Author Topic: AutHomationHD 3.3.1.4 Beta  (Read 58128 times)

Offline Aaron

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1984
  • Karma: +61/-193
Re: AutHomationHD 3.3.1.4 Beta
« Reply #150 on: December 21, 2015, 12:33:03 pm »
I can no longer access from remote via the app. Im get ting error: not authenticated to access this device

Used to work. Tried to change password to include special character as well.

Any ideas?

IT works locally

Im on relay41
I've had similar issues and is Hard to know what the exact cause is but it usually is a problem with Vera not loading lua code properly...when I get this it is when I change my pleg code and something is off...but often there are no Vera or Pleg errors.
Search for one of my latest threads,I just had a very similar issue

Sent from my A1-840FHD using Tapatalk


Offline TaraII

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: +0/-0
Re: AutHomationHD 3.3.1.4 Beta
« Reply #151 on: December 26, 2015, 12:50:51 pm »
AutHomationHD 3.3.14
MMS
Active/Primary: vera-us-oem-relay41.mios.com

App log indicates "a failure to communicate" with the MIOS Authentication server (URL) highlighted below in red). The app reports "Invalid username or password." also shown in red in the log. I tried accessing the URL from a browser window getting the 404 Not Found response as well. Perhaps the auth server URL has changed.

Log snippet:

12-26 10:08:58.699 D/AutHomation(29442): ConnectionUtlities -> getConnectionURL(): mms = 1
12-26 10:08:58.704 D/AutHomation(29442): ConnectionUtilities -> mmsConnectionURL(): attempt 0, active is set.
12-26 10:08:58.704 D/AutHomation(29442): MMS -> checkExpiration(): token time left: -1451142538
12-26 10:08:58.704 D/AutHomation(29442): ConnectionUtilities -> mmsConnectionURL(): auth token expired.
12-26 10:08:58.704 D/AutHomation(29442): GetDataService -> GetData() -> getData(): auth token expired or empty session token.
12-26 10:08:58.704 D/AutHomation(29442): MMS -> getAuthToken() -> sha1: 7bffe6dc2705880b7f11f00f43e2159232883f7f
12-26 10:08:58.704 D/AutHomation(29442): MMS -> authTokenRetrieveStream(): connecting to: https://vera-us-oem-autha.mios.com/autha/auth/username/taraii?SHA1Password=7bffe6dc2705880b7f11f00f43e2159232883f7f&PK_Oem=1
12-26 10:08:58.714 D/dalvikvm(29442): GC_CONCURRENT freed 455K, 11% free 8649K/9616K, paused 2ms+3ms, total 24ms
12-26 10:08:59.159 D/AutHomation(29442): MMS -> authTokenRetrieveStream(): response: 404
12-26 10:08:59.159 D/AutHomation(29442): MMS -> authTokenRetrieveStream(): response: Not Found
12-26 10:08:59.159 D/AutHomation(29442): GetDataService -> GetData() -> getData(): loginResponse received error.
12-26 10:08:59.159 D/AutHomation(29442): GetDataService -> onPostExecute(): we have status data. Status: Invalid username or password.




Offline nortish

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 20
  • Karma: +0/-0
Re: AutHomationHD 3.3.1.4 Beta
« Reply #152 on: December 30, 2015, 04:12:05 am »
I'm also having problems in the last week or so. Can't connect remotely. Getting the HTTP 404 error. Seems like MCV changed the adress to the servers or what?
Been trying to figure it out but all i managed to do is I am a waste of space it up so now Im not even able to connect localy. Major fuckup.

Offline mrv777

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 152
  • Karma: +1/-4
Re: AutHomationHD 3.3.1.4 Beta
« Reply #153 on: December 30, 2015, 08:06:38 am »
If you are using UI5, I know they reported an issue recently with those servers:
http://status.getvera.com/

Offline nortish

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 20
  • Karma: +0/-0
Re: AutHomationHD 3.3.1.4 Beta
« Reply #154 on: January 02, 2016, 06:06:22 am »
I'm using UI7 with Vera edge. Its weird cause it worked for just a couple of weeks ago. Not sure what happend. Now i have reinstalled the app but that was a big mistake. Cant go thru the setup wizard. When i tap the input fields nothing happends. Keyboard doesnt show up or nothing. Been trying to use the vera-us-oem-relay41.mios.com as servers but that doesnt work. Even more wierd is that the local connection won't work either.
Everything works with ImperiHome now, both local and remote. But im using Authomation for all my voice commands =/

Offline snovvman

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 189
  • Karma: +2/-1
Re: AutHomationHD 3.3.1.4 Beta
« Reply #155 on: March 07, 2016, 09:44:38 am »
Updated from UI5 to UI7.  Installed 3.3.1.4, checked MMS, but getting 404...

AutHomationHD, to this day, remains one of the best developed Vera apps.  The UI is beautiful, modern, and functional.  Other options do not hold a candle to it.  I know Garrett moved on.  It's too bad--it was good while it lasted....

Thanks for all your work Garrett....

Offline snovvman

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 189
  • Karma: +2/-1
Re: AutHomationHD 3.3.1.4 Beta
« Reply #156 on: March 07, 2016, 09:57:00 am »
Updated from UI5 to UI7.  Installed 3.3.1.4, checked MMS, but getting 404...

AutHomationHD, to this day, remains one of the best developed Vera apps.  The UI is beautiful, modern, and functional.  Other options do not hold a candle to it.  I know Garrett moved on.  It's too bad--it was good while it lasted....

