We have moved at community.getvera.com

Author Topic: [SOLVED] Problem Qubino dimmer,switch and thermostate  (Read 9781 times)

Offline Cooper

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
  • Karma: +0/-0
[SOLVED] Problem Qubino dimmer,switch and thermostate
« on: December 09, 2014, 04:28:50 pm »
Hello

After testing the Qubino flush 2 relay, dimmer and thermostate 3 days i am despaired.

Qubino flush 2 relay - recognized but dont work
Qubino dimmer - works fine
Qubino thermostate - recognized but dont work

Ui7 firmware 1.7.850
Zwave repaire without resulat

Any tips to solve the problem?

Thanks
« Last Edit: December 18, 2014, 02:18:57 pm by Cooper »

Offline zedrally

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1224
  • Karma: +15/-5
  • Black Cat Control Systems
Re: Qubino dimmer,switch and thermostate
« Reply #1 on: December 09, 2014, 05:06:37 pm »
The problem will be UI7.

All functions work perfectly in UI5.

Do yourslef a favour and save a lot of hair pulling and downgrade to UI5.
Living in the Land of Oz, give me a vegemite sandwich. Home Seer, Vera Lite & Edge, Popp, Black Cat Smart Hub & Vera G, Black Cat Lite 1 & 2's a Black Cat Dimmer or 2, Fantem Tec and then some  Black Cat Cat's Eye PIR's & Door-Window Sensors, RFXComm, Broadlink RMPro & Mini plus a Z-UNO or 2.

Offline SirMeili

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1052
  • Karma: +43/-20
Re: Qubino dimmer,switch and thermostate
« Reply #2 on: December 09, 2014, 08:50:42 pm »
That firmware I believe is only on the Vera edge. If that is the case here, I do not believe there is way to downgrade to ui5 on a Vera edge.
VeraLite (Live); ISY 994i (Live); Vera 3 (Waiting to replace VeraLite); Vera Edge (Waiting for all the bugs to be fixed); Xuan StackBox (Testing and waiting for more plugins and for it to mature)
Countless z-wave and insteon devices :D

Offline zedrally

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1224
  • Karma: +15/-5
  • Black Cat Control Systems
Re: Qubino dimmer,switch and thermostate
« Reply #3 on: December 09, 2014, 09:37:13 pm »
mmm, then his only option is to open a support ticket with MCV.





Living in the Land of Oz, give me a vegemite sandwich. Home Seer, Vera Lite & Edge, Popp, Black Cat Smart Hub & Vera G, Black Cat Lite 1 & 2's a Black Cat Dimmer or 2, Fantem Tec and then some  Black Cat Cat's Eye PIR's & Door-Window Sensors, RFXComm, Broadlink RMPro & Mini plus a Z-UNO or 2.

Offline Cooper

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
  • Karma: +0/-0
Re: Qubino dimmer,switch and thermostate
« Reply #4 on: December 10, 2014, 03:44:40 pm »
i am using ui7 with Firmware 1.7.850 and VeraEdge.

Is it normal that is under advenced in the  field  "Controlled  via:" stands undefined and not ZWAVE?

See pictures

Offline zedrally

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1224
  • Karma: +15/-5
  • Black Cat Control Systems
Re: Qubino dimmer,switch and thermostate
« Reply #5 on: December 10, 2014, 03:49:24 pm »
I doubt anyone can tell what's normal with the combination you are using.

Edge has just been released and has 1000&1 bugs, coupled with UI7 that has it's own problems.

The only way out for you is MCV Support.

Lodge a Support ticket with them ASAP, otherwise you could be waiting a very long time for a solution.
Living in the Land of Oz, give me a vegemite sandwich. Home Seer, Vera Lite & Edge, Popp, Black Cat Smart Hub & Vera G, Black Cat Lite 1 & 2's a Black Cat Dimmer or 2, Fantem Tec and then some  Black Cat Cat's Eye PIR's & Door-Window Sensors, RFXComm, Broadlink RMPro & Mini plus a Z-UNO or 2.

Offline Cooper

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
  • Karma: +0/-0
Re: Qubino dimmer,switch and thermostate
« Reply #6 on: December 11, 2014, 12:59:47 pm »
Hello

I've been trying for days to get a response from the support.

Until now, no sign of life.

I hope for help soon, otherwise, i'll put the Edge in the corner and try it 6 months later again.

Offline zedrally

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1224
  • Karma: +15/-5
  • Black Cat Control Systems
Re: Qubino dimmer,switch and thermostate
« Reply #7 on: December 11, 2014, 03:01:49 pm »
Some other threads have indicated users have been waiting weeks for a reply.

