We have moved at community.getvera.com

Author Topic: UI5 => UI7  (Read 1639 times)

Offline 4integration

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 47
  • Karma: +0/-0
UI5 => UI7
« on: June 16, 2015, 10:48:34 am »
Hi,

Today I took the step from UI5 to UI7. The upgrade went mostly OK and then also applied the latest patch so now on 1.7.599.

Som anoying stuff though..

1. When going to http://192.168.1.10/cmh/ the menu and temperature is shown but the rest is white (no dashboard as I would expect). Maybe "white screen" was solved after clearing the browser cache etc.
2. When choosing Settings -> Location I get redirected to https://home.getvera.com/users/login and required to login. After login (successful I think) I see the same screen as in 1 and when going to Settings -> Location I get the login screen again. The bottom left menu still says "Login" and not "Logout" as would be expected
3. The same as in 2 for Settings -> Backup

Also I wonder why I should be required to login to Micasaverde at all to manage the unit? (of course for some functions such as install apps but not these functions)


« Last Edit: June 20, 2015, 09:11:50 am by 4integration »

Offline sortadan

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 53
  • Karma: +3/-0
Re: UI5 => UI7
« Reply #1 on: June 18, 2015, 04:31:24 pm »
sounds like something went wrong with your upgrade, or maybe the registration to the new system on the backend. the backends for ui5 and ui7 are different, and MiCasaVerde Vera Control, Ltd doesn't seem to want to have a stand-alone box that works entirely without connection to their servers.

i'd start with seeing if you can log in to their web interface with your mios credentials here: https://home.getvera.com/users/login

failing that, support is extremely responsive so give them a call or email if that doesn't help.

Offline 4integration

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 47
  • Karma: +0/-0
Re: UI5 => UI7
« Reply #2 on: June 19, 2015, 02:59:10 am »
When going to that URL (which is the same as I get redirected to inside Vera) and entering creditials it doesn't say anything just getting to my Vera.

The UI in Vera says "Login" at bottom left corner; it doesn't change to Logout of something.
What does your say when logging in?

Thanks

Offline tahitibub

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 35
  • Karma: +3/-0
Re: UI5 => UI7
« Reply #3 on: June 20, 2015, 07:44:18 pm »
Hi,

I've got exactly the same problem when choosing Settings -> Location.

Can you help ?

Offline McPostal

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
  • Karma: +0/-0
Re: UI5 => UI7
« Reply #4 on: June 20, 2015, 09:14:59 pm »
Did you create a new username and password after the upgrade? If  not then do that.

Offline 4integration

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 47
  • Karma: +0/-0
Re: UI5 => UI7
« Reply #5 on: June 21, 2015, 07:46:51 am »
Thanks, that helped :)

Stupid to require a new account though...