Author Topic: Plugin: Harmony Hub Control  (Read 160932 times)

Offline reneboer

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1382
  • Karma: +79/-30
Re: Plugin: Harmony Hub Control
« Reply #570 on: August 06, 2018, 05:16:58 am »
Hi cw-kid,

The plugin user guide shows the use of http requests.

Cheers Rene
2xVeraLite, VeraEdge, openLuup, ALTUI, 20 switches, 10 dimmers, 20 sensors, 10 scene controllers, 1 Harmony Hub, many plug-ins. Not enough time.

Offline kaw700zn

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: +0/-0
Re: Plugin: Harmony Hub Control
« Reply #571 on: October 03, 2018, 12:14:52 pm »
I am using Alexa with Harmony hub and Vera. I have been using Harmony scenes successfully for a while with this setup. Recently I added the devices to my Vera. Now, I am getting: "Device #64   Harmony Control Error : Failed to get data from Hub." every once in a while. When that happens scenes are not being triggered. I need to go into the Vera app to "wake up" Harmony. After that the scenes are working few times until the same error happens. Any help would be appreciated.

Offline reneboer

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1382
  • Karma: +79/-30
Re: Plugin: Harmony Hub Control
« Reply #572 on: October 04, 2018, 05:25:40 am »
I am using Alexa with Harmony hub and Vera. I have been using Harmony scenes successfully for a while with this setup. Recently I added the devices to my Vera. Now, I am getting: "Device #64   Harmony Control Error : Failed to get data from Hub." every once in a while. When that happens scenes are not being triggered. I need to go into the Vera app to "wake up" Harmony. After that the scenes are working few times until the same error happens. Any help would be appreciated.
Hi,

For some reason the communication with the Hub fails. I too have periods that happens. One thing that helped was setting my WiFi router to always use the same 2.4Mhz channel. Many newer routers can dynamically pick a channel with less noise from other WiFi sources. It seems the Hub software cannot really handle that well. Let me know if this helps.

I am working on a redesign of the communication with the Hub that probably will address this better, but it is moving slowly do to lack of time at this moment.

Cheers Rene
2xVeraLite, VeraEdge, openLuup, ALTUI, 20 switches, 10 dimmers, 20 sensors, 10 scene controllers, 1 Harmony Hub, many plug-ins. Not enough time.

Offline kaw700zn

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: +0/-0
Re: Plugin: Harmony Hub Control
« Reply #573 on: October 05, 2018, 06:49:38 pm »
Thank you. I ended up deleting everything Harmony related, removing the app and reinstalling. That *seem* to fix the problem. I forgot to mention in my original post that I was getting "unable to open the socket" error from the console.

Thanks for your help!