Author Topic: NEW MultiWave Pool Controller  (Read 159540 times)

Offline 50Pesos

  • Newbie
  • *
  • Posts: 17
  • Karma: +0/-0
Re: NEW MultiWave Pool Controller
« Reply #465 on: April 02, 2016, 12:39:22 am »
So Far I'd say save your money. Total dissappointment

Offline JMack89427

  • Newbie
  • *
  • Posts: 17
  • Karma: +0/-0
Re: NEW MultiWave Pool Controller
« Reply #466 on: April 05, 2016, 03:51:20 pm »
So Far I'd say save your money. Total dissappointment

I don't know about that.  Sure, there are quirks but I'm happy with mine so far.

Offline atlantauser

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
  • Karma: +0/-0
Re: NEW MultiWave Pool Controller
« Reply #467 on: March 06, 2017, 07:58:17 pm »
So Far I'd say save your money. Total dissappointment

I don't know about that.  Sure, there are quirks but I'm happy with mine so far.

Can you take some screenshots of your configuration and of it working? Perhaps the Advanced Settings of the devices? Mine still doesn't show correctly...

Offline dkeefe

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 134
  • Karma: +0/-0
Fix for out of range
« Reply #468 on: August 06, 2017, 12:29:18 pm »
Like others here, my multiwave remote started showing out of range out of the blue a few months ago after years of trouble free operation. Finally I decided I'd had enough and looked into the issue. Changing the batteries didn't fix the problem so I suspected that it was a bad connection somewhere with the zwave module. I have the zwave module (also called the antenna) remote mounted to improve the range so I looked there.

The first test I did was to remove the cable between the antenna and the multiwave control box and plug it back into the control box. This worked! Next I examined the connections but they looked ok but I cleaned them with some rubbing alcohol anyways, plugged them cables back in and turned it on. Lo and behold it was working again! Yay!

I suspect there was a bad connection somewhere with the cables and antenna and merely unplugging them and plugging them back in was enough to clean it up. But contact cleaner or rubbing alcohol certainly won't hurt.

So tl;dr: try unplugging and replugging the antenna. If you don't have a remote mounted antenna, remove the top cover and re-seat it. The zwave module is mounted to the underside of the cover and removing it has the same effect.

Good luck!

Offline Minnies

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 219
  • Karma: +0/-0
Re: NEW MultiWave Pool Controller
« Reply #469 on: August 07, 2017, 03:48:17 pm »
Just had my Veralite fail and upgraded to VeraPlus.  Unfortunately none of the programming would carry over as the VeraLite no longer worked.  Havent updated the pool controller in 3 or 4 years as all was working okay. Anyone have an idea of how to include the pool controller and remote now in UI7 with VeraPlus? One thing is I can no longer move the VeraPlus close to the pool controller.

Offline dkeefe

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 134
  • Karma: +0/-0
Re: NEW MultiWave Pool Controller
« Reply #470 on: August 07, 2017, 04:00:13 pm »
I've always had to reset the multiwave to factory defaults in order to get it to connect to the vera.

Offline JMack89427

  • Newbie
  • *
  • Posts: 17
  • Karma: +0/-0
Re: NEW MultiWave Pool Controller
« Reply #471 on: August 09, 2017, 11:45:07 am »
I'm removing this at the request of Frank.
« Last Edit: August 11, 2017, 04:54:44 pm by JMack89427 »

Offline dkeefe

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 134
  • Karma: +0/-0
Re: NEW MultiWave Pool Controller
« Reply #472 on: August 09, 2017, 12:56:22 pm »
mind posting it?

Offline Minnies

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 219
  • Karma: +0/-0
Re: NEW MultiWave Pool Controller
« Reply #473 on: August 09, 2017, 01:07:04 pm »
Or emailing it? 

Thanks!
« Last Edit: August 09, 2017, 01:25:39 pm by Minnies »

Offline andreysunomb

  • Newbie
  • *
  • Posts: 16
  • Karma: +0/-0
NEW MultiWave Pool Controller
« Reply #474 on: May 21, 2018, 02:07:49 am »
Id like to request a new alert to be added to the list for reporting when the pool/spa temperature has been reached when the heater has been turned on.

Thanks,

Billy

Offline dkeefe

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 134
  • Karma: +0/-0
Re: NEW MultiWave Pool Controller
« Reply #475 on: June 02, 2018, 01:06:17 pm »
Another update:

My disappearing multiwave fix (see above) was short lived. I got sick of having to reboot the multiwave every few days to control it with the remote so I bit the bullet and updated it from 3.3 to 3.4. That was about a month ago and I haven't seen the dreaded out of range message since!

However it isn't all good news. I was able to add the receiver to my vera and control it but I was unable to get the remote to connect to either my vera or the receiver. It seems like others have run into this as well. Since I have rarely used the vera to control the pool I have decided to just use the multiwave independently from my vera network and forgo the ability to see and control the pool with my vera. Having the remote work reliably is more important me.

So good news and bad news. 3.4 doesn't require constant reboots to use the remote but it doesn't work with vera.

Offline blueman2

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 39
  • Karma: +0/-0
Re: NEW MultiWave Pool Controller
« Reply #476 on: June 02, 2018, 01:16:41 pm »
Intermatic has a GREAT product, if only they would allow it to be great!  It is not a technical issue.  They have a firmware version 39 that allows full access to all functions of the PE653 by any z-wave controller.  But they have not released this version broadly, and will only install it themselves to avoid the firmware leaking publicly.  I had to send mine into them, wait about 3 weeks, and they sent it back.  They say it is for use use by property managers who need remote control, and it opens up every function of the PE653.  I am using it with an ISY994i, but it should work with any z-wave controller. 

This could be a great product, if only Intermatic would release this firmware broadly. 

Offline Minnies

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 219
  • Karma: +0/-0
Re: NEW MultiWave Pool Controller
« Reply #477 on: June 05, 2018, 08:11:49 am »
Blue an what did you have to send in?  The entire system (wired in so quite difficult), the remote or something else. This seems to be what I need. Thanks for the insight.

Offline blueman2

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 39
  • Karma: +0/-0
Re: NEW MultiWave Pool Controller
« Reply #478 on: June 05, 2018, 12:23:40 pm »
Had to send entire unit, PE653 and PE953.  I actually just decided to buy a used one off eBay to send in.  That way it was just a 1 day job to replace the entire thing. 

But I do not think they are doing this upgrade anymore.  It was meant for property managers and they used to have this on their pricelist.   But I do not see this anymore.  I was a beta tester, so cannot recall the price for the upgrade.  But it was pretty high.