Author Topic: AutoVera, the Tasker plugin for Vera, is now available in Google Play  (Read 5227 times)

Offline dkc

  • Moderator
  • Jr. Member
  • *****
  • Posts: 97
  • Karma: +6/-0
AutoVera is a plugin for the Android automation program Tasker.

Watch the Introductory Video: https://www.youtube.com/watch?v=ukJp8pRNszo

Demo Videos:
Here's just a few examples of what it can do:
  • trigger devices, plugins and scenes already on Vera
  • react to status updates from your Vera on your Android device
  • retrieve current information from any device, scene or plugin and use in Tasker variables
  • dynamically build menus and scenes on your Android device with information from Vera devices
  • integrate Vera with hundreds of other Tasker plugins and Android appications

You an install AutoVera on Google Play here: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.joaomgcd.autovera
Install the companion MiOS plugin here: http://apps.mios.com/plugin.php?id=4086

You can try AutoVera for free under a 14-day trial susbription through Google Play. After trying it out, you can purchase the AutoVera Unlock Key for $3.49 here: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.joaomgcd.autovera.unlock

To learn more about AutoVera, including detailed guides and instructions, go here: http://dkc.io/c/autovera

Join the AutoApps G+ Community and see how community members have been using AutoVera while in Beta: https://plus.google.com/communities/110193399489813640793/stream/a7b29769-94cd-41a5-beff-4c309815d138

And for a limited time only, receive 15% of all Z-Wave modules at http://www.dkcautomation.com using coupon code: AutoVera
« Last Edit: June 05, 2014, 02:31:40 pm by dkc »

Offline clippermiami

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1394
  • Karma: +27/-6
I have AutoVera with Tasker installed on my Nexus 7 and my Galaxy S5 and they work without a hitch, thanks.

i'm trying to get it running on my wife's Galaxy S5 and it doesn't find any Veras. I set the "System Log" on the S5 and got the following:

2014-06-8 17:26:26.300
Error Getter IOException: null
2014-06-8 17:26:26.00.522
Error Getter IOException: null
2014-06-8 17:25:59.102
Error Getter IOException: null
2014-06-8 17:25:48.382
Error Getter IOException: recvfrom failed: ETIMEDOUT (Connection timed out)

I can ping the vera, my LAN is working fine, I can access it from other devices on the network but this one will not connect for some reason

Any ideas?


Two Vera Plus UI7 Linked via HTTP, 90+ Devices. PlugIns: PLEG, DSC, Blue Iris, MySensors,  AutoVera, ImperiHome, VeraAlerts, EventWatcher

Offline dkc

  • Moderator
  • Jr. Member
  • *****
  • Posts: 97
  • Karma: +6/-0
Hi, clipper,

The logs indicate an issue with connectivity, either to the internet or Vera.  On that same device, can you access http://LOCAL_VERA_ADDRESS:3480/data_request?id=lu_sdata via a broswer? Obviously you should be connected to the same local wifi network as Vera and input its local IP address.  If you get a return from that URL, you should be able to proceed and try to authenticate AutoVera again.  Ensure the username and password are being passed along as well.

Currently, AutoVera will only work remotely with UI5.  If you've upgraded to UI6, AutoVera should work locally, however remote connections will timeout.  UI version wasn't mentioned in your post, but I thought it may be worth noting.

Offline clippermiami

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1394
  • Karma: +27/-6
Yes, I was able to access the Vera using AuthomationHD and ImperiHome fine. I got diverted onto something else yesterday and stopped working on it. When I got up this morning it had found the Vera and everything was working. Go Figure  :-)
Two Vera Plus UI7 Linked via HTTP, 90+ Devices. PlugIns: PLEG, DSC, Blue Iris, MySensors,  AutoVera, ImperiHome, VeraAlerts, EventWatcher

Offline Tilade

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
  • Karma: +0/-0
Gonna add my name to the list.  Just downloaded autovera, registered it for the 14 day trial, and getting the same error above:

2014-07-10 23:46:19.624
Error Getter IOException: null

Verified the hyperlink is valid and network in working order (I'm a network engineer--it's working).  Reinstalled the app, the app on my micasaverde, and no luck.  Any ideas?
« Last Edit: July 11, 2014, 12:13:22 am by Tilade »

Offline dkc

  • Moderator
  • Jr. Member
  • *****
  • Posts: 97
  • Karma: +6/-0
Sorry you're having trouble. I suspected that clippermiami's issue was related to the status of MiOS servers at that time and can relay that as of right now, I am experiencing the same issue as yourself.

I hope this issue is resolved immediately, I certainly wouldn't want it impairing your judgement of AutoVera.

If you have any further questions once you're eventually up and running, I'll be glad to help.

I forgot this post was turned in to a child board, the more active sub in Remote Control: http://forum.micasaverde.com/index.php/board,65.0.html

Offline dkc

  • Moderator
  • Jr. Member
  • *****
  • Posts: 97
  • Karma: +6/-0
Ok, Seems to be fixed on my end. Perhaps you could try again? Just go to the Your Veras page and refresh.

Offline Tilade

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
  • Karma: +0/-0
Good stuff man--I now see it.  Thanks for the quick reply.  I'm excited to try this out!

Offline dkc

  • Moderator
  • Jr. Member
  • *****
  • Posts: 97
  • Karma: +6/-0
Very glad to see the issue resolved for you, thanks for following up!