Author Topic: Philips Hue plugin by MiOS (BETA)  (Read 87145 times)

Offline rafale77

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1159
  • Karma: +52/-22
Re: Philips Hue plugin by MiOS (BETA)
« Reply #360 on: February 19, 2018, 03:28:53 pm »
I'm on 1.7.3532 on my Vera Plus and having zero troubles with Hue2 plugin (version 1.21.0).

It is not about having troubles with the plugin. It is the plugin forcing Luup reloads when the internet is disconnected. The Plugin could be better written to just have a periodic connection retries instead of forcing the entire UI7 to do a luup reload. That being said, you are running an older version of the plugin which may be still connecting locally instead of going through the Phillips Hue cloud API... How did you get 1.21 loaded?
openLuup (97 devices, 134 scenes, 20 apps) controlling HomeAss + VeraPlus (131 zwave nodes, 8 Zigbee nodes, 199 devices, 20 scenes , 2 app) Bridged to Homekit and Alexa

Offline Joenoo

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 54
  • Karma: +2/-0
Re: Philips Hue plugin by MiOS (BETA)
« Reply #361 on: February 21, 2018, 10:22:37 am »
Ah sorry, I looked at the wrong place :o My bridge firmware version is 1.21.0 and the Hue2 plugin version is 1.28.

But my point remains: I don't have many Luup reloads. Plugin works fine on my Vera Plus.
VeraPlus, Vera3, RfxcomE, 4X Greenwave NP310-f, 4x Philips Hue, 3x Aeotec ZW089, 3x ZME WallC-S, 2x ZME 05461, 2x Milight, 3x Fibaro Dimmer 2, 1x Vison ZP3102, 4x Sensative Strip. Mobile: Tasker, AutoVera, Autonotification, Autotools, Autolocation, Homewave.
Vera user since: 2014

Offline gette

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
  • Karma: +0/-1
Re: Philips Hue plugin by MiOS (BETA)
« Reply #362 on: February 27, 2018, 05:08:41 am »
I have noticed that the plugin has been updated.
yesterday mine plugin suddenly didn't worked anymore.
i was on version 1.68 with an aupdate available of 1.69
after the update everything worked back normal.  ;)

Any changelog?
stil no Tradfri or Osram lamps support? :'(

Offline SuperMatz

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: +0/-0
Re: Philips Hue plugin by MiOS (BETA)
« Reply #363 on: February 27, 2018, 01:28:15 pm »
Well, as of the end of last week (22-25th of Feb) all my Hue lamps stopped working. Tried uninstalling the plugin, reinstalled, deleted all lua files and so on... Nothing works. I can add the bridge in Hue plugin but no lamps are added.

Anyone got a solution?

Vera Plus (EU): 1.7.3501
Hue Bridge: 2.19.0 (5558)

This was the last drop. Now I'm ordering an Athom Homey! Another Vera is now for sale in Sweden  8)
(I know. It's not Vera's fault, neither the plugin author's. But, the Vera is so limited in many ways so that's the reason for me giving up.)

Offline rafale77

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1159
  • Karma: +52/-22
Re: Philips Hue plugin by MiOS (BETA)
« Reply #364 on: March 01, 2018, 07:01:48 pm »
1.69 is also not working. It goes a little further but I noticed that it killed my Ecobee app and is not able to pair. It hangs at "continuing configuration" after I keyed in the IP address of my Hue Hub2
openLuup (97 devices, 134 scenes, 20 apps) controlling HomeAss + VeraPlus (131 zwave nodes, 8 Zigbee nodes, 199 devices, 20 scenes , 2 app) Bridged to Homekit and Alexa

Offline jaredrs1

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 47
  • Karma: +3/-0
Re: Philips Hue plugin by MiOS (BETA)
« Reply #365 on: March 23, 2018, 02:39:26 pm »
I really hope that MCV can get this straightened out before July when Hue releases their outdoor product line.  I upgraded to 1.69 from 1.28 (stupid i know) and when my internet went out yesterday it killed my VeraPlus.
VeraPlus UI7, 1xEcho, 5xEcho Dots, 2xEcobee3, 8xGE 12724, 4x GE 12730, 2xMYQ Openers, 3xGE 12720, 1xGE 12719 7xGE 12722, BlueIris, 5xVaried Cams, Tasker, AutoVera

