Author Topic: Hostmann ThermoPlus AS2 RF setup  (Read 17503 times)

Offline tjardick

  • Newbie
  • *
  • Posts: 13
  • Karma: +0/-0
Hostmann ThermoPlus AS2 RF setup
« on: March 20, 2010, 02:41:40 pm »
Hello,

I have the Horstmann thermostat that is z-wave compatible. It works fine as a stand-alone set but i'm wanting to add it to my vera now.

It seems that the relaybox (controlling the heater) is a z-wave device which should react on the thermostat mode.

But the thermostat it self is a controller. While playing around with the setup keys next to the Add mode (which is to pair the relaybox with the thermostat) I found a SUB mode as well as a NET mode.

I have tried adding the thermostat as a controller to vera and when i select the NET mode there is a reaction at least.

Would anyone from Vera be able to decode this or help me out in getting the devices on my network ?

Here's the log output forn LuaUpnp.log while performing the adding of the 2nd controller:

50      03/20/10 18:29:34.835   luup_log:0: L_sPhoneUI running version: 1.0.988 <0x402>
02      03/20/10 18:29:34.964   JobHandler_LuaUPnP::StartUPnPServices starting with /etc/cmh-ludl/ / http://192.168.5.17:49451/luaupnp.xml <0x400>
09      03/20/10 18:29:35.011   JobHandler_LuaUPnP::Run device 1 ZWave room 0 type urn:schemas-micasaverde-com:device:ZWaveNetwork:1 id  parent 0 <0x400>
09      03/20/10 18:29:35.012   JobHandler_LuaUPnP::Run device 2 Scene Controller room 0 type urn:schemas-micasaverde-com:device:SceneController:1 id 1 parent 1 <0x400>
09      03/20/10 18:29:35.013   JobHandler_LuaUPnP::Run device 8 Generic IP Camera room 2 type urn:schemas-upnp-org:device:DigitalSecurityCamera:1 id  parent 0 <0x400>
03      03/20/10 18:29:35.014   JobHandler_LuaUPnP::Run ready 3 devices installation 7203 missing  pMem 0x73d000/7589888 diff: 544768 <0x400>
02      03/20/10 18:29:35.059   ZWaveNode::UpdateCommandClasses node 1 empty -- -- <0xc04>
01      03/20/10 18:29:35.061   ZWaveNode::SetInitialValues node 1 device 2 template was urn:schemas-micasaverde-com:device:SceneController:1 now urn:schemas-micasaverde-com:device:SceneController:1 UpdateCommandClasses failed:  <0xc04>
09      03/20/10 18:29:35.062   ZWaveJobHandler::UpdateNodes dongle is node 1 device 2 iExtraNodesForTest 0 <0xc04>
04      03/20/10 18:29:35.065   <Job ID="1" Name="getnodes" Created="10-03-20 18:29:34" Started="10-03-20 18:29:34" Completed="10-03-20 18:29:35" Duration="0.356538000" Runtime="0.355742000" Status="Successful" LastNote=""/> <0xc04>
06      03/20/10 18:29:37.017   Device_Variable::m_szValue_set device: 1 service: urn:micasaverde-com:serviceId:ZWaveNetwork1 variable: NetStatusID was: 5 now: 1 #hooks: 0 upnp: 1 v:0x6ca860/NONE duplicate:0 <0x402>
06      03/20/10 18:29:37.020   Device_Variable::m_szValue_set device: 1 service: urn:micasaverde-com:serviceId:ZWaveNetwork1 variable: NetStatusText was: Configuring ZWave devices now: OK #hooks: 0 upnp: 1 v:0x6ed4d0/NONE duplicate:0 <0x402>
09      03/20/10 18:29:38.008   ZWaveJobHandler::CheckReportChildDevices need to backup <0x402>
08      03/20/10 18:30:50.275   JobHandler_LuaUPnP::HandleActionRequest device: 1 service: urn:micasaverde-com:serviceId:ZWaveNetwork1 action: AddNodes <0x2c0c>
08      03/20/10 18:30:50.276   JobHandler_LuaUPnP::HandleActionRequest argument InclusionMode=LowPower <0x2c0c>
08      03/20/10 18:30:50.277   JobHandler_LuaUPnP::HandleActionRequest argument NodeType=Controller <0x2c0c>
08      03/20/10 18:30:50.277   JobHandler_LuaUPnP::HandleActionRequest argument Timeout=30 <0x2c0c>
