We have moved at community.getvera.com

Author Topic: connection -how many wires are required?  (Read 921 times)

Offline swae

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
  • Karma: +0/-0
connection -how many wires are required?
« on: November 12, 2014, 11:17:15 am »
I have just connected my visonic powermax complete to my vera lite using a visonic dual rs232 module and a 3,3v USB to serial cable adapter http://www.ebay.com/itm/New-USB-to-TTL-Serial-Cable-Adapter-FTDI-Chipset-FT232-USB-Cable-Computer-Cable-/400754040301?ssPageName=ADME:L:OC:US:3160
When reloading i get the error message not starting due to too many communication errors
I am unsure if i have connected everything correct, i am only using RXD TXD and GND is that enough?

Offline j.hoekstra

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 70
  • Karma: +5/-0
Re: connection -how many wires are required?
« Reply #1 on: November 12, 2014, 11:45:31 am »
Should be, I use an ethernet coverter and hooked it up like in this post: http://forum.micasaverde.com/index.php?topic=26660.msg193120.msg#193120
The module you use doesn't need the power from the powermax, so 3 is enough.

Offline Egbert

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 64
  • Karma: +0/-0
Re: connection -how many wires are required?
« Reply #2 on: November 12, 2014, 02:26:16 pm »
I had the same problem.
Dont use the + wire, so as hoekstra described only use RXD TXD and GND.
And in your powermax alarm panel device under advanced tab clear the commexeptions field and reload luup.

Offline swae

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
  • Karma: +0/-0
Re: connection -how many wires are required?
« Reply #3 on: November 13, 2014, 03:00:51 pm »
I only use RXD, TXD and GND, i have tried to clear commexeptions field, same thing happens: at first nothing, later the same error message. Does it matter what RS232 port i use on the dual rs232 pcb?
What logs should i look in to get more info on what is happening?