Author Topic: News about HomeKit and Vera  (Read 167429 times)

Offline bjestavs

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: +0/-0
Re: News about HomeKit and Vera
« Reply #585 on: February 08, 2017, 11:20:30 am »
I have gotten this guide to work (https://docs.google.com/document/d/1X6zpaE-FTld09kEHmTlrX-4KTC71TbvtbIlYbrFysvc/edit) previoulsy, but when I tried to wipe my Rpi clean I can?t get it to work again. I have installed it multiple times with the same result. I have also tried with another command for installing node.

I get the message ""Plugin /usr/lib/nodejs does not have a package name that begins with 'homebridge-'."" when I start homebridge and can?t control my 433-plugs. Apart from that the scenes don?t work with siri.

Hope you can help
Thank you in advance

Offline avale

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 22
  • Karma: +0/-1
Re: News about HomeKit and Vera
« Reply #586 on: March 16, 2017, 02:02:20 pm »
I have the VeraHomeKitBridge on my Raspberry Pi Zero W and can start it successfully with
Quote
sudo npm run start
but it has the following errors if I just try
Quote
npm run start
errors:
Quote
Error: EACCES: permission denied, open 'persist/AccessoryInfo.CC223DE3CEF6.json'
    at Error (native)

npm ERR! Linux 4.4.50+
npm ERR! argv "/usr/local/bin/node" "/usr/local/bin/npm" "run" "start"
npm ERR! node v4.2.1
npm ERR! npm  v2.14.7
npm ERR! code ELIFECYCLE
npm ERR! VeraHomeKitBridge@1.0.1 start: `node app.js`
npm ERR! Exit status 1
npm ERR!
npm ERR! Failed at the VeraHomeKitBridge@1.0.1 start script 'node app.js'.
npm ERR! This is most likely a problem with the VeraHomeKitBridge package,
npm ERR! not with npm itself.
npm ERR! Tell the author that this fails on your system:
npm ERR!     node app.js
npm ERR! You can get their info via:
npm ERR!     npm owner ls VeraHomeKitBridge
npm ERR! There is likely additional logging output above.
npm ERR! Linux 4.4.50+
npm ERR! argv "/usr/local/bin/node" "/usr/local/bin/npm" "run" "start"
npm ERR! node v4.2.1
npm ERR! npm  v2.14.7
npm ERR! path npm-debug.log.4cfcadea8a165d46e56212caf1699f92
npm ERR! code EACCES
npm ERR! errno -13
npm ERR! syscall open

npm ERR! Error: EACCES: permission denied, open 'npm-debug.log.4cfcadea8a165d46e56212caf1699f92'
npm ERR!     at Error (native)
npm ERR!  { [Error: EACCES: permission denied, open 'npm-debug.log.4cfcadea8a165d46e56212caf1699f92']
npm ERR!   errno: -13,
npm ERR!   code: 'EACCES',
npm ERR!   syscall: 'open',
npm ERR!   path: 'npm-debug.log.4cfcadea8a165d46e56212caf1699f92' }
npm ERR!
npm ERR! Please try running this command again as root/Administrator.

npm ERR! Please include the following file with any support request:
npm ERR!     /VeraHomeKitBridge/npm-debug.log

I have changed own using:
Quote
sudo chown -R `whoami` ~/.npm
sudo chown -R `whoami` /usr/local/lib/node_modules
but this doesn't fix the issue.  Is it not an ownership thing and more of a permissions thing?  I would like to address this but honestly my final goal is to get this to automatically start upon startup/reboot.  Thanks for any guidance and for all the awesome work put into this!

Offline Freddy99

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
  • Karma: +0/-0
Re: News about HomeKit and Vera
« Reply #587 on: June 04, 2017, 12:42:18 pm »
I have setup Homebridge using raspberry Pi 3. HomeKit recognises the Homebridge and imports the accessories, BUT they initially show as "Updating" and then show as "No Response".
However, If I use SIRI to turn switches On/Off, it works intermittently. Sometimes it says "I have not heard back from your devices".
Any Ideas ??

Offline Tsviper

  • Newbie
  • *
  • Posts: 13
  • Karma: +0/-0
Re: News about HomeKit and Vera
« Reply #588 on: June 14, 2017, 01:12:37 pm »
I have setup Homebridge using raspberry Pi 3. HomeKit recognises the Homebridge and imports the accessories, BUT they initially show as "Updating" and then show as "No Response".
However, If I use SIRI to turn switches On/Off, it works intermittently. Sometimes it says "I have not heard back from your devices".
Any Ideas ??

Freddy99,  did you solve this problem? I am having the same issue.

