We have moved at community.getvera.com

Author Topic: Scene trouble  (Read 1399 times)

Offline Kyle

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 87
  • Karma: +0/-0
Scene trouble
« on: December 10, 2012, 03:09:28 pm »
Hey Guys,

I have a Vera 2 running the latest firmware for UI5. I have a scene that is setup with a luup code to only run if it's night. This scene will turn on two lights in the house when a certain code is entered in my door lock and turn off in 10 minutes. My problem is, when the code is entered the lights come on, but will never shut off. If I run the code manually the lights come on and will go off in 10 minutes. Any help or ideas would be much appreciated.

Thanks,
-Kyle

Offline RichardTSchaefer

  • Community Beta
  • Master Member
  • ******
  • Posts: 10091
  • Karma: +764/-143
Re: Scene trouble
« Reply #1 on: December 10, 2012, 03:16:13 pm »
Details of how you actually set this up
Timers ... Triggers ... Trigger luup code ... Scene luup code.

Offline Kyle

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 87
  • Karma: +0/-0
Re: Scene trouble
« Reply #2 on: December 10, 2012, 03:24:13 pm »
Under Scene LUUP I have the following code:
if ( luup.is_night() ) then
  return true
else
  return false
end

I then added a trigger for my Door lock and am using "A PIN Code is entered" and used PIN code index #1.

Below I attached a screen shot of the advanced tab.

Thanks.
« Last Edit: December 10, 2012, 03:35:26 pm by kyle4269 »

Offline RichardTSchaefer

  • Community Beta
  • Master Member
  • ******
  • Posts: 10091
  • Karma: +764/-143
Re: Scene trouble
« Reply #3 on: December 10, 2012, 09:47:08 pm »
Looks good ...
Might watch the log file in another window while this is happening and see if you see some type of error.

http://VeraIPAddress/cgi-bin/cmh/log.sh?Device=LuaUPnP

Offline Kyle

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 87
  • Karma: +0/-0
Re: Scene trouble
« Reply #4 on: December 10, 2012, 11:41:11 pm »
Looks good ...
Might watch the log file in another window while this is happening and see if you see some type of error.

http://VeraIPAddress/cgi-bin/cmh/log.sh?Device=LuaUPnP

What I ended up doing was deleting the scene and redoing it. After doing that and a reboot everything seems to be working fine.

Thanks again!