Author Topic: Vera Scene not working with AEOTEC Motion Sensors  (Read 424 times)

Offline John1711

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: +0/-0
Vera Scene not working with AEOTEC Motion Sensors
« on: April 03, 2017, 10:51:37 pm »
Hi Guys,

I am hoping you can help with a very annoying issue.

I have a VeraEdge running UI7 and I have the AEOTEC Motion Sensors (ZW074-B).

I have a scene to turn on the lights when movement is detected which works great, the issue is I have created another scene to turn the light off when no movement is detected after 1min, but it consistently turns the light off when we are in the room.

If anyone else has had this issue and sorted it, I would be grateful for your help.

I have tried a full reset of the Vera twice and also tried multiple sensors.

If you need anymore information let me know.

Thanks in advance.

Regards.
John 

Offline Pool-guy

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: +0/-0
Re: Vera Scene not working with AEOTEC Motion Sensors
« Reply #1 on: October 24, 2017, 11:40:51 am »
Any luck with this?

Offline Prle

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: +0/-0
Re: Vera Scene not working with AEOTEC Motion Sensors
« Reply #2 on: February 04, 2018, 11:29:25 pm »
I had similar issue with slightly older version of aeotec sensor...
The problem was that once it detects movement it was not refreshing quick enough.. (the timeout was set by default to 240 seconds - 4 minutes)
Go to the device options and change Variable 3 from monitoring to  2-byte and set value to 10 (that will give you 10 seconds refresh)

That fixed the issue in my case...
(the issue on movement light would turn on for 20 seconds..and then no detection until 240 seconds have passed)