If you have a Vera lite or Vera 3, I'd be using it until MCV gets it's act together.
Living in the Land of Oz, give me a vegemite sandwich. Home Seer, Vera Lite & Edge, Popp, Black Cat Smart Hub & Vera G, Black Cat Lite 1 & 2's a Black Cat Dimmer or 2, Fantem Tec and then some  Black Cat Cat's Eye PIR's & Door-Window Sensors, RFXComm, Broadlink RMPro & Mini plus a Z-UNO or 2.

Offline djrakso

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 41
  • Karma: +1/-0
Re: Qubino dimmer,switch and thermostate
« Reply #8 on: December 11, 2014, 11:29:43 pm »
Does Qubino have the ability to ship to Canada?

Offline zedrally

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1224
  • Karma: +15/-5
  • Black Cat Control Systems
Re: Qubino dimmer,switch and thermostate
« Reply #9 on: December 12, 2014, 03:14:27 pm »
As far as I'm aware, they don't have a product available for the North American market yet.

We are all waiting for the Gen5 Version, I'm not expecting it to be available until March 15.

try info@qubino.com, you never know, they might be able to direct you to someone who has?
Living in the Land of Oz, give me a vegemite sandwich. Home Seer, Vera Lite & Edge, Popp, Black Cat Smart Hub & Vera G, Black Cat Lite 1 & 2's a Black Cat Dimmer or 2, Fantem Tec and then some  Black Cat Cat's Eye PIR's & Door-Window Sensors, RFXComm, Broadlink RMPro & Mini plus a Z-UNO or 2.

Offline Cooper

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
  • Karma: +0/-0
(solved) Re: Qubino dimmer,switch and thermostate
« Reply #10 on: December 18, 2014, 02:15:58 pm »
After several times the Vera support have found this solution for the Qubino 2 Flush Switch that's working for me:
Delete unter Device --> Advance --> Device params --> Capabilities: the number 37

Statement from Vera Support: 
Quote
It seems that your switch is using an older firmware version. On the newest models the switches are working properly with Vera.
The switch from our office has the p/n number: ZMNHBA2 H1S3P2
And yours: ZMNHBA2 H1S1P1

Vera Edge
Firmware: 1.7.850

Offline Z-Waver

  • Master Member
  • *******
  • Posts: 4437
  • Karma: +249/-120
Re: [SOLVED] Problem Qubino dimmer,switch and thermostate
« Reply #11 on: December 18, 2014, 03:16:36 pm »
This makes no sense. Capability 37 designates the COMMAND_CLASS_SWITCH_BINARY .

A dimmer should be Capability 38 which designates COMMAND_CLASS_SWITCH_MULTILEVEL


Edit: Added word. The solution doesn't make sense to me.
« Last Edit: December 18, 2014, 03:20:25 pm by Z-Waver »

Offline Cooper

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
  • Karma: +0/-0
Re: [SOLVED] Problem Qubino dimmer,switch and thermostate
« Reply #12 on: December 19, 2014, 09:09:40 am »

Her is the answer from Vera Support:
************************

Hello,

I was able to add the temperature sensor for the dimmer and for the switch using the Additional temperature device plugin.
Can you please check it ?
It seems that your switch is using an older firmware version. On the newest models the switches are working properly with Vera.
The switch from our office has the p/n number: ZMNHBA2 H1S3P2
And yours: ZMNHBA2 H1S1P1
If you have another model you can go to Advanced > Scroll down until you find capabilities and delete 37 from there.
 211,156,0,4,17,7,L,R,B,RS,|37,38:3,39,49:3,50:3,112,114,115,133,134, (37 is after | )

Thank you!

Offline zedrally

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1224
  • Karma: +15/-5
  • Black Cat Control Systems
Re: [SOLVED] Problem Qubino dimmer,switch and thermostate
« Reply #13 on: December 19, 2014, 03:08:06 pm »
^^^
That's an interesting solution for the Temperature Plugin, I've just asked qubino similar and received a LUA snippet, good to know there is a plugin.

Where the confusion arises is that you posted about 3 devices:

Qubino flush 2 relay - recognized but dont work
Qubino dimmer - works fine
Qubino thermostate - recognized but dont work


The reply from Support isn't as clear as it should be either.

Now I have to check the firmware version and through the capabilities in the devices I have.
Although the Temp Device I have running on UI5 is Ok, maybe it's the firmware version?

Living in the Land of Oz, give me a vegemite sandwich. Home Seer, Vera Lite & Edge, Popp, Black Cat Smart Hub & Vera G, Black Cat Lite 1 & 2's a Black Cat Dimmer or 2, Fantem Tec and then some  Black Cat Cat's Eye PIR's & Door-Window Sensors, RFXComm, Broadlink RMPro & Mini plus a Z-UNO or 2.

Offline gusti67

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
  • Karma: +0/-1
Re: [SOLVED] Problem Qubino dimmer,switch and thermostate
« Reply #14 on: January 02, 2015, 03:48:33 pm »
Hi,
Please post the LUA for temperature to work with Qubino 2 relays