Author Topic: Cooper RF 9500  (Read 25699 times)

Offline pgrover516

  • Beta Testers
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1013
  • Karma: +0/-0
Re: Cooper RF 9500
« Reply #30 on: January 04, 2010, 09:33:37 pm »
Sorry, was there all last week and forgot to try it <blushing> will be there again wed eve and will test it out, I think it will work as Vera sees it as a one button scene controller, will report back
V1,V2,V3,VLite,Express Controls HSM-100,Intermatic HA20C, HA04C,HA02C,HA09, Leviton VRP15-1LW, VRS15-1LX,Home Manageables HM-TS001,Schlage FE599, Schlage BE369, Cooper RF9500, Aeon Labs Minimote, Schlage TZEMT400AB32MAA+more

Offline denix

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1088
  • Karma: +1/-0
Re: Cooper RF 9500
« Reply #31 on: January 05, 2010, 12:00:10 pm »
No problem - thanks for the help!
Veras (1, 2, 3, Lite, Plus), lots of different Z-Wave modules, Luup plugins and theater/security integration.

Offline denix

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1088
  • Karma: +1/-0
Re: Cooper RF 9500
« Reply #32 on: January 06, 2010, 08:42:25 pm »
@pgrover516, just a friendly reminder...  ;D ::)
Veras (1, 2, 3, Lite, Plus), lots of different Z-Wave modules, Luup plugins and theater/security integration.

Offline pgrover516

  • Beta Testers
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1013
  • Karma: +0/-0
Re: Cooper RF 9500
« Reply #33 on: January 07, 2010, 01:37:25 am »
haha, you must know me (forgetful) anyhow, tested successfully, it behaves like a button on any remote, I created a scene with some lights and arming a few HSM-100's then added an event, chose the 9500 as device, chose "a scene is activated" from the dropdown, named the event and for "which scene number" put 0, I tried it with 1 first and that didn't work, it runs the scene just fine, you may have to push the switch a few times to configure the scene, I'm not sure but the cog went to red (was green to start) until I did so, .... I like this switch very well as it allows me to locate anywhere without wiring, my only beef with it is one I have heard from others and see myself, that when it has not been recently used I may have to push it twice to activate it, you can tell it hasn't worked the first time as you can watch it and the led does not light on the first press and nothing activates, other than that one caveat it's great
V1,V2,V3,VLite,Express Controls HSM-100,Intermatic HA20C, HA04C,HA02C,HA09, Leviton VRP15-1LW, VRS15-1LX,Home Manageables HM-TS001,Schlage FE599, Schlage BE369, Cooper RF9500, Aeon Labs Minimote, Schlage TZEMT400AB32MAA+more

Offline denix

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1088
  • Karma: +1/-0
Re: Cooper RF 9500
« Reply #34 on: January 07, 2010, 01:09:24 pm »
Thanks a lot! That should work for me. I only wish it wasn't that expensive. Or even better - a similar one from Leviton to match the style... :)
Veras (1, 2, 3, Lite, Plus), lots of different Z-Wave modules, Luup plugins and theater/security integration.

Offline pgrover516

  • Beta Testers
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1013
  • Karma: +0/-0
Re: Cooper RF 9500
« Reply #35 on: January 07, 2010, 07:27:49 pm »
yea the cost is way too much, but would have been more expensive to ignore the princess' complaints about walking into a dark kitchen when the switch is on the other side :-[
V1,V2,V3,VLite,Express Controls HSM-100,Intermatic HA20C, HA04C,HA02C,HA09, Leviton VRP15-1LW, VRS15-1LX,Home Manageables HM-TS001,Schlage FE599, Schlage BE369, Cooper RF9500, Aeon Labs Minimote, Schlage TZEMT400AB32MAA+more

Offline CMRancho

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1008
  • Karma: +1/-0
Re: Cooper RF 9500
« Reply #36 on: January 26, 2010, 02:28:00 pm »
Just an update from a previous post where I complained that I needed to press the switch on my 9500 multiple times to make it work. I thought it was going to sleep and needed to wake up (on the first press) and then it would function (sometimes) on the second press.

I took off the cover and pressed on the battery contacts, which moved the batteries around a little. Now the switch works first time, every time! I assume my problem was simply a poor connection of the batteries with the switch's contacts. Now it's perfect.

I guess I'll take out a loan and order a couple more for other locations.
Vera123beta; Schlage, Kwikset, TZEMT400; Linksys cams, Smarteye cams, HSM100; Aeon, Everspring, Cooper, Leviton, Intermatic, FortrezZ, Global Caché, USB-UIRT, Somfy, etc.

Offline denix

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1088
  • Karma: +1/-0
Re: Cooper RF 9500
« Reply #37 on: January 26, 2010, 02:40:45 pm »
Thanks for good news!

I guess I'll take out a loan and order a couple more for other locations.

Second mortgage?  ;D
Veras (1, 2, 3, Lite, Plus), lots of different Z-Wave modules, Luup plugins and theater/security integration.