08      03/20/10 18:30:50.278   JobHandler_LuaUPnP::HandleActionRequest argument Multiple=0 <0x2c0c>
08      03/20/10 18:30:50.279   JobHandler_LuaUPnP::HandleActionRequest argument ControllerShift=0 <0x2c0c>
02      03/20/10 18:30:58.421   ZWJob_AddRemoveNodes::ReceivedFrame job#2 :addn (0x0x6bc348) P:10 S:5 Failed to go into learn mode  retrying 1 <0x402>
04      03/20/10 18:30:58.425   <Job ID="2" Name="addn" Created="10-03-20 18:30:50" Started="10-03-20 18:30:50" Completed="10-03-20 18:30:58" Duration="8.143215000" Runtime="8.142159000" Status="Successful" LastNote="Add new devices now...
Node found. Failed to go into learn mode. Retrying..."/> <0xc04>
06      03/20/10 18:30:59.022   Device_Variable::m_szValue_set device: 1 service: urn:micasaverde-com:serviceId:ZWaveNetwork1 variable: NetStatusID was: 1 now: 3 #hooks: 0 upnp: 1 v:0x6ca860/NONE duplicate:0 <0xc04>
06      03/20/10 18:30:59.025   Device_Variable::m_szValue_set device: 1 service: urn:micasaverde-com:serviceId:ZWaveNetwork1 variable: NetStatusText was: OK now: Waiting for job to finish #hooks: 0 upnp: 1 v:0x6ed4d0/NONE duplicate:0 <0xc04>
06      03/20/10 18:30:59.155   Device_Variable::m_szValue_set device: 1 service: urn:micasaverde-com:serviceId:ZWaveNetwork1 variable: NetStatusID was: 3 now: 3 #hooks: 0 upnp: 1 v:0x6ca860/NONE duplicate:1 <0xc04>
06      03/20/10 18:30:59.156   Device_Variable::m_szValue_set device: 1 service: urn:micasaverde-com:serviceId:ZWaveNetwork1 variable: NetStatusText was: Waiting for job to finish now: Waiting for job to finish #hooks: 0 upnp: 1 v:0x6ed4d0/NONE duplicate:1 <0xc04>
03      03/20/10 18:30:59.158   JobHandler_LuaUPnP::Reload: QuitAfterThisJob Critical 0 m_bCriticalOnly 0 <0xc04>
06      03/20/10 18:30:59.180   Device_Variable::m_szValue_set device: 1 service: urn:micasaverde-com:serviceId:ZWaveNetwork1 variable: NetStatusID was: 3 now: 2 #hooks: 0 upnp: 1 v:0x6ca860/NONE duplicate:0 <0xc04>
02      03/20/10 18:30:59.182   Device_Variable::m_szValue_set 1 urn:micasaverde-com:serviceId:ZWaveNetwork1:NetStatusID=2 UpnpNotify=-116 <0xc04>
06      03/20/10 18:30:59.183   Device_Variable::m_szValue_set device: 1 service: urn:micasaverde-com:serviceId:ZWaveNetwork1 variable: NetStatusText was: Waiting for job to finish now: Resetting ZWave Network #hooks: 0 upnp: 1 v:0x6ed4d0/NONE duplicate:0 <0xc04>
02      03/20/10 18:30:59.186   Device_Variable::m_szValue_set 1 urn:micasaverde-com:serviceId:ZWaveNetwork1:NetStatusText=Resetting ZWave Network UpnpNotify=-116 <0xc04>
03      03/20/10 18:31:00.479   LuaUPNP: ending <0x400>
Sat, 20 Mar 2010 18:31:00 +0000 - Exit code: 0
03      03/20/10 18:31:01.829   LuaUPNP: starting bLogUPnP 0 <0x400>
09      03/20/10 18:31:01.872   UserData::ParseRooms 1 Kitchen bSynced 1 <0x400>
09      03/20/10 18:31:01.873   UserData::ParseRooms 2 Office bSynced 1 <0x400>
06      03/20/10 18:31:01.876   Device_Variable::m_szValue_set device: 1 service: urn:micasaverde-com:serviceId:ZWaveNetwork1 variable: LastUpdate was: EMPTY now: 1269109772 #hooks: 0 upnp: 0 v:(nil)/NONE duplicate:0 <0x400>
06      03/20/10 18:31:01.877   Device_Variable::m_szValue_set device: 1 service: urn:micasaverde-com:serviceId:ZWaveNetwork1 variable: AutoConfigure was: EMPTY now: 1 #hooks: 0 upnp: 0 v:(nil)/NONE duplicate:0 <0x400>
06      03/20/10 18:31:01.878   Device_Variable::m_szValue_set device: 1 service: urn:micasaverde-com:serviceId:ZWaveNetwork1 variable: NetStatusID was: EMPTY now: 2 #hooks: 0 upnp: 0 v:(nil)/NONE duplicate:0 <0x400>
