We have moved at community.getvera.com

Author Topic: HarmonyHub  (Read 2300 times)

Offline swine

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 23
  • Karma: +0/-0
HarmonyHub
« on: February 10, 2017, 04:48:31 pm »
Hi all,

I currently have 2 Harmony Hubs on my network, they both work through the app in the ui7 on my edge controller.  The issue im having is that one of them keeps loosing the ip address configuration.  I have the DHCP static reservation for both hubs but the controller always forgets the one in the living room.  Always the same one never the other one.  Anyone see this behavior or have a fix for it.  I have newest firmware on everything.

Offline rafale77

  • Community Beta
  • Hero Member
  • ******
  • Posts: 1749
  • Karma: +101/-27
  • HA ≠ IoT as a blue sky is cloudless.
Re: HarmonyHub
« Reply #1 on: February 10, 2017, 08:14:01 pm »
I have 2 of these as well and never encountered this problem. Are you losing the ip address configuration on the vera app or is it dropping from your network?
If it is dropping from your network, you might want to look at either your wifi coverage and make sure you have no ip address conflicts.
openLuup (79 devices, 141 scenes, 19 apps) master to VeraPlus (142 zwave nodes, 8 Zigbee nodes, 221 devices,  20 scenes , 2 apps) +  Hubitat (15 Zigbee nodes) + Home-Assistant (API Integrations). Bridged to Siri and Alexa. Homewave. VeraPlus ExtRooted and mios server independent.

Offline swine

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 23
  • Karma: +0/-0
Re: HarmonyHub
« Reply #2 on: February 10, 2017, 09:32:09 pm »
its the vera thats loosing the ip, so weird its daily.  I log into the control unit re-enter the ip and and then its fine for another 24 hours

Offline rafale77

  • Community Beta
  • Hero Member
  • ******
  • Posts: 1749
  • Karma: +101/-27
  • HA ≠ IoT as a blue sky is cloudless.
Re: HarmonyHub
« Reply #3 on: February 11, 2017, 01:48:21 am »
Might want to post in the plugin section under the harmony plugin section. Reneboer will likely ask you for some logs.
openLuup (79 devices, 141 scenes, 19 apps) master to VeraPlus (142 zwave nodes, 8 Zigbee nodes, 221 devices,  20 scenes , 2 apps) +  Hubitat (15 Zigbee nodes) + Home-Assistant (API Integrations). Bridged to Siri and Alexa. Homewave. VeraPlus ExtRooted and mios server independent.

Offline swine

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 23
  • Karma: +0/-0
Re: HarmonyHub
« Reply #4 on: February 11, 2017, 07:00:35 pm »
ok will do, didnt know that existed

Offline SpecialSwell

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 28
  • Karma: +0/-0
Re: HarmonyHub
« Reply #5 on: July 13, 2017, 07:32:51 am »
Did you ever find a solution to this problem?  Mine does the same

Offline Jamr

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 847
  • Karma: +30/-8
Re: HarmonyHub
« Reply #6 on: July 27, 2017, 05:06:22 pm »
Did you ever find a solution to this problem?  Mine does the same

I am curious also as my Vera E constantly says it can not connect to one of mine also.

Offline reneboer

  • Beta Testers
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1574
  • Karma: +110/-31
Re: HarmonyHub
« Reply #7 on: July 28, 2017, 08:16:55 am »
Hi,

Some have this problem with more plugins, others do not (I don't on three units).

What some say might help is in the Net & Wi-Fi settings. Disable Automatic Device Detection. On "How does Vera connect to the Internet?" select "Manually configure (advanced)" and disable the LAN "DHCP server" (set to No).

If this does not help you can hardcode the IP address using these instructions; http://forum.micasaverde.com/index.php/topic,47399.msg314999.html#msg314999

Cheers Rene
2xVeraLite, VeraEdge, openLuup, ALTUI, 20 switches, 10 dimmers, 20 sensors, 10 scene controllers, 1 Harmony Hub, many plug-ins. Not enough time.