Author Topic: Kodi Remote Control  (Read 51428 times)

Offline jamezel13

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
  • Karma: +0/-0
Re: Kodi Remote Control
« Reply #15 on: December 28, 2014, 06:07:18 pm »
That fixed the install issue, but I still can't get the Vera to see it. I got XBMC State to work without an issue, but I can't get this to work for the life of me. I have Raspbmc and a Vera 3 if anyone has any suggestions. Both have the latest software versions.

Offline bigbasec

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 51
  • Karma: +4/-0
Re: Kodi Remote Control
« Reply #16 on: December 28, 2014, 10:27:21 pm »
The only problem I have had w/ mine is the current XBMC plugin has a few problems.  First off, the method that is uses to update the "video playing" does not work 100% of the time.  It's blank.  So when it goes to send the "current playing" video name to the vera it fails.   I am working through this now, as I have the exact setup you have.  I think it has to do with the Pi not having the balls to get that processing done before the play is started as the issue doesn't happen w/ my Linux based XBMC. 

I don't see the author replying, so I'm not sure of the status of this plugin, but if I get it working a little more solid I will reply back w/ new attached plugins.  (both of them). 

Offline amp3d

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 24
  • Karma: +2/-0
Re: Kodi Remote Control
« Reply #17 on: December 30, 2014, 03:36:33 pm »
This is very cool, got everything installed and it works as advertised.

However, I've been getting the same functionality with a program called eventghost. I'm sure many of you have used it.

Dont you think eventghost is a better option? ANY button you press or action that happens on your computer can trigger a scene or event directly to your controller...so there is no need for any of this?

This plugin only works within kodi, where eventghost is system wide...don't you think?

Unless there is something you guys are using this plugin for that I didn't think about?

Offline bigbasec

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 51
  • Karma: +4/-0
Re: Kodi Remote Control
« Reply #18 on: December 30, 2014, 05:34:37 pm »
I use it so I don't need to have a PC running 24/7.  Eventghost requires a PC. 

I simply have a Raspberry Pi running w/ a bunch of external drives on it. 

macrho

  • Guest
Re: Kodi Remote Control
« Reply #19 on: December 30, 2014, 06:40:04 pm »
This is very cool, got everything installed and it works as advertised.

However, I've been getting the same functionality with a program called eventghost. I'm sure many of you have used it.

Dont you think eventghost is a better option? ANY button you press or action that happens on your computer can trigger a scene or event directly to your controller...so there is no need for any of this?

This plugin only works within kodi, where eventghost is system wide...don't you think?

Unless there is something you guys are using this plugin for that I didn't think about?

Can you post the details of how you used EventGhost and XBMC to achieve these results? I've looked at EventGhost a number of times but never really jumped in, this seems like an interesting way to use it

Offline PhilbyJ5

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: +0/-0
Re: Kodi Remote Control
« Reply #20 on: January 04, 2015, 12:36:13 am »
Thanks so much!  After upgrading to Kodi I now have my Z-wave lighting automated again.  Really appreciate your efforts getting this plugin up and running so quickly.

Offline nullx8

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 870
  • Karma: +9/-3
  • Trouble !
Re: Kodi Remote Control
« Reply #21 on: January 05, 2015, 06:45:32 am »
does this work with xbmc 12 as well ?
use XBMC State now ... but it does crash from time to time ..
1 VeraLite, 2 RaspberryPI, Harmony Remote, openLuup, 85 Devices, 34Nodes, 63 Triggers, 49 Scenes

Offline kyle.dawson

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 91
  • Karma: +0/-1
Re: Kodi Remote Control
« Reply #22 on: January 07, 2015, 11:24:27 am »
I have this working, I can see the status up/down and I can control my XBMC running on Raspberry PI. Nice Plugin.   I use it to alert me if my daughter while in her room, is watching a movie after her bed time and I get alert on my phone.  The issue I am seeing is that the dashboard does not display the current playing media.  Looking at the advance tab, looks like there are duplicate variables.  Does anyone know the issue and how to fix it and show on the dashboard page the current state and what is playing?

I attached the advance view and the Dashboard view to show what I am seeing.

VeraPlus UI7(1), Sonos(3), GE Switch(25), GE Dimmer(1), GE Zwave Outlet(3),Aeon Labs Z-Wave Smart Energy Switch(1) , MimoLight Garage Door(1), MimoLight  Door Bell(1), Foscam Camera(8), Enerwave Z-wave PIR Sensor(1), Aeon Labs Z-Wave Multi-Sensor(2), Fibaro Motion(6), Honeywell Thermostat(2)

Offline bigbasec

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 51
  • Karma: +4/-0
Re: Kodi Remote Control
« Reply #23 on: January 09, 2015, 02:28:46 am »
That likely has to do with partially  the hardware, and partially how the plugins handles the data.  The "playing title" sometimes is not refreshed fast enough so it is sent blank.  That causes an error, and a crash for the most part.  I commented that out. 