06      03/20/10 18:31:01.880   Device_Variable::m_szValue_set device: 1 service: urn:micasaverde-com:serviceId:ZWaveNetwork1 variable: NetStatusText was: EMPTY now: Resetting ZWave Network #hooks: 0 upnp: 0 v:(nil)/NONE duplicate:0 <0x400>
06      03/20/10 18:31:01.881   Device_Variable::m_szValue_set device: 1 service: urn:micasaverde-com:serviceId:ZWaveNetwork1 variable: ComPort was: EMPTY now: /dev/usb/tts/0 #hooks: 0 upnp: 0 v:(nil)/NONE duplicate:0 <0x400>
06      03/20/10 18:31:01.882   Device_Variable::m_szValue_set device: 1 service: urn:micasaverde-com:serviceId:ZWaveNetwork1 variable: PollingEnabled was: EMPTY now: 1 #hooks: 0 upnp: 0 v:(nil)/NONE duplicate:0 <0x400>
06      03/20/10 18:31:01.883   Device_Variable::m_szValue_set device: 1 service: urn:micasaverde-com:serviceId:ZWaveNetwork1 variable: PollDelayInitial was: EMPTY now: 20 #hooks: 0 upnp: 0 v:(nil)/NONE duplicate:0 <0x400>
06      03/20/10 18:31:01.884   Device_Variable::m_szValue_set device: 1 service: urn:micasaverde-com:serviceId:ZWaveNetwork1 variable: PollDelayDeadTime was: EMPTY now: 10 #hooks: 0 upnp: 0 v:(nil)/NONE duplicate:0 <0x400>
06      03/20/10 18:31:01.886   Device_Variable::m_szValue_set device: 1 service: urn:micasaverde-com:serviceId:ZWaveNetwork1 variable: PollMinDelay was: EMPTY now: 30 #hooks: 0 upnp: 0 v:(nil)/NONE duplicate:0 <0x400>
06      03/20/10 18:31:01.887   Device_Variable::m_szValue_set device: 1 service: urn:micasaverde-com:serviceId:ZWaveNetwork1 variable: PollFrequency was: EMPTY now: 60 #hooks: 0 upnp: 0 v:(nil)/NONE duplicate:0 <0x400>
06      03/20/10 18:31:01.888   Device_Variable::m_szValue_set device: 1 service: urn:micasaverde-com:serviceId:ZWaveNetwork1 variable: VersionInfo was: EMPTY now: 2.48 L:1 #hooks: 0 upnp: 0 v:(nil)/NONE duplicate:0 <0x400>
06      03/20/10 18:31:01.889   Device_Variable::m_szValue_set device: 1 service: urn:micasaverde-com:serviceId:ZWaveNetwork1 variable: HomeID was: EMPTY now: House: 62a81 Node 1 Suc 1 #hooks: 0 upnp: 0 v:(nil)/NONE duplicate:0 <0x400>
06      03/20/10 18:31:01.890   Device_Variable::m_szValue_set device: 1 service: urn:micasaverde-com:serviceId:ZWaveNetwork1 variable: Role was: EMPTY now: Suc SIS:YES PRI:YES #hooks: 0 upnp: 0 v:(nil)/NONE duplicate:0 <0x400>
06      03/20/10 18:31:01.891   Device_Variable::m_szValue_set device: 1 service: urn:micasaverde-com:serviceId:ZWaveNetwork1 variable: LastDongleBackup was: EMPTY now:  #hooks: 0 upnp: 0 v:(nil)/NONE duplicate:0 <0x400>
06      03/20/10 18:31:01.892   Device_Variable::m_szValue_set device: 1 service: urn:micasaverde-com:serviceId:ZWaveNetwork1 variable: LastError was: EMPTY now: Poll failed #hooks: 0 upnp: 0 v:(nil)/NONE duplicate:0 <0x400>
06      03/20/10 18:31:01.894   Device_Variable::m_szValue_set device: 2 service: urn:micasaverde-com:serviceId:HaDevice1 variable: IgnoreRoom was: EMPTY now: 1 #hooks: 0 upnp: 0 v:(nil)/NONE duplicate:0 <0x400>
06      03/20/10 18:31:01.896   Device_Variable::m_szValue_set device: 8 service: urn:micasaverde-com:serviceId:Camera1 variable: Username was: EMPTY now: dceadmin #hooks: 0 upnp: 0 v:(nil)/NONE duplicate:0 <0x400>
06      03/20/10 18:31:01.897   Device_Variable::m_szValue_set device: 8 service: urn:micasaverde-com:serviceId:Camera1 variable: Password was: EMPTY now: dcepass #hooks: 0 upnp: 0 v:(nil)/NONE duplicate:0 <0x400>
03      03/20/10 18:31:01.948   UserData::LoadUserData BuildVersion: *1.0.988* SvnVersion: *Revision: 2415* flush: 0 <0x400>
02      03/20/10 18:31:02.308   Device_Service::MatchupUpnpServices no upnp service for urn:micasaverde-com:serviceId:Camera1 <0x400>
