Author Topic: D-Link DCS-932L Live Video Doesn't Work Despite Preview Working  (Read 98 times)

Offline cjwhitsitt

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
  • Karma: +0/-0
I have a DCS-932LB1 that I've had added as a Generic IP Camera using "image.jpeg" as the URL. The image pulls in fine but this means that a "recording" will just be a single-image snapshot, not a video or series of images.

In a browser, I'm also able to go to http://{ip}/video.cgi and video the live video stream. When I use "video.cgi" in the URL field of the device on my Vera, the preview video stream works fine for about 10 seconds, but it freezes after a bit and the "Live" screen of the camera says "Not Connected".

All the threads I've read are asking how to install it and just use image.jpeg. My questions are specifically
1) Why does the preview video work briefly then freeze?
2) Is it possible to get the Live video stream working?

Offline gniknalu

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 68
  • Karma: +1/-1
Re: D-Link DCS-932L Live Video Doesn't Work Despite Preview Working
« Reply #1 on: August 09, 2017, 08:12:13 pm »
I have a DCS-932LB1 that I've had added as a Generic IP Camera using "image.jpeg" as the URL. The image pulls in fine but this means that a "recording" will just be a single-image snapshot, not a video or series of images.

In a browser, I'm also able to go to http://{ip}/video.cgi and video the live video stream. When I use "video.cgi" in the URL field of the device on my Vera, the preview video stream works fine for about 10 seconds, but it freezes after a bit and the "Live" screen of the camera says "Not Connected".

All the threads I've read are asking how to install it and just use image.jpeg. My questions are specifically
1) Why does the preview video work briefly then freeze?
2) Is it possible to get the Live video stream working?

You might need to append username:password@ to the URL to get it to work. For example: http://username:password@<CamIP>/video.cgi