Author Topic: Weather Plugin not updating? (UI5)  (Read 7051 times)

Offline DaveL17

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 186
  • Karma: +0/-2
Weather Plugin not updating? (UI5)
« on: January 20, 2013, 09:12:28 am »
Anyone else having trouble with the plugin not updating?  I have tried with default location and with pws.  Next step is to upload new version of the source, but wanted to check here first (figuring there might be trouble with the WU API).

TIA,
Dave

Offline guessed

  • Community Beta
  • Master Member
  • ******
  • Posts: 5301
  • Karma: +92/-22
  • Release compat is not a bolted-on afterthought
Re: Weather Plugin not updating? (UI5)
« Reply #1 on: January 20, 2013, 12:12:45 pm »
@Dave17,
I've had cases in the past where updates wouldn't occur.  These were in some way related to the specific data being provided by the PWS triggering a bug in the code that I'd not seen before.

As with my comment to @aderrington above, I'd need to have the specific PWS to see if this is going on or not.

Offline DaveL17

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 186
  • Karma: +0/-2
Re: Weather Plugin not updating? (UI5)
« Reply #2 on: January 20, 2013, 12:18:46 pm »
[...]I'd need to have the specific PWS to see if this is going on or not.

Thanks guessed, I just PM'd you with the PWS location.  To be more accurate, I am having this issue whether I use my preferred PWS or with Vera's GPS coordinates.

TIA,
Dave

Offline guessed

  • Community Beta
  • Master Member
  • ******
  • Posts: 5301
  • Karma: +92/-22
  • Release compat is not a bolted-on afterthought
Re: Weather Plugin not updating? (UI5)
« Reply #3 on: January 20, 2013, 12:33:01 pm »
[...]I'd need to have the specific PWS to see if this is going on or not.

Thanks guessed, I just PM'd you with the PWS location.  To be more accurate, I am having this issue whether I use my preferred PWS or with Vera's GPS coordinates.

TIA,
Dave
What version of the plugin are you running?   For UI5, this will show up on the "Apps" tab, in the "My Apps" listing.

If you're running UI4, then you can pull the latest code from trunk.

There were problems in the earliest releases, and we've seen a LOT of cases where UI5 doesn't auto-upgrade correctly (or at all, really)

PS: When I run your PWS (pws:K...), it's loading correctly for me, but I can't tell if the data it's providing is fresh or not.
« Last Edit: January 20, 2013, 12:36:23 pm by guessed »

Offline DaveL17

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 186
  • Karma: +0/-2
Re: Weather Plugin not updating? (UI5)
« Reply #4 on: January 20, 2013, 12:45:26 pm »
What version of the plugin are you running?

A really old one apparently. I'm running UI5 and The Weather Plugin doesn't appear in the Apps tab. 

D_Weather.xml reports:
Code: [Select]
<specVersion>
    <major>1</major>
    <minor>0</minor>
</specVersion>

I should probably update it, eh?  Guessing it's best to delete the plugin and download it through the App Store?

Dave

Offline guessed

  • Community Beta
  • Master Member
  • ******
  • Posts: 5301
  • Karma: +92/-22
  • Release compat is not a bolted-on afterthought
Re: Weather Plugin not updating? (UI5)
« Reply #5 on: January 20, 2013, 01:02:42 pm »
I never mod those version#'s, but if you manually installed it a while back then it likely has a few bug fixes. 

You can [manually] upload the latest files over the top of the existing ones, but you'll have to manually update as patches come out in future.  If you delete it, then all the DeviceId's will be "new" for the new device/installation, so any Scenes you have will need to be altered also.

Offline DaveL17

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 186
  • Karma: +0/-2
Re: Weather Plugin not updating? (UI5)
« Reply #6 on: January 20, 2013, 01:26:23 pm »
@Guessed:

Thanks.  I think I'll do a clean install.  Wasn't using the information for any scenes, so no problem there.

