Author Topic: SQ Remote won`t authorize with BOX.NET  (Read 12337 times)

Offline alsocel

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
  • Karma: +0/-0
SQ Remote won`t authorize with BOX.NET
« on: July 25, 2014, 08:34:44 am »
 :-[ Hello folks, last week I did a sq designer interface for iphone.. in sq designer was everything ok, saved in box.net..

in the iPhone, share and backup, accoun, authenticate.. BUT! a msg appears...

AUTHENTICATION FAILED - INTERNAL ERROR. API KEY NOT AUTHORIZED. CONTACT SUPPORT.

someone get this error already??

thanks!

Offline privus

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
  • Karma: +2/-0
Re: SQ Remote won`t authorize with BOX.NET
« Reply #1 on: July 28, 2014, 01:29:28 pm »
I have the same problem here, tried to talk with Square Connect, but with no answer...

Don't what to do...

Offline slajgaj

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 156
  • Karma: +0/-11
Re: SQ Remote won`t authorize with BOX.NET
« Reply #2 on: July 29, 2014, 05:13:02 pm »
Me too!
In May was worked...and now not working!

Offline conradodse

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 30
  • Karma: +0/-0
Re: SQ Remote won`t authorize with BOX.NET
« Reply #3 on: July 30, 2014, 10:14:33 am »
Same Here!!!!

My veraLite works fine, SQ blaster doesnt respond  in my old SQ designer Template (iphone)

when tried to update my new template (ipad) doesnt connect to Box.net

 ??? ??? ??? ???
« Last Edit: July 30, 2014, 10:46:24 am by conradodse »

Offline alsocel

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
  • Karma: +0/-0
Re: SQ Remote won`t authorize with BOX.NET
« Reply #4 on: July 31, 2014, 07:14:43 am »
Its back! I send an email to box.net, directly, yesterday with pics and infos about it.. and now its working again!
finally *-*

Offline conradodse

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 30
  • Karma: +0/-0
Re: SQ Remote won`t authorize with BOX.NET
« Reply #5 on: August 01, 2014, 06:51:15 pm »
Its back! I send an email to box.net, directly, yesterday with pics and infos about it.. and now its working again!
finally *-*

Same Here, hahah
But now every morning my SQ blaster doesnt work =(, it wont connect!!

Offline mikee123

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1521
  • Karma: +18/-11
Re: SQ Remote won`t authorize with BOX.NET
« Reply #6 on: August 16, 2014, 08:19:38 am »
When i open my Sq Designer, my box account is empty, and if i save something to it, it says saving but it doesnt show up in either box.net or SQ designer. The only way around it is downloading it from box.net onto the PC, then open it in SQ designer, edit it, upload it manually to box.net . It is a pain but it works. I guess SQ is now defunct ?

Offline conradodse

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 30
  • Karma: +0/-0
Re: SQ Remote won`t authorize with BOX.NET
« Reply #7 on: August 28, 2014, 05:12:35 pm »
When i open my Sq Designer, my box account is empty, and if i save something to it, it says saving but it doesnt show up in either box.net or SQ designer. The only way around it is downloading it from box.net onto the PC, then open it in SQ designer, edit it, upload it manually to box.net . It is a pain but it works. I guess SQ is now defunct ?

yepp,

All manually!!! It suxx!!
It works fine in the ipad, iphone! up and downloading

Offline blingal

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 60
  • Karma: +2/-0
Re: SQ Remote won`t authorize with BOX.NET
« Reply #8 on: November 01, 2014, 08:28:32 pm »
So is the solution to send an email to box.com?

Offline umtauscher

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 223
  • Karma: +0/-0
Re: SQ Remote won`t authorize with BOX.NET
« Reply #9 on: November 05, 2014, 10:08:18 am »
Its back! I send an email to box.net, directly, yesterday with pics and infos about it.. and now its working again!
finally *-*
Could you please tell us a bit more what you did/sent and what the actual outcome is? What works and what doesn't.
Thanks in advance

Umtauscher

Offline umtauscher

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 223
  • Karma: +0/-0
Re: SQ Remote won`t authorize with BOX.NET
« Reply #10 on: November 06, 2014, 04:06:43 pm »
ok, relplying to myself just to let you know:

I just received an answer from box.net
They switched off the API that SQRemote and SQDesigner are using.

Another selling point for cloud based services!

Cheers
Umtauscher

Offline conradodse

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 30
  • Karma: +0/-0
Re: SQ Remote won`t authorize with BOX.NET
« Reply #11 on: November 06, 2014, 05:58:28 pm »
so what should we do now?? dont save or edit our remotes??

Offline umtauscher

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 223
  • Karma: +0/-0
Re: SQ Remote won`t authorize with BOX.NET
« Reply #12 on: November 07, 2014, 04:00:16 am »
I have attached the last response from BOX that I received yesterday.
Quote
Wilhelm,

This was brought to my attention in Platform support.

We have reached out to SQ Remote a number of times in the past, unfortunately their developers were not willing to switch over to the new V2 API.

We released the V2 API in December of 2012, and warned developers that we will begin turning off functionality in December of 2013. With SQ Remote, we told them a number of times to update their code, even extending their grace period for the switchover almost an extra year. They were one of the last remaining applications still using the V1 API. We have made the final steps to completely end of life our V1 API. I apologize that this has impacted you negatively, but we've made these final steps as the V1 API has been replaced by a much more efficient, robust and secure V2 API.

I'm sorry, but this is out of our hands. We can't force anyone who has built their product off of our product to do anything, and we have been more than accommodating with the developers.

Best,

Paul
Box Platform Support Engineer
I am quite angry to read how long Squareconnect knew, that this was going to happen and they still did nothing to prevent it.

As I see it, there are only 2 courses of action:

1. Make BOX reactivate their API V1 again, at least for the customers that used it before
2. Jailbreak your Apple devices and copy the configuration to it via iFile or a similar tool.

And for the future. Never buy anything that uses a cloud based service, if you don't want to throw everything away when the firm goes bust.
Cheers
Wilhelm

« Last Edit: November 07, 2014, 04:46:36 am by umtauscher »

Offline umtauscher

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 223
  • Karma: +0/-0
Re: SQ Remote won`t authorize with BOX.NET
« Reply #13 on: November 07, 2014, 05:06:16 am »
Trying to figure things out:

1. The app folder on the ios device is "/var/mobile/Applications/SQRemote HD"
2. in that folder is a folder "Documents" that seems to store the configuration files
3. the file BRSDownload.zip seems to be the last downloaded setup file.

What I don't know is, how to unpack the content of the zip file to the proper directories or how I can trigger SQRemote to do it by itsself.
I have to be careful not to destroy the installed app, because I could never restore it.
I hate this!

Offline blazinace

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 102
  • Karma: +0/-0
Re: SQ Remote won`t authorize with BOX.NET
« Reply #14 on: November 07, 2014, 11:47:40 am »
I deleted my SQ app on my iphone and I'm trying to set it manually but it keeps telling me that it cannot connect to my vera because of an "invalid user/pass" message. My username and password are correct because I can use my other apps and am able to login into mios. I don't know how to proceed.  Any help would be greatly appreciated.