Offline Sorin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 924
  • Karma: +77/-8
Re: Philips Hue plugin by MiOS (BETA)
« Reply #366 on: March 26, 2018, 06:06:18 am »
The only inconvenience to  1.69 plugin version is the fact that if you lose your internet connection and the connection the with the HUE cloud, the HUE devices will be removed from Vera as well. But under no circumstance will affect other devices or even worse, kill a Vera unit altogether. This is not possible, and if you think this is because of a plugin, please see my signature for contact details of our Customer Care team, to help you out.
Sorin M. ▾ Community Manager
Vera Control, Ltd. ▾ Smarter Home Control  ▾ support@getvera.com ▾www.getvera.com ▾ +1 (866) 966-2272

HOURS OF OPERATION for Customer Care Department - 24/7

Offline rafale77

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1159
  • Karma: +52/-22
Re: Philips Hue plugin by MiOS (BETA)
« Reply #367 on: April 01, 2018, 05:04:44 am »
Sorin,

I have submitted a ticket a long time ago and to be honest Customer Service has not been very helpful getting me to go around in circles. I am back on 1.28. After I installed 1.69, all my ecobee devices were wiped out and the ecobee app would not connect to the ecobee API. Neither would the hue app connect to the hue api. The inconvenience you are describing makes the upgrade moot. The goal is for the connection to remain local. I know it is possible since I have other platforms login to the hue api but would continue to work during an internet disruption as they would go straight to the hub for all the other commands.
openLuup (97 devices, 134 scenes, 20 apps) controlling HomeAss + VeraPlus (131 zwave nodes, 8 Zigbee nodes, 199 devices, 20 scenes , 2 app) Bridged to Homekit and Alexa

Offline hwve

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 65
  • Karma: +1/-0
Re: Philips Hue plugin by MiOS (BETA)
« Reply #368 on: April 01, 2018, 10:50:59 am »
How were you able to go back to version 1.28?  Would you share the steps that would make this possible?

Offline rafale77

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1159
  • Karma: +52/-22
Re: Philips Hue plugin by MiOS (BETA)
« Reply #369 on: April 01, 2018, 12:26:12 pm »
I recovered from a saved backup...
openLuup (97 devices, 134 scenes, 20 apps) controlling HomeAss + VeraPlus (131 zwave nodes, 8 Zigbee nodes, 199 devices, 20 scenes , 2 app) Bridged to Homekit and Alexa

Offline hwve

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 65
  • Karma: +1/-0
Re: Philips Hue plugin by MiOS (BETA)
« Reply #370 on: April 01, 2018, 02:06:26 pm »
Thanks.

Offline zeus

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
  • Karma: +0/-0
Re: Philips Hue plugin by MiOS (BETA)
« Reply #371 on: April 01, 2018, 07:58:01 pm »
I had vera look into mine as it had "hue2 startup plug-in" constantly on screen and wouldn't add any new hu2 bulbs. They fixed it perfectly somehow but now all my light names and custom pleg programming needs to be reconfigured so it seems like a hard reset.. really annoying as I'm running quite a few hue bulbs and had to just turn off manually for the last few weeks the bedside and nightlight ones which is counterproductive but for anyone having hue2 plug-in issues just get onto Vera support they seem to be aware of the issue and can fix it, well restart the plug-in (not sure if same affect of uninstalling and reinstalling plug-in but I thought best left in their hands)

Offline rafale77

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1159
  • Karma: +52/-22
Re: Philips Hue plugin by MiOS (BETA)
« Reply #372 on: April 02, 2018, 11:51:21 am »
I would recommend trying to go back to 1.28 or move to the plugin created by amg0...
openLuup (97 devices, 134 scenes, 20 apps) controlling HomeAss + VeraPlus (131 zwave nodes, 8 Zigbee nodes, 199 devices, 20 scenes , 2 app) Bridged to Homekit and Alexa

Offline r-noxious

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 47
  • Karma: +4/-42
Re: Philips Hue plugin by MiOS (BETA)
« Reply #373 on: April 28, 2018, 10:46:00 am »
I'm not sure whats happened but vera keeps reporting that it can't detect my device. It just started a few days ago. What a pain in the butt.  >:(

Offline rafale77

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1159
  • Karma: +52/-22
Re: Philips Hue plugin by MiOS (BETA)
« Reply #374 on: April 28, 2018, 10:51:06 am »
Try the ALTHue App instead... This is what happens if you rely on the cloud...

I'm not sure whats happened but vera keeps reporting that it can't detect my device. It just started a few days ago. What a pain in the butt.  >:(
openLuup (97 devices, 134 scenes, 20 apps) controlling HomeAss + VeraPlus (131 zwave nodes, 8 Zigbee nodes, 199 devices, 20 scenes , 2 app) Bridged to Homekit and Alexa