Author Topic: Problem with widget (scene) activation when not on local network.  (Read 135 times)

Offline Les F

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 556
  • Karma: +7/-0
    • When not home, I can be found at the cabin

I sent this into Imperihome as a trouble report.. but have not heard a peep.  Posting it here in case someone has a solution or they decide to vist their forum.
This is happening in both the beta release and the public release. 

-----------

Found a problem launching a scene from a widget while not on local network.

If I try to launch a scene while on same net as Vera, it works great. (whether Imperihome is running in the background in Android or not)

If on 3G/4G and launch same scene, it the widget  says it did it, but it really didn't.   

However, if I start up Imperihome Pro while on 3G/4G, wait for the spinner to stop (as in connected and authenticated, which takes a few seconds), then leave it running in background the widget executes the scene just fine.   

Seems when running a scene from a widget that the app should check if its actually connected, if not do that and then execute, rather than just printing out the it launched the scene. 

I love the beta version, but this problem was also in the general release version and would be great if it was corrected.  Nothing like hitting a widget to turn on air conditioning only to find it never worked when you get home.   Not much point in a widget on screen when you actually have to open the app to run scene, or open app, leave in background and then use the widget.
Google+ http://tinyurl.com/7hewkbn / Instagram: https://goo.gl/0Hr8K4 / Pinterest https://goo.gl/WjZCQp (Yes, Pinterest is for guys too! take a look)