06      03/20/10 18:31:02.331   Device_Variable::m_szValue_set device: 1 service: urn:micasaverde-com:serviceId:ZWaveNetwork1 variable: LastUpdate was: 1269109772 now: 1269109862 #hooks: 0 upnp: 1 v:(nil)/NONE duplicate:0 <0x400>
02      03/20/10 18:31:02.333   Device_Variable::m_szValue_set 1 urn:micasaverde-com:serviceId:ZWaveNetwork1:LastUpdate=1269109862 UpnpNotify=-116 <0x400>
06      03/20/10 18:31:02.335   Device_Variable::m_szValue_set device: 1 service: urn:micasaverde-com:serviceId:ZWaveNetwork1 variable: NetStatusID was: 2 now: 5 #hooks: 0 upnp: 1 v:0x6ca870/NONE duplicate:0 <0x400>
02      03/20/10 18:31:02.337   Device_Variable::m_szValue_set 1 urn:micasaverde-com:serviceId:ZWaveNetwork1:NetStatusID=5 UpnpNotify=-116 <0x400>
06      03/20/10 18:31:02.338   Device_Variable::m_szValue_set device: 1 service: urn:micasaverde-com:serviceId:ZWaveNetwork1 variable: NetStatusText was: Resetting ZWave Network now: Configuring ZWave devices #hooks: 0 upnp: 1 v:0x6ed4d0/NONE duplicate:0 <0x400>
02      03/20/10 18:31:02.340   Device_Variable::m_szValue_set 1 urn:micasaverde-com:serviceId:ZWaveNetwork1:NetStatusText=Configuring ZWave devices UpnpNotify=-116 <0x400>
02      03/20/10 18:31:02.342   ZWaveJobHandler::Run connect to /dev/usb/tts/0 -0 lock 0 <0xc04>
02      03/20/10 18:31:02.618   ZWaveJobHandler::Run connected to /dev/usb/tts/0=1 i=0 <0xc04>
02      03/20/10 18:31:02.621   ZWaveSerial::InitializeRandomNumberGenerator warning for -3731 days <0xc04>
06      03/20/10 18:31:02.625   Device_Variable::m_szValue_set device: 1 service: urn:micasaverde-com:serviceId:ZWaveNetwork1 variable: NetStatusID was: 5 now: 5 #hooks: 0 upnp: 1 v:0x6ca870/NONE duplicate:1 <0xc04>
06      03/20/10 18:31:02.626   Device_Variable::m_szValue_set device: 1 service: urn:micasaverde-com:serviceId:ZWaveNetwork1 variable: NetStatusText was: Configuring ZWave devices now: Configuring ZWave devices #hooks: 0 upnp: 1 v:0x6ed4d0/NONE duplicate:1 <0xc04>
03      03/20/10 18:31:03.881   ZWJob_Initialize::JobDone version 2.48 type 1 role is 2 house id 62a81 node id 1 suc 1 IsSecondary 0 bOnOtherNetwork 0 NodeIdServerPresent 1 IsRealPrimary 1 IsSuc 1 <0xc04>
06      03/20/10 18:31:03.890   Device_Variable::m_szValue_set device: 1 service: urn:micasaverde-com:serviceId:ZWaveNetwork1 variable: VersionInfo was: 2.48 L:1 now: 2.48 L:1 #hooks: 0 upnp: 1 v:(nil)/NONE duplicate:0 <0xc04>
02      03/20/10 18:31:03.892   Device_Variable::m_szValue_set 1 urn:micasaverde-com:serviceId:ZWaveNetwork1:VersionInfo=2.48 L:1 UpnpNotify=-116 <0xc04>
06      03/20/10 18:31:03.893   Device_Variable::m_szValue_set device: 1 service: urn:micasaverde-com:serviceId:ZWaveNetwork1 variable: HomeID was: House: 62a81 Node 1 Suc 1 now: House: 62a81 Node 1 Suc 1 #hooks: 0 upnp: 1 v:(nil)/NONE duplicate:0 <0xc04>
02      03/20/10 18:31:03.896   Device_Variable::m_szValue_set 1 urn:micasaverde-com:serviceId:ZWaveNetwork1:HomeID=House: 62a81 Node 1 Suc 1 UpnpNotify=-116 <0xc04>
06      03/20/10 18:31:03.897   Device_Variable::m_szValue_set device: 1 service: urn:micasaverde-com:serviceId:ZWaveNetwork1 variable: Role was: Suc SIS:YES PRI:YES now: Suc SIS:YES PRI:YES #hooks: 0 upnp: 1 v:(nil)/NONE duplicate:0 <0xc04>
02      03/20/10 18:31:03.900   Device_Variable::m_szValue_set 1 urn:micasaverde-com:serviceId:ZWaveNetwork1:Role=Suc SIS:YES PRI:YES UpnpNotify=-116 <0xc04>
04      03/20/10 18:31:03.902   <Job ID="0" Name="init" Created="10-03-20 18:31:02" Started="10-03-20 18:31:02" Completed="10-03-20 18:31:03" Duration="0.951255000" Runtime="0.949481000" Status="Successful" LastNote=""/>

