Author Topic: Iphone Locator Forcerefresh Error  (Read 4025 times)

Offline Hoekeren

  • Newbie
  • *
  • Posts: 18
  • Karma: +0/-0
Re: Iphone Locator Forcerefresh Error
« Reply #15 on: February 07, 2017, 04:46:09 am »
Thanx - that resolved my problem.

Offline ChrisTheC

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 143
  • Karma: +4/-1
  • Baltimore, MD & Washington, DC
Re: Iphone Locator Forcerefresh Error
« Reply #16 on: February 07, 2017, 05:35:28 am »
Here is a quick fix for 2.42.
I could only test it on UI7 , so UI5 users may have issues

it was due to apple introducing a new parameter in its JSON object and the old JSON decoder I was using was crashing when trying to decode it.  In this version I now use the dkjson module and it works fine

UI5 user reporting in:
I'm only running v2.41 so I didn't think I could install the 9 files in the zip posted. So I tried to update to 2.42 first using the method:
Code: [Select]
http://apps.mios.com/test-plugin.php?id=4686&show=versions
After that, I did a force refresh and the iPhoneLocator is working without errors.  ;D

Should I still upload the 9 files in the zip file you posted?

Thanks,
Chris
openLuup with ALTUI, ALTHUE, 8x iPhoneLocators, Harmony Hub, Honeywell Wifi T-stat, Foscam Fi8608w & 2x R2, bridged to . . .
Vera 3/UI5 with Schlage BE469NX, 3x EZMotion+, 3x Ecolink PIR, 3x Schlage door sensors, 2x Aeotec micro switches, 2x Aeotec appliance switches, Leviton RZM10 & DZMX1, Wemo

Offline amg0

  • Moderator
  • Master Member
  • *****
  • Posts: 3089
  • Karma: +206/-8
Re: Iphone Locator Forcerefresh Error
« Reply #17 on: February 07, 2017, 08:02:32 am »
Here is a quick fix for 2.42.
I could only test it on UI7 , so UI5 users may have issues

it was due to apple introducing a new parameter in its JSON object and the old JSON decoder I was using was crashing when trying to decode it.  In this version I now use the dkjson module and it works fine

UI5 user reporting in:
I'm only running v2.41 so I didn't think I could install the 9 files in the zip posted. So I tried to update to 2.42 first using the method:
Code: [Select]
http://apps.mios.com/test-plugin.php?id=4686&show=versions
After that, I did a force refresh and the iPhoneLocator is working without errors.  ;D

Should I still upload the 9 files in the zip file you posted?

Thanks,
Chris

no you got all files, I submited that version on MCV store so that they approve it and it becomes public. but with your method, you already have it

Offline Ryanoc75

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 57
  • Karma: +0/-0
Re: Iphone Locator Forcerefresh Error
« Reply #18 on: February 07, 2017, 02:58:46 pm »
Hi - Another UI5'er here

Updating by unzipping and uploading all 9 files and checking the loop reboot box worked perfectly for the plugin tracking my mom's iphone, however the plugin tracking mine is in privacy mode and it is still showing the error after re logging into icloud and and saving and manually refreshing.... Any ideas?
Vera3 2gig Thermostat, Kwickset door lock, DSC Alarm Panel wiznet - IT100, 7 DSC motion Sens 4 DSC 3way sen, 5 DSC door cont,  Aeon HEM pwr mon, Aeon 4in1 multi sens, 8 GE dimmers, 8 GE switches, 15 Intermatic plugs, GC100 Wifi, 2 F/F Sens, 5 HA07 RFremotes, Siri Homekit Bridge 10 Cams, 4 SmrtSwitch

Offline amg0

  • Moderator
  • Master Member
  • *****
  • Posts: 3089
  • Karma: +206/-8
Re: Iphone Locator Forcerefresh Error
« Reply #19 on: February 07, 2017, 03:11:36 pm »
Hi - Another UI5'er here

Updating by unzipping and uploading all 9 files and checking the loop reboot box worked perfectly for the plugin tracking my mom's iphone, however the plugin tracking mine is in privacy mode and it is still showing the error after re logging into icloud and and saving and manually refreshing.... Any ideas?

no idea, maybe try to upgrade using the MCV store version using this url http://<ip>:3480/data_request?id=action&serviceId=urn:micasaverde-com:serviceId:HomeAutomationGateway1&action=CreatePlugin&PluginNum=4686&Version=33111 as I did make a change for UI5 users in that version

otherwise, the issue is probably different & the way to debug this is to enable the debug mode of the plugin and reload luup , then send me the luup logs

Offline ChrisTheC

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 143
  • Karma: +4/-1
  • Baltimore, MD & Washington, DC
Re: Iphone Locator Forcerefresh Error
« Reply #20 on: February 07, 2017, 06:56:01 pm »

UI5 user reporting in:
I'm only running v2.41 so I didn't think I could install the 9 files in the zip posted. So I tried to update to 2.42 first using the method:
Code: [Select]
http://apps.mios.com/test-plugin.php?id=4686&show=versions
After that, I did a force refresh and the iPhoneLocator is working without errors.  ;D

Should I still upload the 9 files in the zip file you posted?

Thanks,
Chris

no you got all files, I submited that version on MCV store so that they approve it and it becomes public. but with your method, you already have it

Thanks AM for the response and your continuing efforts.
C
openLuup with ALTUI, ALTHUE, 8x iPhoneLocators, Harmony Hub, Honeywell Wifi T-stat, Foscam Fi8608w & 2x R2, bridged to . . .
Vera 3/UI5 with Schlage BE469NX, 3x EZMotion+, 3x Ecolink PIR, 3x Schlage door sensors, 2x Aeotec micro switches, 2x Aeotec appliance switches, Leviton RZM10 & DZMX1, Wemo