We have moved at community.getvera.com

Author Topic: Door sensor shows as motion sensor - v0.33  (Read 8099 times)

Offline tdinardo

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 150
  • Karma: +1/-1
Door sensor shows as motion sensor - v0.33
« on: July 22, 2012, 10:12:50 am »
I've got one door sensor that is presented as a motion sensor in v0.33. It repros on my Evo and my Kindle Fire. I checked the config on the device and it is using the correct device_type and device_file. I have two of these devices, and one shows correctly while the other does not. Both configs are identical. Any idea why this might be happening?

Thanks.

Tom

Offline rakstar

  • Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 342
  • Karma: +0/-0
Re: Door sensor shows as motion sensor - v0.33
« Reply #1 on: July 24, 2012, 08:45:45 pm »
Can you send me your user data and a screenshot of the device in Vera's Web UI so I can take a look?  Thanks!

Offline tdinardo

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 150
  • Karma: +1/-1
Re: Door sensor shows as motion sensor - v0.33
« Reply #2 on: July 25, 2012, 09:10:00 am »
Here's a screen shot of the sensors in UI5.

Not sure which user data you need. An access account to my Vera or something different? Let me know.

Oddly, now both of them show as motion sensors in Homebuddy.

Thanks.

Tom
« Last Edit: July 25, 2012, 09:12:51 am by tdinardo »

Offline rakstar

  • Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 342
  • Karma: +0/-0
Re: Door sensor shows as motion sensor - v0.33
« Reply #3 on: July 25, 2012, 10:22:21 pm »
Look like MiOS changed the icons in the new firmware.  I will update them in the next release.

Offline tdinardo

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 150
  • Karma: +1/-1
Re: Door sensor shows as motion sensor - v0.33
« Reply #4 on: July 25, 2012, 10:47:44 pm »
Cool. Thanks for checking. Let me know if you need me to test anything.

Offline rakstar

  • Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 342
  • Karma: +0/-0
Re: Door sensor shows as motion sensor - v0.33
« Reply #5 on: July 26, 2012, 12:40:09 pm »
I'll take you up on your offer :)  I'm not sure if I got the icons right as there are 4 possible combinations:

armed/tripped
not armed/not tripped
armed/not tripped
not armed/tripped

Would you mind testing these scenarios with the latest snapshot? http://goo.gl/0B9CU

Thanks!

Offline tdinardo

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 150
  • Karma: +1/-1
Re: Door sensor shows as motion sensor - v0.33
« Reply #6 on: July 26, 2012, 09:32:15 pm »
Sure thing. I downloaded and installed, but haven't been able to finish testing. I'll complete testing tomorrow and report back.

Offline rakstar

  • Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 342
  • Karma: +0/-0
Re: Door sensor shows as motion sensor - v0.33
« Reply #7 on: July 31, 2012, 12:27:04 pm »
Have you gotten a chance to test?

Offline tdinardo

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 150
  • Karma: +1/-1
Re: Door sensor shows as motion sensor - v0.33
« Reply #8 on: July 31, 2012, 09:06:38 pm »
Sorry, I got slammed with work. I will get this tested tomorrow.

Offline tdinardo

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 150
  • Karma: +1/-1
Re: Door sensor shows as motion sensor - v0.33
« Reply #9 on: August 05, 2012, 04:49:59 pm »
OK, I finally got this tested. Sorry for the delay.

UI5 has the following icons:

armed/not tripped - green light/door closed/wall
bypass/not tripped - green light/door closed/wall
armed/tripped - green light/door open/ no wall
bypass/tripped - green light/door open/ no wall

Here are the results for the buddy build you provided:

armed/not tripped - green light/door closed/wall
bypass/not tripped - green light/door open/no wall
armed/tripped - red light/door open/ no wall
bypass/tripped - green light/door open/ no wall

While the buddy build does not have the correct icons for all options, I suspect that UI5 does not have the correct icons set either.

I'm not sure what the correct icon for each option is. Maybe this:

armed/not tripped - green light/door closed/wall
bypass/not tripped - green light/door closed/no wall
armed/tripped - red light/door open/wall
bypass/tripped - red light/door open/no wall

Thoughts?

Offline rakstar

  • Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 342
  • Karma: +0/-0
Re: Door sensor shows as motion sensor - v0.33
« Reply #10 on: August 06, 2012, 10:01:23 am »
Awesome, thanks for the feedback.  I've contacted Mios about this and will report back when I hear from them.

I'll have to review my code because based on your feedback, it seems that i made some errors, but I was actually thinking along the lines of what you suggested:
armed = wall
bypass = no wall
tripped = red light / door  open
not tripped = green light / door closed

I will check this tonight after work.

Offline tdinardo

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 150
  • Karma: +1/-1
Re: Door sensor shows as motion sensor - v0.33
« Reply #11 on: August 06, 2012, 03:12:07 pm »
Cool. Post another buddy build after you make updates and I'll retest.

Thanks!

Tom

Offline rakstar

  • Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 342
  • Karma: +0/-0
Re: Door sensor shows as motion sensor - v0.33
« Reply #12 on: August 08, 2012, 11:37:32 am »
Please try the latest beta snapshot.  I think I implemented it correctly the first time but I suspect that Vera sometimes passes an empty value instead of a zero to indicate not tripped/not armed.  This build takes care of that.

Offline tdinardo

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 150
  • Karma: +1/-1
Re: Door sensor shows as motion sensor - v0.33
« Reply #13 on: August 08, 2012, 05:37:04 pm »
Cool. Can you post a drop for the current build so I can load it on my Kindle as well?

Thanks!

Tom

Offline rakstar

  • Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 342
  • Karma: +0/-0
Re: Door sensor shows as motion sensor - v0.33
« Reply #14 on: August 08, 2012, 10:09:12 pm »
It's the same link: http://goo.gl/0B9CU