran

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 86
  • Karma: +1/-0
Beta started!
« Reply #47 on: July 18, 2012, 07:43:06 pm »

Did you try virtual switches?  I have several though I added them manually rather than install the plugin, but the end result should be the same.

Mine definitely don't show up.  What do you mean to add them manually?

Offline intveltr

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1741
  • Karma: +102/-5
Re: Beta started!
« Reply #48 on: July 18, 2012, 08:04:43 pm »
Mine definitely don't show up.  What do you mean to add them manually?
My virtual switch didn't come as a plugin from the MIOS store, but as a couple of files someone posted here some time ago.  I uploaded these files to my Vera to create the switch.

I will try adding a virtual switch and some of the other plugins, and check how Vera exposes them on her web interface.
HomeWave is available in the App Store!  Turn your iPhone/iPad into an easy-to-use remote control for Vera.

Offline intveltr

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1741
  • Karma: +102/-5
Re: Beta started!
« Reply #49 on: July 18, 2012, 08:12:21 pm »
1). Plugins for virtual switch and conditional switch (from mios Apps) don't show up. I would love to see support for those please.
2). Swiping left and right is difficult without accidentally moving the dimmer settings. Any way to improve this?
3). On the Control Screen, can I only have 6 panels? I'm using one per room and I need more than 6 rooms. Perhaps I am not using it correctly.
4). Would also be good if I could display the text from the Variable Container plugin too.

1, 4) I will look into supporting specific or even arbitrary plugins.
2) Not easily.  It is possible to make the app cancel a dimmer move once you leave the dimmer control with your finger, but it will be annoying to have the dimmer snap back to the old value if that happens, rather than stay on the last valid value.  I could also cancel the dimmer action once a swipe is detected.  I'll experiment a bit with these options.
3) Select (highlight) one or more panels by tap-and-dragging, then hit the Grid button.  You can then change the nr of panels on the selected area, allowing you to have more than 6 controls. For example, select 2x2 panels, then tap the grid button and change it to 3x3. You end up with 9 smaller controls instead of the original 4
HomeWave is available in the App Store!  Turn your iPhone/iPad into an easy-to-use remote control for Vera.

Offline frichter09

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 397
  • Karma: +0/-1
Re: Beta started!
« Reply #50 on: July 19, 2012, 12:50:32 pm »
For this one:
2) Not easily.  It is possible to make the app cancel a dimmer move once you leave the dimmer control with your finger, but it will be annoying to have the dimmer snap back to the old value if that happens, rather than stay on the last valid value.  I could also cancel the dimmer action once a swipe is detected.  I'll experiment a bit with these options.

maybe implement arrows on the top bar to switch between different screen.

Flo
Vera Lite (1), Kwikset Locks (2), 2Gig-CT30 Thermostat (1), D-Link IP Cam (1), Evolve DM-15 (1), Evolve LRM-15(AS) (4), Evolve LFM-20 (1), Evolve LSM-15 (1), Everspring Sensor (1), Intermatic HA02C (6), Intermatic HA03C (4), Wayne-Dalton HA-03WD (2), MCV Smart Switch (1)

Offline jtmoore

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 171
  • Karma: +2/-1
Re: Beta started!
« Reply #51 on: July 19, 2012, 04:05:37 pm »
Regarding my reported difficulty swiping left and right without accidentally altering the dimming setting... As a personal work round, I could just learn to position my finger to start the swipe inside the dimmer icon, rather on its edge. So, I can live with this limitation if there is no easy solution. I just need to teach my wife to do the same....

I've been testing via 3G connection and I can report that this works ok. I've increased the time out a little, as some times it would not respond.

I really like the Sensor icon and configuration, with ability to change the text and colour depending on current state.  I have some binary switches (real and virtual) that I would like to use as though they were Sensors.  Would it be possible if HomeWave could have option to display the switch as a sensor?  Anyone else think this could be useful option, or just me?  ;-)   Thanks.

jtmoore.
jtmoore

Offline frichter09

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 397
  • Karma: +0/-1
Re: Beta started!
« Reply #52 on: July 19, 2012, 04:17:09 pm »
For me if I start swiping inside the dimmer switch I get the problem that sometimes the dimmer gets turned on...
So I d still prefer some type of arrows etc. Maybe user configurable so people can turn it off if not needed.

Anyways +1 on fading color option. I really enjoy this feature!!!

