Author Topic: McoHome Co2 sensor MH9  (Read 1285 times)

Offline mulb

  • Newbie
  • *
  • Posts: 13
  • Karma: +0/-0
McoHome Co2 sensor MH9
« on: September 13, 2016, 05:19:11 am »
Hello,
I just bought the new Co2 sensor from MCOHOME, I can include it in the vera, (UI7), but then I don't have any info on the CO2, temperature and humidity in the vera.

Is there a way to set it up correctly?
I thought that standard zwave devices were able to discuss together and have at least basic information.

From my point of view, it's a very important sensor to have in the house to monitor air quality.

Vera team, is there a plan to make it work ?

Regards
Mulb

Offline qstalker

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: +0/-0
Re: McoHome Co2 sensor MH9
« Reply #1 on: November 25, 2016, 12:54:29 pm »
Hello, I have the same problem. My config is: VERA EDGE, UI7, 1.7.2139.  I bought MH9-CO2-WD. I see 4 devices after inclusion:
1. "Temperature Sensor" (works fine),
2. "Humidity Sensor" (works fine),
3. "Generic IO",
4. "_GET_LANG(generic_sensor,sensor)".
There is no information about CO2 level. I bought this device exclusively for the measurement of CO2 - to control air vent.

somebody of skilled  people can help with a way to get CO2 level from sensor? (may be temporary, before the release of official support)

Offline rostmo

  • Newbie
  • *
  • Posts: 15
  • Karma: +1/-0
Re: McoHome Co2 sensor MH9
« Reply #2 on: March 01, 2017, 12:22:57 pm »
Did you manage to solve this issue?

Offline intveltr

  • Beta Testers
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1727
  • Karma: +100/-5
Re: McoHome Co2 sensor MH9
« Reply #3 on: July 11, 2018, 04:08:11 am »
Has support for this device been added by now?
HomeWave is available in the App Store!  Turn your iPhone/iPad into an easy-to-use remote control for Vera.

Offline intveltr

  • Beta Testers
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1727
  • Karma: +100/-5
Re: McoHome Co2 sensor MH9
« Reply #4 on: July 13, 2018, 04:35:56 pm »
So I just bought one, as I wanted to know the CO2 level in the living room.  After inclusion I got 4 devices out of it: temperature, humidity, and 2x _GET_LANG(generic_sensor,sensor).  One of the latter sensors actually shows the CO2 level, the other once showed a 1 which I assumed was the VOC level, but now it shows nothing.  3 out of 4, with the 3 most important ones working.
HomeWave is available in the App Store!  Turn your iPhone/iPad into an easy-to-use remote control for Vera.