Offline pgrover516

  • Beta Testers
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1013
  • Karma: +0/-0
Re: Cooper RF 9500
« Reply #38 on: January 26, 2010, 09:36:21 pm »
Thanks for the tip rancho, I'll try it on mine
V1,V2,V3,VLite,Express Controls HSM-100,Intermatic HA20C, HA04C,HA02C,HA09, Leviton VRP15-1LW, VRS15-1LX,Home Manageables HM-TS001,Schlage FE599, Schlage BE369, Cooper RF9500, Aeon Labs Minimote, Schlage TZEMT400AB32MAA+more

Offline pgrover516

  • Beta Testers
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1013
  • Karma: +0/-0
Re: Cooper RF 9500
« Reply #39 on: January 28, 2010, 09:16:15 pm »
Damned if it aint so rancho, just pressed in on the batteries and they "gave" a bit like they were seating better and low and behold havn't had to double press in 24 hours, Cool!
V1,V2,V3,VLite,Express Controls HSM-100,Intermatic HA20C, HA04C,HA02C,HA09, Leviton VRP15-1LW, VRS15-1LX,Home Manageables HM-TS001,Schlage FE599, Schlage BE369, Cooper RF9500, Aeon Labs Minimote, Schlage TZEMT400AB32MAA+more

Offline CMRancho

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1008
  • Karma: +1/-0
Re: Cooper RF 9500
« Reply #40 on: January 29, 2010, 08:48:24 am »
Glad to hear it. Cash in some of your Apple stock and buy another!
Vera123beta; Schlage, Kwikset, TZEMT400; Linksys cams, Smarteye cams, HSM100; Aeon, Everspring, Cooper, Leviton, Intermatic, FortrezZ, Global Caché, USB-UIRT, Somfy, etc.

Offline pgrover516

  • Beta Testers
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1013
  • Karma: +0/-0
Re: Cooper RF 9500
« Reply #41 on: January 29, 2010, 03:28:57 pm »
maybe I'll wait till all these guys buy their ipads before I sel, lol
V1,V2,V3,VLite,Express Controls HSM-100,Intermatic HA20C, HA04C,HA02C,HA09, Leviton VRP15-1LW, VRS15-1LX,Home Manageables HM-TS001,Schlage FE599, Schlage BE369, Cooper RF9500, Aeon Labs Minimote, Schlage TZEMT400AB32MAA+more

Offline shady

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1330
  • Karma: +11/-0
  • This monkey knows his Window Coverings!
Re: Cooper RF 9500
« Reply #42 on: January 29, 2010, 05:29:52 pm »
I'm waiting for my RF9500 to arrive, but does anyone know if I could have a stand alone operation of a window shade or light switch (same thing) with an RF9500 AND a Aeon Minimote.  I am fairly certain either one will operate the shade individually (at least I know the minimote works) but I am not sure about the ability of one to replicate from the other.  I imagine it should just work given these are scene controllers and if I can't copy from one to the other it should work the other way around.

Any thoughts?
Vera3 1.5.346, Schlage (3)DB (2)Lever, Kwikset (1)Lever, RCS TZ43 Thermo, (2) Vizia RZI06-1LX 600W Dimmers, (17) Monster (Leviton) Dimmers (6) Monster (Leviton) IWC Scene Controllers (1) Etherrain-8, (3) HSM 100's (1)GE 3-Way set

Offline CMRancho

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1008
  • Karma: +1/-0
Re: Cooper RF 9500
« Reply #43 on: January 29, 2010, 07:17:20 pm »
This will work. The minimotes don't work as scene controllers in the sense of running a scene in Vera. After a device is added to your Vera, you can include it in a minimote scene independently. You can include a device, or any number of devices, to a given button on the minimote and it will control it (them) as a scene, but will not interfere with the device(s) working in Vera's scenes.
Vera123beta; Schlage, Kwikset, TZEMT400; Linksys cams, Smarteye cams, HSM100; Aeon, Everspring, Cooper, Leviton, Intermatic, FortrezZ, Global Caché, USB-UIRT, Somfy, etc.

Offline shady

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1330
  • Karma: +11/-0
  • This monkey knows his Window Coverings!
Re: Cooper RF 9500
« Reply #44 on: January 29, 2010, 08:03:13 pm »
Thank you, I am asking for situations where the shade is installed without a gateway (Vera).  I guess I considered the minimote a scene controller, because you can assign dim levels (or shade positions) to buttons, like on at 60%.  What is nice about the minimote is that I can have each of the four buttons control a single shade using the buttons with a sequential action of up/down and hold for stop.  It also gives the all on (or up) and all off (or down) buton options.

I am hoping I can replicate between the RF9500 and minimote without Vera or other higher level control.
 
Vera3 1.5.346, Schlage (3)DB (2)Lever, Kwikset (1)Lever, RCS TZ43 Thermo, (2) Vizia RZI06-1LX 600W Dimmers, (17) Monster (Leviton) Dimmers (6) Monster (Leviton) IWC Scene Controllers (1) Etherrain-8, (3) HSM 100's (1)GE 3-Way set