Author Topic: Does the VeraPlus require an ethernet cable?  (Read 1141 times)

Offline uomgoblue

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
  • Karma: +0/-0
Does the VeraPlus require an ethernet cable?
« on: June 09, 2017, 12:38:46 pm »
Do I need to have it connected to my router by Ethernet or can I connect via WiFi?

Offline echino

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 91
  • Karma: +1/-0
Re: Does the VeraPlus require an ethernet cable?
« Reply #1 on: June 09, 2017, 01:29:21 pm »
Do I need to have it connected to my router by Ethernet or can I connect via WiFi?

Yes, it does require Ethernet cable to be connected to the router. WiFi connection does not work to connect VeraPlus to the internet.

Offline Sorin M.

  • Administrator
  • Master Member
  • *****
  • Posts: I am a geek!!
  • Karma: +48/-4
    • getvera.com
Re: Does the VeraPlus require an ethernet cable?
« Reply #2 on: June 09, 2017, 03:06:03 pm »
In addition to echino's word, I want to add that yes, indeed, VeraPlus does not have Wifi client ability yet but it's scheduled for 7.22 firmware release , which is scheduled for this summer.
Sorin M. ▾ Community Manager
Vera Control, Ltd. ▾ Smarter Home Control  ▾ support@getvera.com ▾www.getvera.com ▾ +1 (866) 966-2272

HOURS OF OPERATION (Pacific Time Zone, UTC -8 )
Monday - Friday   12:00 am ? 06:00 pm
Saturday - Sunday   04:00 am ? 06:00 pm

Offline Z-Waver

  • Master Member
  • *******
  • Posts: 4431
  • Karma: +247/-120
Re: Does the VeraPlus require an ethernet cable?
« Reply #3 on: June 10, 2017, 07:53:40 am »
Nearly three years to add back a feature that existed in UI5.

Better late than never I suppose. Although, it hasn't shipped yet, so "never" isn't off the table.

Offline kigmatzomat

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 289
  • Karma: +8/-0
Re: Does the VeraPlus require an ethernet cable?
« Reply #4 on: June 10, 2017, 08:33:26 am »
In addition to echino's word, I want to add that yes, indeed, VeraPlus does not have Wifi client ability yet but it's scheduled for 7.22 firmware release , which is scheduled for this summer.

Good news because my network got wobblier when I went to a plus.  The vera3 used to be located centrally located as compared to stuck next to the router at one end of the house.

I assume the same goes for the secure?

Offline integlikewhoa

  • Master Member
  • *******
  • Posts: 5591
  • Karma: +154/-372
Re: Does the VeraPlus require an ethernet cable?
« Reply #5 on: June 10, 2017, 12:15:35 pm »
Good news because my network got wobblier when I went to a plus.  The vera3 used to be located centrally located as compared to stuck next to the router at one end of the house.

Just don't hold your breath. Its a super easy feature to add and should have came with it enabled like older vera's. The edge took several months (almost a year) to add it and with the plus people have been requesting it for almost a 1.5 years now.

http://forum.micasaverde.com/index.php/topic,36538.msg271902.html#msg271902

http://forum.micasaverde.com/index.php/topic,36829.msg274470.html#msg274470

http://forum.micasaverde.com/index.php/topic,39151.msg307941.html#msg307941

I would like to say they will add it some time, but dates have been thrown out before and never happened. Summer...... Maybe

Offline Peren

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 26
  • Karma: +0/-0
Re: Does the VeraPlus require an ethernet cable?
« Reply #6 on: June 20, 2017, 05:10:24 am »
New firmware out but can't that they have done what prommised. No WiFi client.

Offline integlikewhoa

  • Master Member
  • *******
  • Posts: 5591
  • Karma: +154/-372
Re: Does the VeraPlus require an ethernet cable?
« Reply #7 on: June 20, 2017, 10:24:47 am »
New firmware out but can't that they have done what prommised. No WiFi client.

Not that I like to defend VERA as I gave up on them along time ago........ But if your taking about only what was said in this thread, he said it's scheduled for 7.22 firmware this summer. It is not summer nor has 7.22 been released as far as I know. If your talking about other threads then I agree.

Offline Sorin M.

  • Administrator
  • Master Member
  • *****
  • Posts: I am a geek!!
  • Karma: +48/-4
    • getvera.com
Re: Does the VeraPlus require an ethernet cable?
« Reply #8 on: June 20, 2017, 02:06:10 pm »
New Firmware out but still no WiFi connectivity for VeraPLus. This sucks!!!

Hello there,




Actually client mode for VeraPlus has made it's way in yesterday's release.




- WiFi client for Vera Plus/G450


https://goo.gl/r4iuQT
« Last Edit: June 20, 2017, 02:14:52 pm by John M. »
Sorin M. ▾ Community Manager
Vera Control, Ltd. ▾ Smarter Home Control  ▾ support@getvera.com ▾www.getvera.com ▾ +1 (866) 966-2272

HOURS OF OPERATION (Pacific Time Zone, UTC -8 )
Monday - Friday   12:00 am ? 06:00 pm
Saturday - Sunday   04:00 am ? 06:00 pm