Author Topic: 11 Aug 2010 - UI4 status  (Read 79150 times)

Offline mikemsd

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 87
  • Karma: +0/-0
Re: 11 Aug 2010 - UI4 status
« Reply #60 on: February 02, 2011, 11:10:10 am »
I thought that the new firmware was going to be released yesterday.  Any news ?

Rumor is today, but who really know.
Vera2 (UI4 1.5.408), 2x Trane Thermostats, 9x GE 45606 Dimmers, 1x GE 45613 3-Way Dimmer kit, 1x Intermatic HA04 Outdoor Module, 1x Intermatic HA09 Remote.

Offline jamie

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 28
  • Karma: +2/-0
Re: 11 Aug 2010 - UI4 status
« Reply #61 on: February 02, 2011, 07:03:52 pm »
Prayers answered!

Offline woodsby

  • Beta Testers
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 467
  • Karma: +1/-0
Re: 11 Aug 2010 - UI4 status
« Reply #62 on: February 02, 2011, 07:10:44 pm »
Please do post feedback. A lot of people worked really hard on this, and in this business[/forum], you hear a lot more complaints than compliments.
Vera1 (1.1142), Vera2 (1.1182), VRI06 (12), VRS15 (3), VRS05 (2), VRF01 (2), VRCS4 (2), ZRW113, ZRF113 (2), 45602, 45603, TZMT400 (2), FE599 (2), 99100, Thinkstick, Harmony 890Pro (2), Harmony RF Extender, Nevo S70, Nevo NC-50, Minimote, SQ Remote, SQ Blaster, EtherRain-8, Cliste ActiveRFID, TED5002

Offline mcardenas

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 74
  • Karma: +0/-0
Re: 11 Aug 2010 - UI4 status
« Reply #63 on: February 02, 2011, 09:47:28 pm »
@MCV and beta users. Thanks for all your effort. I already updated mine and start to test.

Offline Frazierwa

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 45
  • Karma: +0/-0
Re: 11 Aug 2010 - UI4 status
« Reply #64 on: February 02, 2011, 09:53:53 pm »
I completed the upgrade on a Vera2 installed remotely at a vacation home.  I was reluctant to do it from a remote location in case it needed a power cycle to complete, but the upgrade performed normally and all settings were intact when complete.

My unit was rebooting about every 30-45 minutes previously - it has now been 'up' almost 4 hours without a reboot.

My CPU utilization rates were averaging about 11-13 and now the rate is less than 1 and the UI response is much quicker than it was under the older version (1062).

So far, so good!

Offline LeeM0748

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
  • Karma: +0/-0
Re: 11 Aug 2010 - UI4 status
« Reply #65 on: February 02, 2011, 11:15:37 pm »
My Vera1 upgrade went very quickly with no apparent hitch.

I brought the UI up immediately after the upgrade completed with no reboot.  But the pizza wheel kept spinning continually.

After a Vera reboot, the UI functioned well with no spinning pizza wheels.  All configuration data was maintained and the unit seems to be functioning well.
My Vera network: (2) HSM100; (1) FORtrezz; (4) ZDP100; (1) ZRW103; (2) ZRR150W; (1) RF9518; (1) RF9520

Offline jamie

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 28
  • Karma: +2/-0
Re: 11 Aug 2010 - UI4 status
« Reply #66 on: February 03, 2011, 01:57:38 am »
My Vera 1 upgraded quickly and quietly... no problems here - well, except with IR devices, but I had that problem before the upgrade, so a heads up that I'll be posting with questions soon for anyone with GC-100/iTach experience.  

This thing is much more usable!  Loving life again!

(added my issue to the forum: http://forum.micasaverde.com/index.php?topic=5581.0)
« Last Edit: February 03, 2011, 02:08:09 pm by jamie »

Offline terencec

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 76
  • Karma: +0/-0
Re: 11 Aug 2010 - UI4 status
« Reply #67 on: February 03, 2011, 03:34:27 am »
1183 has been up for some 8 hours now and more importantly there's been no reboot in that time.

