We have moved at community.getvera.com

Author Topic: change device ID  (Read 793 times)

Offline delle

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 134
  • Karma: +3/-0
change device ID
« on: March 11, 2016, 03:01:58 am »
Hi , I have an issue with scene actions no longer acessible when device ID's are changing.  According to amg0 this might be an openLuup issue
http://forum.micasaverde.com/index.php/topic,36779.0.html
Could you please have a look at this issue
Thanks

Offline akbooer

  • Moderator
  • Master Member
  • *****
  • Posts: 6387
  • Karma: +291/-70
  • "Less is more"
Re: change device ID
« Reply #1 on: March 11, 2016, 05:55:18 am »
Do you exclude and include devices very often?

It's true that the scene code is not inspected or modified during scene creation or device deletion, but I will take a look.
3x Vera Lite-UI5/Edge-UI7, 25x Fibaro, 23x TKB, 9x MiniMote, 2x NorthQ Power, 2x Netatmo, 1x Foscam FI9831P, 9x Philips Hue,
Razberry, MySensors Arduino, HomeWave, AltUI, AltHue, DataYours, Grafana, openLuup, ZWay, ZeroBrane Studio.

Offline delle

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 134
  • Karma: +3/-0
Re: change device ID
« Reply #2 on: March 11, 2016, 06:03:08 am »
had a problem with one of the devices no longer responding.  Exclude/Include solved the issue
Thanks for looking at it

Offline akbooer

  • Moderator
  • Master Member
  • *****
  • Posts: 6387
  • Karma: +291/-70
  • "Less is more"
Re: change device ID
« Reply #3 on: March 11, 2016, 12:08:18 pm »
I have updated a couple of files (requests.lua, scenes.lua) in the development branch on GitHub .  Can you test and confirm this fixes the problem for you?
3x Vera Lite-UI5/Edge-UI7, 25x Fibaro, 23x TKB, 9x MiniMote, 2x NorthQ Power, 2x Netatmo, 1x Foscam FI9831P, 9x Philips Hue,
Razberry, MySensors Arduino, HomeWave, AltUI, AltHue, DataYours, Grafana, openLuup, ZWay, ZeroBrane Studio.

Offline delle

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 134
  • Karma: +3/-0
Re: change device ID
« Reply #4 on: March 12, 2016, 10:35:57 am »
thanks akbooer.  amg0 also modified his code to allow editing the action even when an invalid device is used.  Worked perfectly for me