Edit:  Solved the issue.  Had to exclude some of the scenes and devices in the config.json file and now all is working great on my Raspberry Pi 3!  Thanks for all the hard work on this guys.
« Last Edit: June 15, 2017, 07:30:18 pm by Tsviper »

Offline Freddy99

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
  • Karma: +0/-0
Re: News about HomeKit and Vera
« Reply #589 on: June 16, 2017, 08:21:57 am »
Thanks  bigeazy,
No luck here. I am using a config.json that I copied from GitHub and modified the IP address. Still getting Updating followed by No Response. I have spent days without success. Here is the file I am using. I am using Vera Plus with approx 25 mainly Fibaro relay switches. Any hints would be appreciated. Thank you.
{
    "bridge": {
        "name": "Homebridge",
        "pin": ?031-45-511?,
        "username": "CD:22:3D:E3:CE:51?
    },
    "platforms": [
        {
            "platform": "Vera",
            "name": "Vera",
            "veraIP": "192.168.1.150?,
            "includesensor": false,
            "ignorerooms": [20,21,22],
            "securitypoll": 2000,
            "includethermostat": false,
            "includeRGB": false,          
            "garageLocks": [23],
            "ignoredevices":[24,25],
            "ignorescenes":[26,27],
            "houseModes": false
        }
    ]
}

Offline Tsviper

  • Newbie
  • *
  • Posts: 13
  • Karma: +0/-0
Re: News about HomeKit and Vera
« Reply #590 on: June 16, 2017, 10:56:05 am »
Freddy99,

I had the same issue as you until I filled in the correct 'ignoredevices' and 'ignorescenes'  Here is my Config.json if it helps.

    "bridge": {
        "name": "Homebridge",
        "pin": "555-66-777",
        "username": "CC:89:3D:E7:CE:41"
    },
    "platforms": [
        {
            "platform": "Vera",
            "name": "Vera",
            "veraIP": "10.0.0.19",
            "includesensor": true,
            "ignorerooms": [],
            "securitypoll": 2000,
            "includethermostat": true,
            "includeRGB": false,
            "garageLocks": [],
            "ignoredevices":[52, 12, 4, 9, 15],
            "ignorescenes":[12, 11, 10, 17, 89, 90, 15, 80, 79, 101, 14, 67, 64, 70, 65, 99, 95, 96, 82, 100, 71, 16, 84, 75, 76, 61, 60,$
            "houseModes": true
        }
    ]
}

All of my switches, thermostats, motion, light, humidity and contact sensors work great.  Some of my switches were monoprice dual relays so I had to ignore the primary device for each (that may have been the issue).  I also ignored all of my scenes because I don't need them in homekit right now anyway.  After I did this everything worked perfectly.  I am really surprised how well everything works with Homekit.  They all behave like native homekit devices.
« Last Edit: June 16, 2017, 10:57:43 am by Tsviper »

Offline Freddy99

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
  • Karma: +0/-0
Re: News about HomeKit and Vera
« Reply #591 on: June 16, 2017, 06:45:12 pm »
Thank you. I will try that. Where can I find my Scene numbers for the ignore list ?

Offline Tsviper

  • Newbie
  • *
  • Posts: 13
  • Karma: +0/-0
Re: News about HomeKit and Vera
« Reply #592 on: June 16, 2017, 07:07:00 pm »
I found mine listed in AltUI under more->scenes section.  Not sure how to see them in UI7 though.  I just added a few scenes this morning and didn't put them in the ignore section of the Config.json and they showed up in Homekit just fine and are working.  So not sure what I excluded that made it work in the first place but it is working great still.  I am guessing my dual relay devices that was throwing it off.  Good luck!

Offline Freddy99

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
  • Karma: +0/-0
Re: News about HomeKit and Vera
« Reply #593 on: June 22, 2017, 07:30:57 am »
Thank you Tsviper.
Problem was same as yours with extra Appliance Modules, Fixed now.

How did you get your Homebridge to run automatically on Raspberry Pi.
I can't seem to get it to start on boot up.

Offline Tsviper

  • Newbie
  • *
  • Posts: 13
  • Karma: +0/-0
Re: News about HomeKit and Vera
« Reply #594 on: June 22, 2017, 07:18:39 pm »
It was a few days ago but I believe I followed this guide: https://timleland.com/setup-homebridge-to-start-on-bootup/

Good luck!

Offline JuniorJedi

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 100
  • Karma: +3/-1
Re: News about HomeKit and Vera
« Reply #595 on: July 15, 2017, 05:02:22 pm »
I am having a problem with VeraHomeKitBridge. When I run npm run start everything seems to go through just fine and I see it create my accessories but it seems to stick at the last accessory. I never get the 'Listening" message.
I have a vague recollection that I had this problem months ago but cannot remember the cure.

Anyone got any idea?

Edit: nvm - it seems to have settled itself
« Last Edit: July 16, 2017, 06:15:11 pm by JuniorJedi »