Thanks for all your work Garrett....

Spoke too soon:

I did the following:
1) Turn on WiFi
2) In AutHomationHD, edit Vera
3) Remove all the server entries
4) Add local IP address (if not already entered)
5) Make sure that UI6/MMS and Auto Switch are ticked
6) Allow AutHomationHD to connect to Vera and refresh
7) Note under edit Vera that the server entries are automatically populated
8) Turn off WiFi
9) Still works!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Offline Stolid

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 37
  • Karma: +0/-4
Re: AutHomationHD 3.3.1.4 Beta
« Reply #157 on: April 23, 2016, 12:35:59 am »
Has anyone taken over development of Authomation?

Rephrase: Garrett, have you considered letting anyone else develop the app?

And I'm kinda new at this.. can we donate somewhere? Yes, even though the app's on hold, you've definitely earned it.
« Last Edit: April 23, 2016, 01:21:50 am by joerossjr »

Offline integlikewhoa

  • Master Member
  • *******
  • Posts: 5585
  • Karma: +152/-368
Re: AutHomationHD 3.3.1.4 Beta
« Reply #158 on: April 25, 2016, 07:47:24 pm »
Has anyone taken over development of Authomation?

Rephrase: Garrett, have you considered letting anyone else develop the app?

And I'm kinda new at this.. can we donate somewhere? Yes, even though the app's on hold, you've definitely earned it.

Garrett is working on/using a different controller or UI now and that was why he doesn't focus on this app. 

Have you tried Imperihome? You can donate $6.62 and have a PRO license for life, it offers even more options, layouts, icons, controllers, cameras then AutoHomationHD.

Offline Stolid

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 37
  • Karma: +0/-4
Re: AutHomationHD 3.3.1.4 Beta
« Reply #159 on: May 02, 2016, 08:54:16 am »
I have checked out ImperiHome also, and the one thing these home control apps all seems to be missing is a widget for Hue devices for Androids. Neither ImperiHome nor Authomation allow me to select a Hue device and control its color via widget... only its brightnes/toggle on and off.

Offline integlikewhoa

  • Master Member
  • *******
  • Posts: 5585
  • Karma: +152/-368
Re: AutHomationHD 3.3.1.4 Beta
« Reply #160 on: May 02, 2016, 08:17:41 pm »
I have checked out ImperiHome also, and the one thing these home control apps all seems to be missing is a widget for Hue devices for Androids. Neither ImperiHome nor Authomation allow me to select a Hue device and control its color via widget... only its brightnes/toggle on and off.

I don't think you looked hard enough. This update has been out for over a year.
http://www.evertygo.com/blog/2014/08/13/imperihome-2-3-hello-hue-goodbye-gingerbread/

Imperihome not only does this but allows you to directly do this without even going threw Vera which has much better results locally.

Offline Stolid

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 37
  • Karma: +0/-4
Re: AutHomationHD 3.3.1.4 Beta
« Reply #161 on: May 02, 2016, 11:21:43 pm »
I have checked out ImperiHome also, and the one thing these home control apps all seems to be missing is a widget for Hue devices for Androids. Neither ImperiHome nor Authomation allow me to select a Hue device and control its color via widget... only its brightnes/toggle on and off.

I don't think you looked hard enough. This update has been out for over a year.
http://www.evertygo.com/blog/2014/08/13/imperihome-2-3-hello-hue-goodbye-gingerbread/

Imperihome not only does this but allows you to directly do this without even going threw Vera which has much better results locally.

I don't think you read my post hard enough. I said a WIDGET.. meaning on an android screen. NOT inside an app. You are missing the point. I do not want to open an app, flip to a page, then hit an icon to change something in my house. I want to use WIDGETS on my Android screen. NOT A SINGLE APP to my knowledge allows you to change a HUE color light by hitting an ICON (IE WIDGET) on the screen. Even the Hue App makes you use scenes, which are presets. I know you think you are trying to help, but you came off as attacking me.

Offline Aaron

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1984
  • Karma: +61/-193
Re: AutHomationHD 3.3.1.4 Beta
« Reply #162 on: May 02, 2016, 11:33:24 pm »
Yup, IHs development is way behind the times. Many people have asked for Android desktop widgets and they simply ignore, never answering. I bought the app but even though it is only $7 I don't think it was worth more than $2...it's lacking in so many ways

Offline integlikewhoa

  • Master Member
  • *******
  • Posts: 5585
  • Karma: +152/-368
Re: AutHomationHD 3.3.1.4 Beta
« Reply #163 on: May 03, 2016, 02:19:16 pm »

I don't think you read my post hard enough. I said a WIDGET.. meaning on an android screen. NOT inside an app. You are missing the point. I do not want to open an app, flip to a page, then hit an icon to change something in my house. I want to use WIDGETS on my Android screen. NOT A SINGLE APP to my knowledge allows you to change a HUE color light by hitting an ICON (IE WIDGET) on the screen. Even the Hue App makes you use scenes, which are presets. I know you think you are trying to help, but you came off as attacking me.

Yup I think your right.

Did Authomation ever use widgets for anything?

Offline Aaron

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1984
  • Karma: +61/-193
Re: AutHomationHD 3.3.1.4 Beta
« Reply #164 on: May 03, 2016, 02:27:35 pm »
Did Authomation ever use widgets for anything?

Yes sir... daily I use AH desktop widgets (and in desktop folders) that link directly to Devices.