If any more info is needed, let me know.

Regards,

Tjardick

Offline tjardick

  • Newbie
  • *
  • Posts: 13
  • Karma: +0/-0
Re: Hostmann ThermoPlus AS2 RF setup
« Reply #1 on: March 20, 2010, 02:51:06 pm »
bit later i added the relay box to the thermostat again and i noticed this in the logs:

02      03/20/10 18:48:22.868   ZWaveNode::UpdateCommandClasses node 1 empty -- -- <0xc04>
01      03/20/10 18:48:22.870   ZWaveNode::SetInitialValues node 1 device 2 template was urn:schemas-micasaverde-com:device:SceneController:1 now urn:schemas-micasaverde-com:device:SceneController:1 UpdateCommandClasses failed:

Also the termostat is showing a NO SIG (no signal warning), while the relay box is working so i suppose the NO SIG is for the connection with Vera.

Tj

Offline tjardick

  • Newbie
  • *
  • Posts: 13
  • Karma: +0/-0
Re: Hostmann ThermoPlus AS2 RF setup
« Reply #2 on: March 20, 2010, 03:29:20 pm »
The relay box is showing up as a thermostat in Vera, here are the details:

Capabilities   209,132,0,3,8,0|64,114,134,
Version   4,1,91,2,0
Manufacturer   Horstmann Controls Limited
Model   
Neighbors   1,
Configured at   20-MAR-2010 20:23

Offline dfhage

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 28
  • Karma: +0/-0
Re: Hostmann ThermoPlus AS2 RF setup
« Reply #3 on: October 17, 2010, 04:51:06 pm »
Could anybody talk an idiot through how to "pair" my Horstmann AF2 and Vera.
Horstmann have been no help whatsoever!

Thanks

Dave Hage

Offline JOD

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1973
  • Karma: +4/-0
Re: Hostmann ThermoPlus AS2 RF setup
« Reply #4 on: October 17, 2010, 05:27:39 pm »
It appears that it is already paired. (Included)
Configured at  20-MAR-2010 20:23
Neighbors   1, (This should be Vera)

However, how it's included and to what I cant tell. I'm noticing you have a secondary controller? would this be the tstat? If so, it may need to be included as a controller and not a device. I'm not 100% sure.

03      03/20/10 18:31:03.881   ZWJob_Initialize::JobDone version 2.48 type 1 role is 2 house id 62a81 node id 1 suc 1 IsSecondary 0 bOnOtherNetwork 0 NodeIdServerPresent 1 IsRealPrimary 1 IsSuc 1 <0xc04>
 
JOD.
I'm sorry, my responses are limited. You must ask the right questions.

