We have moved at community.getvera.com

Author Topic: Hardware: What are you using to run openHAB?  (Read 26803 times)

Offline aPL

  • Developers
  • Jr. Member
  • *****
  • Posts: 74
  • Karma: +1/-2
Re: Hardware: What are you using to run openHAB?
« Reply #45 on: September 07, 2015, 02:55:56 pm »
Running:

Hardware:
- Asus Q1900ITX - http://www.asrock.com/mb/Intel/Q1900-ITX/
- 8 GB of ram
- 2x 120 GB kingston SSD Drives (I know, but it's a prototype for now)
- zwave bindings: vera lite, 2x vera edge, aeon usb stick (all zwave devices has direct connection to a vera so everything is instant, and large commands are pretty fast)

Software:
- Proxmox 4.3
- zfs mirror on ssd drives
- one container for each: mysql, mqtt, apache+php+nodejs for custom interfaces, nagios, email forwarder, nodered, openhab, and other

Usage on idle: 1.4 GB of ram + 0.4 for proxmox, 1% IO delay

Will expand this into a high-availability 3-node proxmox cluster, with only one node standing required to be able for automation and remote controll to work, once I get the hang of OpenHab.
working @ Vera / MiOS | anything stated is my own opinion and does not reflect the thoughts and opinions of my employer

Offline guessed

  • Moderator
  • Master Member
  • *****
  • Posts: 5301
  • Karma: +92/-22
  • Release compat is not a bolted-on afterthought
Re: Hardware: What are you using to run openHAB?
« Reply #46 on: September 07, 2015, 03:19:53 pm »
That's one heck of a config.  Have you worked out what's eating the RAM?  OH isn't usually all that big...

Offline BOFH

  • Sr. Hero Member
  • ******
  • Posts: 2409
  • Karma: +112/-140
Re: Hardware: What are you using to run openHAB?
« Reply #47 on: September 07, 2015, 04:32:24 pm »
He's also running mysql, mqtt, apache+php+nodejs for custom interfaces, nagios, email forwarder and nodered apart from OH. Which goes a long way towards the memory usage numbers.
Vera3 UI5 UI7 Edge Plus
Trane TZEMT400AB32 | Schlage BE369 FE599 | GE 45601 45602 45603 45604 45606 45609 45631 | Intermatic HA01C HA03C HA05C HA07C CA600 CA3000 | Aeon DSC06106 | Telguard GDC1 | Foscam FI8910W FI8905W FI9821W | D-Link 930L | Wanscam JW0011 | ZModo ZPIBH13W

Offline guessed

  • Moderator
  • Master Member
  • *****
  • Posts: 5301
  • Karma: +92/-22
  • Release compat is not a bolted-on afterthought
Re: Hardware: What are you using to run openHAB?
« Reply #48 on: September 07, 2015, 10:05:05 pm »
He's also running mysql, mqtt, apache+php+nodejs for custom interfaces, nagios, email forwarder and nodered apart from OH. Which goes a long way towards the memory usage numbers.

Yeah, I saw that, but was interested in which component was hogging the memory.  There are a bunch of folks using OH, MQTT together on small footprint HW ... so I'm guessing Apache, but a breakdown would be handy.

Offline BOFH

  • Sr. Hero Member
  • ******
  • Posts: 2409
  • Karma: +112/-140
Re: Hardware: What are you using to run openHAB?
« Reply #49 on: September 07, 2015, 10:23:30 pm »
My guess would be both MySQL and the Apache PHP combination.
Vera3 UI5 UI7 Edge Plus
Trane TZEMT400AB32 | Schlage BE369 FE599 | GE 45601 45602 45603 45604 45606 45609 45631 | Intermatic HA01C HA03C HA05C HA07C CA600 CA3000 | Aeon DSC06106 | Telguard GDC1 | Foscam FI8910W FI8905W FI9821W | D-Link 930L | Wanscam JW0011 | ZModo ZPIBH13W

Offline hellovn

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 279
  • Karma: +19/-46
Re: Hardware: What are you using to run openHAB?
« Reply #50 on: January 17, 2016, 09:34:46 pm »
I am running it in my iMac with 3.5GHZ CPU, SSD drive and 32GB RAM :D. I just installed the Hue plugin. It may take me a few weeks to set up everything up :(

Offline CelticWebs

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 250
  • Karma: +10/-7
Re: Hardware: What are you using to run openHAB?
« Reply #51 on: November 23, 2016, 08:04:08 am »
I'm running it on my i7 Mac mini Server with Sierra.  I only just started so I haven't got to grips with it yet.

My Mini Server was already on to run various things such as CCTV software and the HomeKit and Alexa bridge softwares so I decided I'd give openHab2 a go.

Offline stefaanbolle

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 52
  • Karma: +4/-1
Re: Hardware: What are you using to run openHAB?
« Reply #52 on: November 23, 2016, 08:51:58 am »
Running it flawlessly from a RPI2 together with a MQTT broker, apache web server and MySQL database server.
I'll add openluup to it soon.

Offline akbooer

  • Beta Testers
  • Master Member
  • *****
  • Posts: 6387
  • Karma: +290/-70
  • "Less is more"
Re: Hardware: What are you using to run openHAB?
« Reply #53 on: November 23, 2016, 09:00:44 am »
Why would you run openHAB and openLuup?
3x Vera Lite-UI5/Edge-UI7, 25x Fibaro, 23x TKB, 9x MiniMote, 2x NorthQ Power, 2x Netatmo, 1x Foscam FI9831P, 9x Philips Hue,
Razberry, MySensors Arduino, HomeWave, AltUI, AltHue, DataYours, Grafana, openLuup, ZWay, ZeroBrane Studio.

Offline stefaanbolle

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 52
  • Karma: +4/-1
Re: Hardware: What are you using to run openHAB?
« Reply #54 on: November 23, 2016, 10:34:49 am »
To check how much can be done with 1 hardware system (rpi). I need Openhab today to interface Nikobus.