We have moved at community.getvera.com

Author Topic: Domitech Bulbs  (Read 8594 times)

Offline Lennoz

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
  • Karma: +0/-0
Re: Domitech Bulbs
« Reply #15 on: February 08, 2016, 04:01:09 am »
Got the same answer, from Vera.
They will fix it within the next firmware update.

I have forwarded your case to our development team which is currently working on this issue and it should be solved in one of the next UI7 builds but for the moment I don?t have an ETA.

In the meanwhile you can keep an eye on our release notes :
http://support.getvera.com/customer/portal/topics/666697-release-notes/articles


Slowly Vera Edge is getting better and better, lately it does operate rather good.
Happy man and wife here....

 ;D

Offline svaleb

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 508
  • Karma: +11/-7
Re: Domitech Bulbs
« Reply #16 on: February 08, 2016, 04:39:16 am »
I hop they will solve the problem with the bulb turning on with 100% when turned on remotly.
It should turn on to last dimm.
I had a correspondence with Domitech, they say it is a vera problem.
Regards CE

Offline fredjchavez

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
  • Karma: +0/-0
Re: Domitech Bulbs
« Reply #17 on: February 10, 2016, 04:58:15 pm »
I finally just turned mine off. I first reported this in October:

http://forum.micasaverde.com/index.php/topic,34322.msg254680.html#msg254680


Offline dorpjes

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
  • Karma: +0/-0
Re: Domitech Bulbs
« Reply #18 on: February 15, 2016, 01:54:06 am »
They are now pointing me to Domitech, let's get in touch with their support.

Did anyone succeed in changing the parameter so the last dimlevel will be maintained?

I was able to change the parameter (see attachment) but it did not help. See the explanation below from the Domitech manual:

You may select the Dim level whenever the light is turned back ON to be either full
brightness (100% dim level) or be the same as the last dim setting when the light was
previously ON.
Parameter 1 Length: 1 Byte Valid Values: 0 or 1 (default = 0)
When value = 0, the brightness level will be resume to full brightness when the dt Smart
Bulb is turned ON every time.
When value = 1, the brightness level will maintain same dim level as the last setting when
the dt Smart Bulb is turned ON again.


Offline svaleb

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 508
  • Karma: +11/-7
Re: Domitech Bulbs
« Reply #19 on: February 15, 2016, 03:41:12 am »
Yes, it works for me when it is turned on from the wall switch.
Turned on remotely it goes to 100%. I mailed domitech, they say it is a vera problem.
I made a scene to turn it on to a fixed dim level.

I am on ui5
Regards CE

Offline svaleb

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 508
  • Karma: +11/-7
Re: Domitech Bulbs
« Reply #20 on: February 21, 2016, 05:48:43 am »
After shifting from vera3, ui5, to vera plus, ui7, I get the problem with the bulbs turning on at night.
So it is a UI7 problem !

Offline gusti67

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
  • Karma: +0/-1
Re: Domitech Bulbs
« Reply #21 on: February 21, 2016, 07:23:27 am »
Hi guys,

Reading all your stories and looking at Mark comments on another threads I believe that this ON during night around the same moment (2 AM) it's unleashed by new "feature" of new ZWave chip (and Vera firmware of course) that heal the Z Wave network every night automatically.Probably it's programmed to do this around 2 AM.
So as long on other controller's with ZWave + chip don't do that  the problem must be on Vera + firmware and the solution will be some future firmware update.

Offline svaleb

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 508
  • Karma: +11/-7
Re: Domitech Bulbs
« Reply #22 on: February 23, 2016, 08:27:59 am »
Going to 100% evry time vera plus restarts.

Offline svaleb

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 508
  • Karma: +11/-7
Re: Domitech Bulbs
« Reply #23 on: February 24, 2016, 08:28:03 pm »
New observation !
At 02.15 bulbs go to 100% and goes back to set dim level.
Must be vera who has set this !
So, OK, they are aware of the problem !
Hope they will solve it correctly, but for now, it is a good attempt. ( not good in the bedroom)
Still. should go to latest dim when turned on remotely !!!
Regards
             CE
« Last Edit: February 24, 2016, 08:30:23 pm by svaleb »

Offline dorpjes

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
  • Karma: +0/-0
Re: Domitech Bulbs
« Reply #24 on: February 25, 2016, 04:09:07 pm »
Getting crazy  >:(

Got a new answer from Vera, first that they are working on it and now:
_______________
Regarding the issue with the automatic turn on , this was occurring also for the Linear LB60Z bulb wihci looks exactly like the Dommitech bulb and I think that the bulb that you have is rebranded after Linear or Nortek bulb.

Linear has already released a new firmware for this bulb that solved the issue. They have admitted it that the issue was caused by the firmware on the bulb.
____________

At least I get an answer. But  still I do not have a solution.

Tried 2 time to get in touch with Domitech but they don't answer at all. Hate to bounce between 2 vendors without getting a solution.
I will try my supplier, else I'm done with Vera and Domitech!!  >:( >:(

Anyone in contact with Domitech?

Offline svaleb

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 508
  • Karma: +11/-7
Re: Domitech Bulbs
« Reply #25 on: March 01, 2016, 03:05:14 am »
Any news ?

Offline dorpjes

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
  • Karma: +0/-0
Re: Domitech Bulbs
« Reply #26 on: March 01, 2016, 04:18:04 pm »
Bad news, Domitech is pointing to Vera.

Just send another email to both to work together and get this fixed, else I will bring back the stuff to my supplier.

Offline svaleb

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 508
  • Karma: +11/-7
Re: Domitech Bulbs
« Reply #27 on: March 01, 2016, 05:05:31 pm »
Domitech said the same to me about two weeks ago.
Good you mailed vera.
I can see that "Domitech bulb" is now in "add device" under "Dimmers and Lights", but I do not know if it because I have some in my system. Or mcv/vera put it there.
Regards CE

Offline svaleb

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 508
  • Karma: +11/-7
Re: Domitech Bulbs
« Reply #28 on: March 03, 2016, 10:58:43 am »
http://forum.micasaverde.com/index.php/topic,36354.msg270401.html#msg270401

"We added this article late last week. We will launch a more detailed page when it is complete but this should help. Note these are devices that have been tested by us. There are others that may work, especially Z-Wave devices but the ones on the this list we are absolute about."

http://support.getvera.com/customer/en/portal/topics/909648-compatibility-/articles

From Marc Shenker today.

Note that Domitech bulbs are on !
But the problem is still there.
CE


« Last Edit: March 03, 2016, 11:01:25 am by svaleb »

Offline dorpjes

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
  • Karma: +0/-0
Re: Domitech Bulbs
« Reply #29 on: March 04, 2016, 04:05:36 am »
Nice, this is a cool list, just what I needed.

In the meantime I've triggered some things. There is some work in progress for the Domitech bulb, both companies now work together to get things done. Cool!
I will keep you posted.

Roland