Author Topic: 1.0.310 Beta Upgrade  (Read 23768 times)

Offline 325xi

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1101
  • Karma: +0/-0
  • V1, V2, still V2...
Re: 1.0.310 Beta Upgrade
« Reply #15 on: November 24, 2008, 02:03:25 pm »
I'd like to try associations - could you describe how did you do that?

Offline wseverino

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 854
  • Karma: +0/-0
  • Da Man, Da Myth, Da Legend - in his own mind!
Re: 1.0.310 Beta Upgrade
« Reply #16 on: November 24, 2008, 02:31:57 pm »
It's actually pretty easy to do.

1) Pull up the devices.
2) Chose the device you want to do the the association with and click +
3) Click ZWave Options at the bottom.
4) in the Association box enter the Group ID - In my case it was 2 for my wall switch. (2 double taps turned on/off the wall outlet).
5) then apply it.
My ZWave Network: Too friggin big to list.....

Offline 325xi

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1101
  • Karma: +0/-0
  • V1, V2, still V2...
Re: 1.0.310 Beta Upgrade
« Reply #17 on: November 24, 2008, 02:43:41 pm »
I found the options, but how can I find group ids?

Offline wseverino

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 854
  • Karma: +0/-0
  • Da Man, Da Myth, Da Legend - in his own mind!
Re: 1.0.310 Beta Upgrade
« Reply #18 on: November 24, 2008, 03:19:54 pm »
I don't know if it dependant on the manufacturer or not. The instruction sheet on my act switch said they support group 2 and 3. So I input a 2 and it worked.
My ZWave Network: Too friggin big to list.....

Offline wseverino

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 854
  • Karma: +0/-0
  • Da Man, Da Myth, Da Legend - in his own mind!
Re: 1.0.310 Beta Upgrade
« Reply #19 on: November 24, 2008, 04:41:45 pm »
TSAT Issue:

I am using the WDTC-20 and the TSTAT shows 75 but Vera is reading 73. In previous version it was deadnuts on.
My ZWave Network: Too friggin big to list.....

Offline micasaverde

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1666
  • Karma: +15/-1
Re: 1.0.310 Beta Upgrade
« Reply #20 on: November 24, 2008, 07:53:49 pm »
The group ID is proprietary for each manufacturer.  The manufacturer needs to give you this information.

Regarding the TSAT, Vera polls a Z-Wave device every 10 seconds.  So if you have 20 devices, it can take 200 seconds to do the whole rounds.  Therefore, it's possible there's a delay.

Offline wseverino

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 854
  • Karma: +0/-0
  • Da Man, Da Myth, Da Legend - in his own mind!
Re: 1.0.310 Beta Upgrade
« Reply #21 on: November 24, 2008, 08:43:43 pm »
I dont think its updating the temperature. Vera says my downstairs is 77. When I look at my downstairs TSTAT it 71.
My ZWave Network: Too friggin big to list.....

Offline wseverino

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 854
  • Karma: +0/-0
  • Da Man, Da Myth, Da Legend - in his own mind!
Re: 1.0.310 Beta Upgrade
« Reply #22 on: November 24, 2008, 08:48:53 pm »
I should say its not updating correctly. (374 degrees). See the attached image!
My ZWave Network: Too friggin big to list.....

Offline sky-chicken

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 21
  • Karma: +0/-0
Re: 1.0.310 Beta Upgrade
« Reply #23 on: November 25, 2008, 12:45:06 pm »
the upgrade does not work in "findvera.com"
If you copy and paste "http://download.controlmyhouse.net/betafirmware/wl500gP-1.0.310.trx" into findver.com - Advanced - Downloads" it fails.
You have to go to your local Vera and do it from there. I guess this is a bug in "findvera.com"

Offline 325xi

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1101
  • Karma: +0/-0
  • V1, V2, still V2...
Re: 1.0.310 Beta Upgrade
« Reply #24 on: November 25, 2008, 01:30:16 pm »
Have anyone tried On/Off event?
Doesn't work for me, but I'm wondering if it's still a bug or just me being slow?

