We have moved at community.getvera.com

Author Topic: Trying to test an Aeon HEM Gen 1  (Read 1099 times)

Offline faustiano

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 24
  • Karma: +0/-1
Trying to test an Aeon HEM Gen 1
« on: October 10, 2015, 05:10:54 pm »
Before going through the process of installing the Aeon in my Breaker Box, I wanted to test and verify everything was working.  I setup the device and it is recognized on my VeraEdge, and I tried clamping the cables on a couple of Extension Cords connected to my home theater; however, I am not getting any power readings.  How would I go about troubleshooting?

Thanks,

Offline johnlaroux

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 21
  • Karma: +0/-0
Re: Trying to test an Aeon HEM Gen 1
« Reply #1 on: October 12, 2015, 12:31:36 pm »
Hi

You can't put clamp on extension cord.  You need to attach clamp only on black hot wire.   ;D  When you attach clamp to extension cord you have the hot, neutral, and ground wire in clamp.

Offline faustiano

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 24
  • Karma: +0/-1
Re: Trying to test an Aeon HEM Gen 1
« Reply #2 on: October 13, 2015, 04:00:12 pm »
Thanks for that input, I completely forgot about the additional phase and that it could not measure the single phase through the extension cord.  Guess I will need to pull the electrical panel for my testing.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Offline faustiano

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 24
  • Karma: +0/-1
Re: Trying to test an Aeon HEM Gen 1
« Reply #3 on: October 13, 2015, 04:07:48 pm »
BTW does anyone know how long the device will run on batteries alone?  The way my panel is setup, I will be hard pressed to try and hardwire the device to the panel and there are no outlets near by.


Sent from my iPhone using Tapatalk