Thanks so much for the help.
Dave

Update: downloaded v1.54 from the App Store and all appears to be working normally.  Thanks again Guessed for the help.
« Last Edit: January 20, 2013, 02:20:59 pm by DaveL17 »

Offline jschaubel

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
  • Karma: +0/-0
Re: Weather Plugin not updating? (UI5)
« Reply #7 on: January 20, 2013, 04:49:54 pm »
I have version 1.53 which I downloaded from the forum.  I tried using the ap store, but it does not seem to install properly from the ap store for me.  It shows the 4 devices, but the weather underground one does not appear complete.  It has something about google in in the settings which made me think it was old.

Do you know how can I get the files for 1.54 and try and install it outside of the ap store?

Offline joelc73

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 30
  • Karma: +0/-0
Re: Weather Plugin not updating? (UI5)
« Reply #8 on: December 31, 2013, 10:41:58 am »
Hi,
I'm having the same problem.  My weather data isn't updating.  I'm sung UI5.  My location data is set and I have a wunderground key.  Is there anything else I can try?

Thanks
« Last Edit: December 31, 2013, 10:43:52 am by joelc73 »

Offline markintx

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
  • Karma: +0/-0
Re: Weather Plugin not updating? (UI5)
« Reply #9 on: January 06, 2014, 02:47:29 am »
My weather quit updating too, UI5, Locdata, and key...but I am running on 1.52 on this one, going to update now,based on below conversations. It ran so long I forgot about it....
2x Vera3, 2x Honeywell ....1007 thermostats, Vista 20P, EVL-3, 14x Ge/Jasco 45609/10 switches, Outlets

Offline Skaven

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 60
  • Karma: +0/-5
Re: Weather Plugin not updating? (UI5)
« Reply #10 on: January 13, 2014, 11:28:05 am »
Can somebody upload a pic of ur setup, I want see city and on key u can put xxxxxx I want to se if my config is correct


// Sorry about my spelling I'm dyslexic and so you know all translations is translate by Google translate so don't complain about my English spelling \
// Sorry About My Spelling I?m Dyslectic //

Offline Dvbit

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 67
  • Karma: +0/-0
Re: Weather Plugin not updating? (UI5)
« Reply #11 on: May 09, 2014, 04:56:57 pm »
I have the same problem since reinstalling completely Vera2 UI5...
Before the plugin was correctly working.
the same happens to virtualrain sensor.
But I checked my weatherunderground account and everything seems ok...
Anybody has or ahs solved this?

TY in advance
Vera2, Many Fibaro switches, OpenSprinkler, Foscam, Kodi, Harmony Remote, Fritzbox, DreamBox...

Offline Dvbit

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 67
  • Karma: +0/-0
Re: Weather Plugin not updating? (UI5)
« Reply #12 on: May 12, 2014, 06:15:15 pm »
Bump
Vera2, Many Fibaro switches, OpenSprinkler, Foscam, Kodi, Harmony Remote, Fritzbox, DreamBox...

Offline guessed

  • Community Beta
  • Master Member
  • ******
  • Posts: 5301
  • Karma: +92/-22
  • Release compat is not a bolted-on afterthought
Re: Weather Plugin not updating? (UI5)
« Reply #13 on: May 13, 2014, 12:42:58 pm »
I have the same problem since reinstalling completely Vera2 UI5...
Before the plugin was correctly working.
the same happens to virtualrain sensor.
But I checked my weatherunderground account and everything seems ok...
Anybody has or ahs solved this?

TY in advance
You'll need to be more detailed than that.  Start off by answering the questions I asked above.

  • Exact version of Vera ("UI5" is too vague at this time, given the number of variations being used)
  • Exact PWS and/or Location and/or Lat/Long Setting being used
  • What errors are in your /var/log/cmh/LuaUPnP.log file?

The more detailed/researched the information, the more likely you'll get a response from forum users.

Offline Dvbit

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 67
  • Karma: +0/-0
Re: Weather Plugin not updating? (UI5)
« Reply #14 on: May 13, 2014, 12:56:53 pm »
Yep.  Agree.  Will provide it asap

Inviato dal mio GT-I9300 utilizzando Tapatalk

Vera2, Many Fibaro switches, OpenSprinkler, Foscam, Kodi, Harmony Remote, Fritzbox, DreamBox...