The upgrade went smoothly although I had the old UI up at the time. This resulted in both the old and the new UI's being up together albeit on different pages which somewhat confused things. I then had to abandon the instructions and go for a clean reboot.

Since the upgrade is conducted from the web page given in the forum rather than from the UI Advanced tab, it might be an idea to add an additional note to the upgrade instructions to be sure that the existing UI is closed before the upgrade is attempted.

That said,it's a clear improvement of major proportions. It's early days but I have a strong sense that our big problems are now behind us.

You had us wobbling for a while MCV but well done and many thanks to the development guys for all the hard work in putting this new release together.

Offline mdconnelly

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 100
  • Karma: +0/-0
Re: 11 Aug 2010 - UI4 status
« Reply #68 on: February 03, 2011, 07:52:13 am »
Well done indeed!  Totally painless upgrade and uptime now over 12 hours!  For the first time in months, all of my schedules scenes and commands over that last 12 hours occurred flawlessly!   

Offline atlantis94fr

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 25
  • Karma: +0/-0
Re: 11 Aug 2010 - UI4 status
« Reply #69 on: February 03, 2011, 03:23:00 pm »
Hello,

Very fine for me, the upgrade was Ok at the first try... Thank you very much for this new version !!!

Offline Vito

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 35
  • Karma: +1/-1
Re: 11 Aug 2010 - UI4 status
« Reply #70 on: February 03, 2011, 10:58:58 pm »
Just upgrade my Vera2.  Everything went smoothly!  I've removed some "hacks" that I've been using to deal with some issues, so we'll see how things go over the next few days.  As of right now, everything seems wonderful and extremely responsive!

Kudos, MVC!  I'm sure you all worked very hard at getting this release polished!  Really hope you're all celebrating this weekend.

Offline mcardenas

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 74
  • Karma: +0/-0
Re: 11 Aug 2010 - UI4 status
« Reply #71 on: February 04, 2011, 09:21:17 am »
Good news  :). The energy usage on cp.mios.com now is working for my vera after the upgrade. Furthermore, the live usage feature is really "live", it self update a couple of seconds after any action in your devices. Pretty cool!

Well done MCV
« Last Edit: February 04, 2011, 09:23:38 am by mcardenas »

Offline zmistro

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 969
  • Karma: +1/-0
Re: 11 Aug 2010 - UI4 status
« Reply #72 on: February 05, 2011, 03:06:33 am »
looking good from what others have said

Offline Anthony420

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 53
  • Karma: +0/-0
Re: 11 Aug 2010 - UI4 status
« Reply #73 on: February 06, 2011, 01:22:00 pm »
Few questions...
- Can I do this update remotely from Advanced / Firmware?  If so, I need a URL for the upgrade path

- Is this a wise thing to do from 750 miles away?  i.e. if I need to power cycle, I have to call-in the neighbors...

- Have not had any real problems running as-is, but understand the update is prudent in most cases, should I just not do it?

Thanks,
Anthony

Offline Don Diego

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 540
  • Karma: +285/-3
Re: 11 Aug 2010 - UI4 status
« Reply #74 on: February 06, 2011, 01:28:04 pm »
Hi Anthony --

   I upgraded from 1.1.1047 to 1.1.1083 remotely. NOT a good idea. I had difficulty backing up the current configuration, and had problems with the upgrade. Despite the problems I finally was able to work through the installation and get the new firmware installed. It did not go smoothly.

  At this point my HSM100s do not work and will have to be reconfigured locally (they did work prior to the upgrade).

  I would wait until you can upgrade locally.  Less surprises that way.

              Don
« Last Edit: November 01, 2011, 05:27:54 pm by Don Diego »
Vera 3 (@1.5.622) (3); Vera Plus (2);
Trane/Schlage TStats (1); Schlage Deadbolt (2); Kwikset Lock (3);  GE 45602 Dimmer (14); GE 45603 Dimmer (17); HSM-100 (16); Everspring Siren (8), Everspring Temp/Humidity (4); HSM 200 (1)