Offline kyle.dawson

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 91
  • Karma: +0/-1
Re: Kodi Remote Control
« Reply #24 on: January 16, 2015, 01:46:19 pm »
I found out my issue on this, user error.  I installed the XMBC State on my XBMC but was running Kodi Remote on my Vera.  That was causing the XBMC to call the vera with wrong strings.  Once I upgraded my KODI to correctly addon, works like a charm.. Love this....


Side note:  I use this to alert me if my daughter watches movies/youtube after 9 pm.  Plus we get log of all titles she watches, so we make sure she is not watching bad stuff...



I have this working, I can see the status up/down and I can control my XBMC running on Raspberry PI. Nice Plugin.   I use it to alert me if my daughter while in her room, is watching a movie after her bed time and I get alert on my phone.  The issue I am seeing is that the dashboard does not display the current playing media.  Looking at the advance tab, looks like there are duplicate variables.  Does anyone know the issue and how to fix it and show on the dashboard page the current state and what is playing?

I attached the advance view and the Dashboard view to show what I am seeing.
VeraPlus UI7(1), Sonos(3), GE Switch(25), GE Dimmer(1), GE Zwave Outlet(3),Aeon Labs Z-Wave Smart Energy Switch(1) , MimoLight Garage Door(1), MimoLight  Door Bell(1), Foscam Camera(8), Enerwave Z-wave PIR Sensor(1), Aeon Labs Z-Wave Multi-Sensor(2), Fibaro Motion(6), Honeywell Thermostat(2)

Offline fusion600

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 52
  • Karma: +1/-0
Re: Kodi Remote Control
« Reply #25 on: February 07, 2015, 02:41:51 pm »
I updated my UI7 version (1.7.513) this morning, then installed the  micasaverde.addon and KodiRemote app. Then configured the KODIRemote devicewith KODI IP and device ID's and set all flags to true.

I get:

Variable Name:Variable Value:
Computer:up
Player:Video_start
Kodi:video

But none of the remote functions work and it constantly says Can't Detect Device.

Please help

Offline n0ir

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 352
  • Karma: +4/-1
Re: Kodi Remote Control
« Reply #26 on: February 07, 2015, 05:34:23 pm »
I also have some issues...

Get a "ERROR: Device not ready"-message when I press any of the buttons on the Vera.

I also keeps getting the "KODIRemote : IP Address is required in Device's Advanced Settings!" error message, even though I have entered Kodi IP under Advanced->Params->ip.

Offline kyle.dawson

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 91
  • Karma: +0/-1
Re: Kodi Remote Control
« Reply #27 on: February 07, 2015, 06:20:48 pm »
Just checking, but after you add the IP address, you save and reload vera?  That is the only think I think that could cause that error.
VeraPlus UI7(1), Sonos(3), GE Switch(25), GE Dimmer(1), GE Zwave Outlet(3),Aeon Labs Z-Wave Smart Energy Switch(1) , MimoLight Garage Door(1), MimoLight  Door Bell(1), Foscam Camera(8), Enerwave Z-wave PIR Sensor(1), Aeon Labs Z-Wave Multi-Sensor(2), Fibaro Motion(6), Honeywell Thermostat(2)

Offline fusion600

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 52
  • Karma: +1/-0
Re: Kodi Remote Control
« Reply #28 on: February 07, 2015, 07:47:00 pm »
I think you can just reload LUUP, in UI7 anyway.  but yeah, you definitely need to have Vera restart to pick up the IP changes.  Just disappointed about not being able to actually control KODI.

Hopefully someone can come up with a suggestion or answer.

Offline kyle.dawson

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 91
  • Karma: +0/-1
Re: Kodi Remote Control
« Reply #29 on: February 07, 2015, 07:54:09 pm »
Not sure what you mean, I can control all three of my Kodi's.   Stop/Pause/Play, etc..  The one thing I with, I could send a move in the library to play.  I can only control active movie, nothing new.  Would love to turn on TV, Play scene/movie at 8:00 am to wake me up.


VeraPlus UI7(1), Sonos(3), GE Switch(25), GE Dimmer(1), GE Zwave Outlet(3),Aeon Labs Z-Wave Smart Energy Switch(1) , MimoLight Garage Door(1), MimoLight  Door Bell(1), Foscam Camera(8), Enerwave Z-wave PIR Sensor(1), Aeon Labs Z-Wave Multi-Sensor(2), Fibaro Motion(6), Honeywell Thermostat(2)