We have moved at community.getvera.com

Author Topic: Nest issues  (Read 21383 times)

Offline egoh

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 22
  • Karma: +0/-0
Re: Nest issues
« Reply #15 on: March 14, 2014, 02:47:00 pm »
If I try to set the temp, this is the output. FYI, userid and tokens removed

06   03/14/14 13:39:35.989   Device_Variable::m_szValue_set device: 31 service: urn:watou-com:serviceId:Nest1 variable: transport_url was:  now: https://transport03-rts01-iad01.transport.home.nest.com:443 #hooks: 0 upnp: 0 v:(nil)/NONE duplicate:0
06   03/14/14 13:39:35.990   Device_Variable::m_szValue_set device: 31 service: urn:watou-com:serviceId:Nest1 variable: userid was:  now: [REMOVED] #hooks: 0 upnp: 0 v:(nil)/NONE duplicate:0
06   03/14/14 13:39:35.990   Device_Variable::m_szValue_set device: 31 service: urn:watou-com:serviceId:Nest1 variable: access_token was:  now: [REMOVED] #hooks: 0 upnp: 0 v:(nil)/NONE duplicate:0
06   03/14/14 13:39:35.991   Device_Variable::m_szValue_set device: 31 service: urn:watou-com:serviceId:Nest1 variable: status was: 0 now: 1 #hooks: 0 upnp: 0 v:(nil)/NONE duplicate:0
01   03/14/14 13:39:36.103   luup_log:31: Nest: error getting status from nest.com with HTTP code=closed, status=nil
06   03/14/14 13:39:36.104   Device_Variable::m_szValue_set device: 31 service: urn:watou-com:serviceId:Nest1 variable: transport_url was: https://transport03-rts01-iad01.transport.home.nest.com:443 now:  #hooks: 0 upnp: 0 v:(nil)/NONE duplicate:0
06   03/14/14 13:39:36.104   Device_Variable::m_szValue_set device: 31 service: urn:watou-com:serviceId:Nest1 variable: userid was: [REMOVED] now:  #hooks: 0 upnp: 0 v:(nil)/NONE duplicate:0
06   03/14/14 13:39:36.105   Device_Variable::m_szValue_set device: 31 service: urn:watou-com:serviceId:Nest1 variable: access_token was: [REMOVED] now:  #hooks: 0 upnp: 0 v:(nil)/NONE duplicate:0
06   03/14/14 13:39:36.105   Device_Variable::m_szValue_set device: 31 service: urn:watou-com:serviceId:Nest1 variable: status was: 1 now: 0 #hooks: 0 upnp: 0 v:(nil)/NONE duplicate:0

Offline watou

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 889
  • Karma: +44/-12
Re: Nest issues
« Reply #16 on: March 14, 2014, 02:57:13 pm »
It's interesting that, based on the transport URL nest.com returned, it appears that your and my Veras may be in the same geographical area, but that may be wrong or insignificant.  While the login seems to be permitted, it falls apart at some point thereafter.  I hope this is an operational issue, not an API change, but I would need more to go on.  Thanks very much for your log information.  If anything else appears that might be interesting, please pass it on.

Otherwise, blank out your user name or password in the main Nest device to keep the plugin from repeatedly trying and failing.

Regards,
watou

Offline egoh

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 22
  • Karma: +0/-0
Re: Nest issues
« Reply #17 on: March 14, 2014, 02:59:03 pm »
What was your polling frequency set to? Mine was 120 seconds. Any idea what Nest allows for their API?


Offline watou

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 889
  • Karma: +44/-12
Re: Nest issues
« Reply #18 on: March 14, 2014, 03:03:08 pm »
What was your polling frequency set to? Mine was 120 seconds. Any idea what Nest allows for their API?
My polling is set to the default 120 seconds.  To my knowledge, there is no published answer to that question yet.  I imagine/hope that the forthcoming official API will be explicit in how much API usage is permitted over time.

Offline watou

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 889
  • Karma: +44/-12
Re: Nest issues
« Reply #19 on: March 15, 2014, 05:22:20 am »
Taking a complete stab in the dark, I changed all of the uses of "sslv3" in the HTTPS calls to "tlsv1", knowing that sslv3 is considered insecure nowadays.  And so it seems to have worked. 

@egoh, would you try the attached file? (going to Apps -> Develop Apps -> Luup files, check "Restart Luup and upload," choose the attached I_Nest1.xml, and press GO)

If it works for you as well, I think it will be safe to update the plugin to 1.5 with this one change.

watou

Offline egoh

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 22
  • Karma: +0/-0
Re: Nest issues
« Reply #20 on: March 15, 2014, 09:53:56 am »
Watou,

Nice deduction! Working fine after to change to TLSv1. BTW, I'm in Austin, Texas and using AT&T Gigapower. I wonder if it's an isolated server config that you and I are hitting or Nest is rolling out new server configs and we just happened to hit them first. At least it doesn't appear to be an API blacklist.

