General > Blinds & Window Covering Control

Can anyone recommend a Zwave compatible blind?

(1/3) > >>

bloodvette:
So I would like to install 3 seperate motorized blinds all controllable by my Vera Edge running UI7. I don't want to reinvent the wheel here. Does anyone have a suggestion as to what manufacturer to go with for a blind with motorized slats. don't necessarily need them to raise or lower, more interested in the (lets say) 2" slats being able to vary from 0-100% open.

I've come across Bali blinds and Graber Blinds which look like they can do the trick and found a very informative youtube video on the inclusion process.

Thanks for any help
John

timtownsend:
About 2 months ago I got a Graber Z-wave shade for one window. I'm able to control it from my Vera Plus - I added it as "generic Z-wave device" but it appears as a window covering. There is one annoying problem, it frequently says "device not responding" and then "device responding again".

I also bought an Everspring ST815 Z-wave light sensor, which I have also set up in Vera, I'm currently setting up light-based control of the shade, it looks promising.

nickunknown:
I have Qubino Flush Shutter. Works with no problems

gregreid:
The current iteration of the Bali AutoView blinds (from blinds.com) also work well with Z-wave +.  They and the Graber blinds (mentioned earlier) use motors and controllers from Springs Window Fashions, who in turn use Somfy motors as their supplier.

rafale77:

--- Quote from: timtownsend on May 27, 2017, 03:02:13 pm ---About 2 months ago I got a Graber Z-wave shade for one window. I'm able to control it from my Vera Plus - I added it as "generic Z-wave device" but it appears as a window covering. There is one annoying problem, it frequently says "device not responding" and then "device responding again".

I also bought an Everspring ST815 Z-wave light sensor, which I have also set up in Vera, I'm currently setting up light-based control of the shade, it looks promising.

--- End quote ---

Under the settings tab, change the polling frequency to 0. It should fix this problem...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version