Offline micasaverde

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1666
  • Karma: +15/-1
Re: 1.0.310 Beta Upgrade
« Reply #25 on: November 25, 2008, 06:21:22 pm »
Here's another newer firmware: http://download.controlmyhouse.net/betafirmware/wl500gP-1.0.320.trx

It fixed a couple of the issues reported.  Assuming we don't find any issues with it we'll release it.

Quote
I should say its not updating correctly. (374 degrees). See the attached image!

I'm sure Vera must be reporting the temperature accurately.  It's just that your house has warmed up.  I suggest you call your HVAC company.  <lol--that's my impersonation of the HP tech support guy helping me with my printer last month>

Actually, can you do this?  Try upgrading to firmware 320.  Then when it comes back, do Advanced, Logs, and check 'verbose logging'.  Then click 'save'.  Wait 15 seconds.  Now go to Devices, click + next to the thermostat and then Z-Wave options, then 'poll now'.  You should get a status window showing the state of the polling and whether it succeeded or failed.  Then go to Advanced, Tech support and submit a problem report including the logs.  Note that after you click 'submit' you may have to wait a few minutes before it gives you confirmation.  But it is working.  I've asked the web guy to provide a feedback mechanism.

Quote
Have anyone tried On/Off event?

325xi, Can you repeat the same debug steps described above to enable verbose logging, but instead of clicking 'poll now', go to Location, note vera's time and be sure it's sync'd with your watch.  Now, turn on/off the light.  Wait 10 minutes (it can take a while to poll depending on the type of device), and then do a tech support submission.  I'll try to fix both of those issues asap.

Offline 325xi

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1101
  • Karma: +0/-0
  • V1, V2, still V2...
Re: 1.0.310 Beta Upgrade
« Reply #26 on: November 25, 2008, 08:59:19 pm »
Quote
Have anyone tried On/Off event?

325xi, Can you repeat the same debug steps described above to enable verbose logging, but instead of clicking 'poll now', go to Location, note vera's time and be sure it's sync'd with your watch.  Now, turn on/off the light.  Wait 10 minutes (it can take a while to poll depending on the type of device), and then do a tech support submission.  I'll try to fix both of those issues asap.

Just submitted support ticket. After getting the latest FW it became kind of strange
 - first, it does respond now, but to both on and off, and not just on "On" as I set it up
 - second, the accociated device responds instantly, as if it was a real association, but HA02c doesn't support them. I tried few times - both times it looked like one device triggered polling ahead of time. It's very nice - how did you achieve that?


http://bugs.micasaverde.com/view.php?id=306
« Last Edit: November 27, 2008, 10:01:56 pm by 325xi »

Offline 325xi

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1101
  • Karma: +0/-0
  • V1, V2, still V2...
Re: 1.0.310 Beta Upgrade
« Reply #27 on: December 07, 2008, 12:03:31 am »
This is still happening in 1.0.320...

Offline denix

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1088
  • Karma: +1/-0
Re: 1.0.310 Beta Upgrade
« Reply #28 on: December 10, 2008, 11:36:05 pm »
FYI - The associations works! I associated a wall switch with 2 outlets today and it works like a champ!!!

Can you detail your steps making associations work? Thanks.
Veras (1, 2, 3, Lite, Plus), lots of different Z-Wave modules, Luup plugins and theater/security integration.

Offline denix

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1088
  • Karma: +1/-0
Re: 1.0.310 Beta Upgrade
« Reply #29 on: December 12, 2008, 01:05:58 am »
Can you detail your steps making associations work? Thanks.

Never mind, I'm following the same steps, but my problem is to find the right group ID...
Veras (1, 2, 3, Lite, Plus), lots of different Z-Wave modules, Luup plugins and theater/security integration.