Author Topic: Updating Progam Logic Plugins  (Read 28432 times)

Offline ddochstader

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
  • Karma: +0/-0
Re: Updating Progam Logic Plugins
« Reply #30 on: January 19, 2015, 11:35:39 pm »
I am having a problem with version mismatch on my Vera3. I do have the apps set to auto update.
PLC is version 7.31 and PLEG is 7.33
I have tried doing the manual update as described in this thread without any luck.

Any ideas on what I may be missing?
« Last Edit: January 19, 2015, 11:53:23 pm by ddochstader »

Online zedrally

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1210
  • Karma: +14/-5
  • Black Cat Control Systems
Re: Updating Progam Logic Plugins
« Reply #31 on: January 20, 2015, 01:56:45 am »
Living in the Land of Oz, give me a vegemite sandwich. Home Seer, Vera Lite & Edge, Popp, Black Cat Smart Hub & Vera G, Black Cat Lite 1 & 2's a Black Cat Dimmer or 2, Fantem Tec and then some  Black Cat Cat's Eye PIR's & Door-Window Sensors, RFXComm, Broadlink RMPro & Mini plus a Z-UNO or 2.

Offline TwannieM

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 522
  • Karma: +3/-2
Re: Updating Progam Logic Plugins
« Reply #32 on: March 07, 2015, 11:41:15 pm »
Hi Richard

In UI7 the Icon does not show
I looked ande the shortcut (.png) looks missing in the: (image)

Offline RichardTSchaefer

  • Moderator
  • Master Member
  • *****
  • Posts: 10091
  • Karma: +764/-143
Re: Updating Progam Logic Plugins
« Reply #33 on: March 09, 2015, 07:57:44 am »
When you upgrade (or downgrade) from UI5 to UI7 you need to update the Plugins.

Offline TwannieM

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 522
  • Karma: +3/-2
Re: Updating Progam Logic Plugins
« Reply #34 on: March 09, 2015, 08:52:31 am »
i did a reinstall without help
i am not able to access my unit  in any way now so i have to check if an update is available later

Offline TwannieM

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 522
  • Karma: +3/-2
Re: Updating Progam Logic Plugins
« Reply #35 on: March 09, 2015, 09:43:38 am »
Hi Richard
I did a full un- and re-inistall of pleg and enabled automatic updates, which already was.
I checked the PLEG device but no icon (The app itself has an icon though)
I opened WINSCP and noticed in the "/cmh/skins/default/img/devices/device_states/" folder the link "ProgramLogicEG.png" missing (which is actual a link but you'll know that)
I duplicated another link and renamed it into ProgramLogicEN.png
I then edited the link in winscp to change the link to "/etc/cmh-ludl/ProgramLogicEG.png" (I noticed the actial icon in there like the others)
Now I have an icon on my PLEG device

Is it possible the installation (through the apps in the Vera UI7) has a minor bug and does not create the link?

Offline RichardTSchaefer

  • Moderator
  • Master Member
  • *****
  • Posts: 10091
  • Karma: +764/-143
Re: Updating Progam Logic Plugins
« Reply #36 on: March 09, 2015, 03:40:29 pm »
Script that creates the link has not changed in many months ...  and the link creation is the first of 12 links that are created.

Offline TwannieM

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 522
  • Karma: +3/-2
Re: Updating Progam Logic Plugins
« Reply #37 on: March 09, 2015, 04:57:51 pm »
Don't know why this is happening then

Offline TwannieM

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 522
  • Karma: +3/-2
Re: Updating Progam Logic Plugins
« Reply #38 on: March 10, 2015, 04:23:39 am »
Hi Richard

I found this message, so more having the same issue, sometimes(!)