Offline dfhage

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 28
  • Karma: +0/-0
Re: Hostmann ThermoPlus AS2 RF setup
« Reply #5 on: October 17, 2010, 05:47:50 pm »
I presume you are looking at my Vera remotely! As far as I'm aware I only have one (Vera) controller.
According the unhelpful reply I had from Horstmann, the receiver and Thermostat are in a "closed loop", although the blurb specifically says it may be added to a Z-Wave network, which is I why I bought it!
I am a bit loath at this stage to start experimenting in case it stops working all together.
I just wondered if anyone had a step by step approach for getting to control or monitor the Thermostat via Vera.

Hope this makes sense.

Regards

Dave Hage

Offline JOD

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1973
  • Karma: +4/-0
Re: Hostmann ThermoPlus AS2 RF setup
« Reply #6 on: October 17, 2010, 06:02:08 pm »
"I presume you are looking at my Vera remotely!"

No No...I just looked at the log you provided.

I see you posted this on: March 20, 2010, 10:41:40 am!! Wow. and still no resolution? I don't know this device so cant really help you, maybe someone else will respond....

If I were you. I would send a tech support email from your Vera. As the subject state *Guaranteed Compatibility*
Then list your Tsat and relay info. At least that way you will be comforted to know if its not compatible it will be made compatible. If it is compatible maybe MCV will be able to help.

JOD.
I'm sorry, my responses are limited. You must ask the right questions.

Offline strangely

  • Beta Testers
  • Master Member
  • *****
  • Posts: 3722
  • Karma: +34/-2
  • Vera 1,3 & V light
Re: Hostmann ThermoPlus AS2 RF setup
« Reply #7 on: October 17, 2010, 07:50:00 pm »
@JOD they are different users that posted the info. The first posts including the log were from @tjardick, with the last one being in March; this post was from @dfhage today.
Kwickset locks, HA01C, HA14C, HA02C, HA03C, HA05C, HA04C, HA07C, HA09C, Aeon HEM, GE 45604, 45606, 45609, ZDP100, VRF01-1LZ, WDTC-20, HA18WD, WDHA-12R, HRDS1, HM-TS001, AC1-ZW, TV-IP110, BL-C210A, LUUP control- EtherRain8, DSC Alarm, HDMI matrix, HR24-200, Panasonic TV, SQblaster

Offline JOD

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1973
  • Karma: +4/-0
Re: Hostmann ThermoPlus AS2 RF setup
« Reply #8 on: October 17, 2010, 08:42:11 pm »
@strangely, thanks buddy, I was thinking there would be no way I would have waited that long to get something working.
@dfhage, sorry for the ID mistake of thinking you provided the log. The remainder of my post is still relevant.

"If I were you. I would send a tech support email from your Vera. As the subject state *Guaranteed Compatibility*
Then list your Tstat info. Atleast that way you will be comforted to know if its not compatible it will be made compatible. If it is compatible maybe MCV will be able to help" Unless someone else here can provide you info on the device.

JOD.
I'm sorry, my responses are limited. You must ask the right questions.

Offline strangely

  • Beta Testers
  • Master Member
  • *****
  • Posts: 3722
  • Karma: +34/-2
  • Vera 1,3 & V light
Re: Hostmann ThermoPlus AS2 RF setup
« Reply #9 on: October 18, 2010, 12:22:59 am »
No worries, they are both names with a certain amount of randomness to them and they look similar. Easy mistake as I had to look twice also!
Kwickset locks, HA01C, HA14C, HA02C, HA03C, HA05C, HA04C, HA07C, HA09C, Aeon HEM, GE 45604, 45606, 45609, ZDP100, VRF01-1LZ, WDTC-20, HA18WD, WDHA-12R, HRDS1, HM-TS001, AC1-ZW, TV-IP110, BL-C210A, LUUP control- EtherRain8, DSC Alarm, HDMI matrix, HR24-200, Panasonic TV, SQblaster

Offline tjardick

  • Newbie
  • *
  • Posts: 13
  • Karma: +0/-0
Re: Hostmann ThermoPlus AS2 RF setup
« Reply #10 on: October 18, 2010, 02:01:17 am »
I'm still very interested with your results.

Please could you provide me with feedback of your tests.

I was going to give this another go now that I upgraded my Vera to ui4, but I currently have an issue that any save I perform gives a status code 500 error do need to get that fixed by support before trying again.