Flo 
Vera Lite (1), Kwikset Locks (2), 2Gig-CT30 Thermostat (1), D-Link IP Cam (1), Evolve DM-15 (1), Evolve LRM-15(AS) (4), Evolve LFM-20 (1), Evolve LSM-15 (1), Everspring Sensor (1), Intermatic HA02C (6), Intermatic HA03C (4), Wayne-Dalton HA-03WD (2), MCV Smart Switch (1)

Offline intveltr

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1741
  • Karma: +102/-5
Re: Beta started!
« Reply #53 on: July 19, 2012, 04:18:26 pm »
I really like the Sensor icon and configuration, with ability to change the text and colour depending on current state.  I have some binary switches (real and virtual) that I would like to use as though they were Sensors.  Would it be possible if HomeWave could have option to display the switch as a sensor?  Anyone else think this could be useful option, or just me?  ;-)   Thanks.

You can configure the switch to look exactly the same :)  Just set the on/off colors and labels, and disable the ring for the off state.  Then (if desired) disable user interaction so it's display only.
HomeWave is available in the App Store!  Turn your iPhone/iPad into an easy-to-use remote control for Vera.

Offline jtmoore

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 171
  • Karma: +2/-1
Re: Beta started!
« Reply #54 on: July 19, 2012, 04:32:24 pm »
You can configure the switch to look exactly the same :)  Just set the on/off colors and labels, and disable the ring for the off state.  Then (if desired) disable user interaction so it's display only.

Perfect! Many thanks.
jtmoore

Offline intveltr

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1741
  • Karma: +102/-5
Re: Beta started!
« Reply #55 on: July 19, 2012, 05:59:16 pm »
New build has been posted, mainly having to do with Thermostats and Plugins.

Please note: If you have any Thermostat or Linear Sensor controls configured in Homewave, please go into edit mode, select the control, click the Link button (the little chain) and re-link the control to the right Vera device.  This ensures that the new configuration settings of this build are carried over to your existing control. 

Please also do the same for any Fortrezz temp / water sensor (both the temperature readout and the water indicator), and let me know if the device still works as expected.

This build should now support regular thermostats as well as the 3M-50 plugin, but keep in mind that only heat setpoint and ambient temperature are supported as yet.

You can also switch to Fahrenheit readout.  After making the change in the app settings, you'll have to return to the HomeWave home screen for the changes to take effect.
HomeWave is available in the App Store!  Turn your iPhone/iPad into an easy-to-use remote control for Vera.

Offline frichter09

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 397
  • Karma: +0/-1
Re: Beta started!
« Reply #56 on: July 19, 2012, 06:08:08 pm »
Thanks intveltr,

it seems to recognize my ct-30 now... however it shows 70C. This cant be right (I hope)....
How do I switch it to F?

Flo
Vera Lite (1), Kwikset Locks (2), 2Gig-CT30 Thermostat (1), D-Link IP Cam (1), Evolve DM-15 (1), Evolve LRM-15(AS) (4), Evolve LFM-20 (1), Evolve LSM-15 (1), Everspring Sensor (1), Intermatic HA02C (6), Intermatic HA03C (4), Wayne-Dalton HA-03WD (2), MCV Smart Switch (1)

Offline frichter09

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 397
  • Karma: +0/-1
Re: Beta started!
« Reply #57 on: July 19, 2012, 06:13:48 pm »
Also, my Evolve relay switch is now showing up!
Great work.
Vera Lite (1), Kwikset Locks (2), 2Gig-CT30 Thermostat (1), D-Link IP Cam (1), Evolve DM-15 (1), Evolve LRM-15(AS) (4), Evolve LFM-20 (1), Evolve LSM-15 (1), Everspring Sensor (1), Intermatic HA02C (6), Intermatic HA03C (4), Wayne-Dalton HA-03WD (2), MCV Smart Switch (1)

Offline knewmania

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 255
  • Karma: +0/-0
Re: Beta started!
« Reply #58 on: July 19, 2012, 06:17:59 pm »
My WWA-02 devices now appear as well as my Virtual Switch.

Vera 2. UI 1.5.622 / Vera 3. UI 1.7.760

Offline intveltr

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1741
  • Karma: +102/-5
Re: Beta started!
« Reply #59 on: July 19, 2012, 06:25:09 pm »
it seems to recognize my ct-30 now... however it shows 70C. This cant be right (I hope)....
How do I switch it to F?

That'll be 70F :)  The only thing that actually changes is the unit label. 

Go into the app's Preferences (via your iPhones Settings thingy); you'll find a setting for the temperature unit.
HomeWave is available in the App Store!  Turn your iPhone/iPad into an easy-to-use remote control for Vera.