http://forum.micasaverde.com/index.php/topic,30808.msg224044.html#msg224044

Offline MNB

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 689
  • Karma: +4/-9
Re: Updating Progam Logic Plugins
« Reply #39 on: October 02, 2015, 04:07:56 pm »
Richard,
I was in the process of opening my change purse to buy another PLEG License but am unable to.
I open one of my PLEG device(s) => Register and receive the following msg "Error executing function plc_Register(): PLC.RegisterMsg is undefined". Any suggestions, Mike
Edge-1.7.2607, VRI06-1LX Dimr (6), VS05-1LX Sw (4), GE ZW3002 Dimr (1), HA01C Outlet (12), HA02C Sw (6), HA04C Sw (4), GE Sw (2), HA05 Sw (3), MiniMote Contr (5), HSM200/100 Sensor (2), ZW100A Sensor (8), Nest thermostat (1) & Protect Fire/CO (6) Kwikset Locks (3), F18918W (1) & IP3M-9 (6) Cam's

Offline RichardTSchaefer

  • Moderator
  • Master Member
  • *****
  • Posts: 10091
  • Karma: +764/-143
Re: Updating Progam Logic Plugins
« Reply #40 on: October 02, 2015, 04:14:21 pm »
Sounds like some of the software was corrupted.
Did you try to refresh the browser (F5) ?
Are you UI5 or UI7 ?
Do you have both PLEG and PLC plugins installed ? What Version ?
 

Offline MNB

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 689
  • Karma: +4/-9
Re: Updating Progam Logic Plugins
« Reply #41 on: October 02, 2015, 08:20:41 pm »

Sounds like some of the software was corrupted.
Did you try to refresh the browser (F5) ? Yes
Are you UI5 or UI7 ? UI7 Firmware 1.7.1419
Do you have both PLEG and PLC plugins installed ? Yes What Version ? PLC - 7.48, PLEG - 7.47


Edge-1.7.2607, VRI06-1LX Dimr (6), VS05-1LX Sw (4), GE ZW3002 Dimr (1), HA01C Outlet (12), HA02C Sw (6), HA04C Sw (4), GE Sw (2), HA05 Sw (3), MiniMote Contr (5), HSM200/100 Sensor (2), ZW100A Sensor (8), Nest thermostat (1) & Protect Fire/CO (6) Kwikset Locks (3), F18918W (1) & IP3M-9 (6) Cam's

Offline RichardTSchaefer

  • Moderator
  • Master Member
  • *****
  • Posts: 10091
  • Karma: +764/-143
Re: Updating Progam Logic Plugins
« Reply #42 on: October 02, 2015, 08:26:30 pm »
Then I can only suggest you uninstall both plugins ... then

1) Install PLEG
    Wait for Vera to reload
2) Install PLC
    Wait for Vera to reload
3) Reload Vera one more time
4) Refresh the browser and enter your License
5) Save the changes/Reload Vera
6) Refresh your browser.


Offline dalhoj

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 30
  • Karma: +2/-0
Re: Updating Progam Logic Plugins
« Reply #43 on: October 10, 2015, 05:37:37 am »
Hi I get the same error

Firmware: 1.7.690
PLC - 7.48, PLEG - 7.47

and it seems like the backup function of the app don't work. When I go in to "Control" -> "Backup" and press backup, nothing happens!!

Can I uninstall and then install it again without loosing my settings?

Offline CoreDex

  • Newbie
  • *
  • Posts: 15
  • Karma: +1/-0
Re: Updating Progam Logic Plugins
« Reply #44 on: October 18, 2015, 01:52:43 pm »
I have the same issue here, and I don't have the right backups to do the restore suggested.

I finally took the plunge and upgraded from UI5>UI7 v1.7.690.   Current versions PLEG 7.47, PLC 7.48;    I didn't notice this issue until a week later when I went to edit a PLEG action.

 - Anytime I click on Report, Status or Log: I get an about:blank web page
 - PLEG Condition Expressions appear blank (on the condition screen and the editor), so I can't make any changes.
 - on Actions, Edit button doesn't wok
 - Triggers can't be edited

I don't have a UI7 backup for PLEG/PLC version before these versions. Anyone have any suggestions?