We have moved at community.getvera.com

Author Topic: Vera alerts in Lua scenes not getting sent  (Read 775 times)

Offline Dpc131

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 65
  • Karma: +1/-0
Vera alerts in Lua scenes not getting sent
« on: June 01, 2017, 12:52:04 am »
Hi, seems as if I have run into a problem about a month ago. I didn't have a chance to actually troubleshoot it though. I believe Vera alerts is messing with my scenes, but I'm not sure.

I stopped getting non-system notifications about a month ago. The Vera startup/reboot push message works, but anything in a scene does not (it used to do it fine and I hadn't changed anything) but also, I saw that some of my automated scenes are running, but the code isn't executing. For example, I have a power meter daily reset scene and it hasn't reset since this all started. Other scenes do work though, so I thought it was because of a firmware update or something. Well, I looked into that scene and if I pull just the reset function out and run it in the develop apps screen it works fine, but with the Vera alerts code it does not.  I noticed his is one of my only apps that the alerts code is first (since I want a report than a reset) so, I'm wondering if the alerts code is causing the scene not to execute correctly.

Also, may be unrelated, but I have a lua error in scenes and events message at the top of the dashboard too.  Here's my code, if anyone can help, I'd appreciate it


local meterID = 313
local kwh = luup.variable_get("urn:micasaverde-com:serviceId:EnergyMetering1", "KWH", meterID)

luup.call_action("urn:intvelt-com:serviceId:HWPush1", "SendMessage", {Msg = "Downstairs Panel electrical usage was "..kwh.." Kw/h"}, 19)

-- This scene reset the KWH to 0
-- once reset, no way back!

local kwh = luup.variable_get("urn:micasaverde-com:serviceId:EnergyMetering1", "KWH", meterID)

luup.call_action("urn:micasaverde-com:serviceId:EnergyMetering1", "ResetKWH", {}, meterID)

Offline Dpc131

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 65
  • Karma: +1/-0
Re: Vera alerts in Lua scenes not getting sent
« Reply #1 on: June 01, 2017, 08:00:06 am »
Update, I found the reason for the error is scenes and events message....I had turned off a scene with the app and it corrupted the code in that one scene. Corrected it, but still having the overall vera alerts problem

Offline Dpc131

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 65
  • Karma: +1/-0
Re: Vera alerts in Lua scenes not getting sent
« Reply #2 on: June 04, 2017, 10:00:04 pm »
Looks like it was the corrupt code in the one scene affect others?? After I cleared it out, ale to are back to normal