Author Topic: Initial setup of GC-100  (Read 1199 times)

bobemorgan

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 27
  • Karma: +0/-0
Initial setup of GC-100
« on: September 11, 2012, 04:37:41 pm »
Hi,

I'm running Vera 2 and UI4 (still) and just installed a GC-100 to control some audio equipment. I installed the GC-100 plugin from the marketplace and defined a room location. The GC-100 now has 4 devices in the room: a Multi-IO and 3 GC-100 Relay devices. In the Advanced tab of each, I set the IP address of the GC-100 (obtained by using the iHelp utility downloaded from their site).

When I click on the "on" or "off" button of a GC-100 relay device in the MCV dashboard, I can see the network LED on the GC-100 flash, however nothing happens. The GC100 device status in the dashboard does not change, and the device attached to the GC-100 (Xantech AC-1) does not control the device plugged in.

After installing the plugin and setting the IP address - is there something else that I need to do in order to get the GC-100 working?

Also, the GC100 Relay device in the MCV dashboard seems to have been configured as a Binary Light (D_BinaryLight) device in the Advanced tab for the relay. Is this correct?

Any help appreciated in order to get going with the GC-100.

Thanks,

Bob

macrho

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 211
  • Karma: +9/-3
Re: Initial setup of GC-100
« Reply #1 on: September 11, 2012, 05:00:58 pm »
Point your browser to the gc-100's IP address, then go to the IR/Sensor tab, what do you have them set as?
Mine are all set as: GC-BL2 IR Blaster
Vera 3 (@1.5.622)
Schlage Deadbolt, Honeywell Thermostat, Evolve LCD1, Slew of Light Switches, Netatmo, SQ Blaster, MyQ Gateway, Global Cache IR, couple of outlets, 6 Squeezeboxes, denon receiver, limitsless led, minitmote,  phillips hue [too much stuff]

bobemorgan

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 27
  • Karma: +0/-0
Re: Initial setup of GC-100
« Reply #2 on: September 11, 2012, 05:11:07 pm »
I have both IR/sensor tabs (since I have a GC-100-12) and all connectors set to IR Out.
I'm not at the point of doing IR yet, just trying to get MCV to talk to GC-100 relays.

RichardTSchaefer

  • Master Member
  • *******
  • Posts: 4955
  • Karma: +399/-29
    • RTS Services Plugins
Re: Initial setup of GC-100
« Reply #3 on: November 15, 2012, 08:40:46 pm »
Just saw this ... are you still having problems ?

RichardTSchaefer

  • Master Member
  • *******
  • Posts: 4955
  • Karma: +399/-29
    • RTS Services Plugins
Initial setup of GC-100
« Reply #4 on: November 17, 2013, 09:11:27 am »
I just made another Patch to the GC100 driver to fix the IP2IR and WF2IR.
These can be configured to sense contact closure. However the MCV driver was about 25% implemented for this.

I updated it, When one of these devices has one of it's IO ports configured as a SENSOR, than it will POLL the device at 5 second interval to update the VERA Motion Sensor.

My previous fix for this driver corrects the Relay Status on Vera that was previously discussed on this thread.

Contact me if you need this driver.