I'm more then happy to do any more tests to get this working now that I put my Vera back online.

Regards,

Tjardick

Offline dfhage

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 28
  • Karma: +0/-0
Re: Hostmann ThermoPlus AS2 RF setup
« Reply #11 on: October 18, 2010, 08:21:56 am »
Hi Guys,

Not sure who the replies are aimed at?
I bought a Horstmann AF2, because the product information claimed the Thermostat could be added to a Z-Wave network. When I received the device, it was fitted by a plumber who commissioned it and it works very well.
However, in the documentation, there are no instructions to pair it with any other device, other than it's own receiver. When I questioned Horstmann about this, they said it was designed to be a "closed loop" system. This is at odds with their product information, so I think I have been misled by them.
I am no techie, but I was prepared to have a go, if anyone had any ideas how to "pair" it with Vera. It looked like to me that Tjardick had made some progress a few months ago, although I have to confess the log file doesn't mean much to me!
So that's were I am today, basically none the wiser!
Any ideas gratefully received.

Regards

Dave Hage

Offline tjardick

  • Newbie
  • *
  • Posts: 13
  • Karma: +0/-0
Re: Hostmann ThermoPlus AS2 RF setup
« Reply #12 on: October 18, 2010, 08:39:48 am »
Hi,

What i found so far was that when the thermostat is in programming mode, next to the + button (ADD) to add the remote relais that triggers the heating, there are two other options:

- Button (SUB): I think this is might be to add a sub controller (but so far i have had no confirmation)

round button (to go to temperature selection) shows quickly the word NET.

Both ADD and SUB modes seems to wait for a remote device to signal it self so i was hoping that the NET mode would add the device to Vera. But i didn't get anywhere with this and could use some help from micasaverde on this.

As i currently have reinstalled my vera with ui4 and only added on appliance Node, i'm happy to perform any testing they require to get this working.

Regards,

Tjardick

Offline JOD

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1973
  • Karma: +4/-0
Re: Hostmann ThermoPlus AS2 RF setup
« Reply #13 on: October 18, 2010, 09:50:46 am »
tjardick,

My first comment was that looking through your log file you had another controller in the system and it’s a secondary controller, the fact it says House ID/ Node #1 would indicate it is Vera:
03      03/20/10 18:31:03.881   ZWJob_Initialize::JobDone version 2.48 type 1 role is 2 house id 62a81 node id 1 suc 1 IsSecondary 0 bOnOtherNetwork 0 NodeIdServerPresent 1 IsRealPrimary 1 IsSuc 1 <0xc04>

Then it states a primary controller: See excerpt from log:

06      03/20/10 18:31:03.897   Device_Variable::m_szValue_set device: 1 service: urn:micasaverde-com:serviceId:ZWaveNetwork1 variable: Role was: Suc SIS:YES PRI:YES now: Suc SIS:YES PRI:YES #hooks: 0 upnp: 1 v:(nil)/NONE duplicate:0 <0xc04>

I looked for the instructions for this device (Not much information available huh..)  I did notice it’s made in Bristol, UK.. My home town!!

Anyway, I’m not sure if the relay needs to be added to the thermostat 1st and then add the thermostat (controller) to Vera. Or. Add the thermostat as a controller and then add the relay. It’s my thinking at this point that possibly your thermostat is primary controller & Vera is secondary??   I’m not 100% sure….My advice would be to send MCV a tech support email from Vera. As the subject state *Guaranteed Compatibility*
Then list your Tstat info. It’s their policy to stop all development work and focus on adding new devices.

Dfhage,

Basically the thermostat is a Z-Wave controller and you are adding the relay to the controller as a device. Vera would then control the thermostat directly and the relay indirectly via the thermostat. So, due to Mi Casa Verde’s policy, it will be made compatible with Vera (if it’s not already) It’s my GUESS at this point that if you already have the thermostat paired with the relay that the thermostat gets added to Vera as a secondary controller. How you tell the thermostat to pair I have no idea. Sorry guys…

JOD.
I'm sorry, my responses are limited. You must ask the right questions.

Offline dfhage

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 28
  • Karma: +0/-0
Re: Hostmann ThermoPlus AS2 RF setup
« Reply #14 on: October 18, 2010, 11:40:42 am »
Quote
How you tell the thermostat to pair I have no idea.

That would seem to be the $64,000 dollar question?