Thanks again!


Offline watou

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 889
  • Karma: +44/-12
Re: Nest issues
« Reply #21 on: March 15, 2014, 10:21:39 am »
Nice deduction! Working fine after to change to TLSv1. BTW, I'm in Austin, Texas and using AT&T Gigapower. I wonder if it's an isolated server config that you and I are hitting or Nest is rolling out new server configs and we just happened to hit them first. At least it doesn't appear to be an API blacklist.

Thanks, glad it worked for you.  We don't share the same location or ISP, but somehow I think we may have been using the same transport server that no longer supports SSL 3.0.  Perhaps they stage their rollouts to find issues before rolling them out to all their servers.  In any case, it's good to see these old and weak security protocols get shaken out of the Internet.

I've submitted v1.5 of the plugin to apps.mios.com, so it should be available within a few days.  The README including change log is here: http://cocu.la/vera/nest/README.md.

To anyone who needs a quicker fix: please use the I_Nest1.xml file I attached earlier until the 1.5 version of the plugin is available.

Thanks again for your help to @egoh and others who weighed in.

watou

Offline Ds514

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 189
  • Karma: +2/-0
  • Because automatic.
Re: Nest issues
« Reply #22 on: March 15, 2014, 05:16:54 pm »
Thanks for this @Watou. This plugin is a real asset to my system.

Offline skr25

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
  • Karma: +0/-2
Re: Nest issues
« Reply #23 on: March 16, 2014, 09:19:21 pm »
I had same issue of nest not updating current temp. and set point since 03/13. The nest app and browser nest control was working fine. I uploaded I_Nest1.xml. This has resolved my issue as well. Thank you very much for finding the issue and fixing it. I am back to my nest control via Vera.

Offline Floridagator

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 42
  • Karma: +0/-0
Re: Nest issues
« Reply #24 on: March 17, 2014, 10:19:04 pm »
Just wanted to weigh in and say I was having the same problem and this resolved my issues as well.

Watou, thanks for making this plugin and turning around a fix so quickly!

Offline strangely

  • Beta Testers
  • Master Member
  • *****
  • Posts: 3722
  • Karma: +34/-2
  • Vera 1,3 & V light
Re: Nest issues
« Reply #25 on: March 18, 2014, 12:41:51 am »
My nest seems to have started to do this a few days or so ago too. I will try the new file.
Kwickset locks, HA01C, HA14C, HA02C, HA03C, HA05C, HA04C, HA07C, HA09C, Aeon HEM, GE 45604, 45606, 45609, ZDP100, VRF01-1LZ, WDTC-20, HA18WD, WDHA-12R, HRDS1, HM-TS001, AC1-ZW, TV-IP110, BL-C210A, LUUP control- EtherRain8, DSC Alarm, HDMI matrix, HR24-200, Panasonic TV, SQblaster

Offline brunousf2000

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: +0/-0
Re: Nest issues
« Reply #26 on: March 18, 2014, 01:02:30 am »
@Watou, The new "I_Nest1.xml" file works very for me as well. Fixed the issued in a snap. Thank you!!! :)

Offline qwen3579

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 245
  • Karma: +9/-4
Re: Nest issues
« Reply #27 on: March 18, 2014, 07:01:42 am »
I just noticed last night that my plugin had lost communication as well. The file provided resolved the issue. Thanks @Watou!

Offline aaronsquire

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 144
  • Karma: +3/-0
Re: Nest issues
« Reply #28 on: March 18, 2014, 01:45:28 pm »
This fixed connection issue. Thanks!

But I have another issue.
I'm running UI6 and recently started having issue with it reading temperature in Celcius even though it's set to F. Image attached. Notice how where it has temp it says "of" but the number is the celcius value. Any help on how to get this to read correctly?
Thanks!

Offline watou

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 889
  • Karma: +44/-12
Re: Nest issues
« Reply #29 on: March 18, 2014, 01:57:29 pm »
I'm running UI6 and recently started having issue with it reading temperature in Celcius even though it's set to F. Image attached. Notice how where it has temp it says "of" but the number is the celcius value. Any help on how to get this to read correctly?

Sorry to reply with two questions, but they will help me make changes if needed:
  • Forgive my ignorance, but at this point, is UI6 an official release, or a beta, accidental or otherwise unofficial release?
  • If UI6 is an official release, is there an official and different way to determine the Vera's temperature scale from plugin code that works with both UI5 and UI6?