Author Topic: how do voice commands work?  (Read 1048 times)

Offline B3rt

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 232
  • Karma: +2/-8
how do voice commands work?
« on: April 28, 2015, 03:08:28 pm »
I just updated to last version and see that i can set voice commands.

What command can i use and how do i set them?

I discovered how to add them, but how do i use them?

When i start cortana and say: Grasshopper run MY COMMAND it only opens a search for what is say, cortana does nothing....

Offline mramgine

  • Moderator
  • Full Member
  • *****
  • Posts: 248
  • Karma: +9/-0
Re: how do voice commands work?
« Reply #1 on: April 28, 2015, 04:21:11 pm »
Sorry your experiencing an issue.  You definitely are executing them correctly.  Basically i save the exact text as a command so typically it just works.   Let me take a look and see if there is a possible scenario where i'm not properly updating the voice command list.  This is a OS level thing you do that maybe is getting skipped for some reason.  I'll probably be adding some more logging to hopefully see what is going on.  Keep an eye out for an update regarding this.  Thanks for reporting.
My Z-Wave: 1x Vera (FW 1.0.979, Dongle 2.78), 1x Intermatic HA03C, 1x Intermatic HA05C, 1x Intermatic HA02C, 1x Wayne Dalton WDTC-20

Offline mramgine

  • Moderator
  • Full Member
  • *****
  • Posts: 248
  • Karma: +9/-0
Re: how do voice commands work?
« Reply #2 on: April 28, 2015, 06:16:28 pm »
I think i've been able to repo the issue, so hopefully it won't take long to track down
My Z-Wave: 1x Vera (FW 1.0.979, Dongle 2.78), 1x Intermatic HA03C, 1x Intermatic HA05C, 1x Intermatic HA02C, 1x Wayne Dalton WDTC-20

Offline mramgine

  • Moderator
  • Full Member
  • *****
  • Posts: 248
  • Karma: +9/-0
Re: how do voice commands work?
« Reply #3 on: April 28, 2015, 07:50:10 pm »
Ya some old beta code was left in that was overwriting the voice command file when the app loaded and was not properly updating the voice commands within it after that.  I believe i got it fixed so it will go out in the next update.
My Z-Wave: 1x Vera (FW 1.0.979, Dongle 2.78), 1x Intermatic HA03C, 1x Intermatic HA05C, 1x Intermatic HA02C, 1x Wayne Dalton WDTC-20

Offline mramgine

  • Moderator
  • Full Member
  • *****
  • Posts: 248
  • Karma: +9/-0
Re: how do voice commands work?
« Reply #4 on: April 29, 2015, 09:41:49 am »
There's a new update out that hopefully corrects the voice command issue.  Basically they were getting deleted every time the app started.
My Z-Wave: 1x Vera (FW 1.0.979, Dongle 2.78), 1x Intermatic HA03C, 1x Intermatic HA05C, 1x Intermatic HA02C, 1x Wayne Dalton WDTC-20