Author Topic: VeraPlus 1.7.3015  (Read 6608 times)

Offline ssubo

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 33
  • Karma: +0/-0
Re: VeraPlus 1.7.3015
« Reply #30 on: August 10, 2017, 04:01:31 pm »
After upgrading to the new firmware 1.7.3015 for my Veraplus, I get a LUUP reload everytime I login to the portal (local or through the portal). This is weird. I will revert to the previous version and see if this still exists.

I'm having the same issue after upgrading. Any thoughts?

Offline mtruppi

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 31
  • Karma: +6/-3
Re: VeraPlus 1.7.3015
« Reply #31 on: August 10, 2017, 06:08:41 pm »
Strange one.

If I am logged in locally, the device page sorts down from Z alphabetically.
If I am logged in through the portal it is sorted up from A alphabetically.

Not the end of the world but the toggle from one to the other is sort of goofy.

Vera Plus bridged to Vera 3 over 10G house/building.  Schlage FE599s, Motion sensors, switches, micro dimmers, garage/door/window sensors, Nest, Dakota Murs driveway/mailbox triggers, 14 HIK Cameras, Ted, Alexa Echo/dots, geolocation, ping sensors, VeraMate

Offline rafale77

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 713
  • Karma: +35/-20
Re: VeraPlus 1.7.3015
« Reply #32 on: August 11, 2017, 09:53:18 am »
After upgrading to the new firmware 1.7.3015 for my Veraplus, I get a LUUP reload everytime I login to the portal (local or through the portal). This is weird. I will revert to the previous version and see if this still exists.

I'm having the same issue after upgrading. Any thoughts?

I did not notice this right after the upgrade. I am seeing it now a few days later. Another new hidden feature?  :-\
127 zwave nodes, 8 zigbee nodes, 256 devices, 17 apps, 128 scenes on a Vera Plus linked with Echo and HomeKit through bridges

Offline RichardTSchaefer

  • Master Member
  • *******
  • Posts: 9741
  • Karma: +737/-136
    • RTS Services Plugins
Re: VeraPlus 1.7.3015
« Reply #33 on: August 11, 2017, 11:55:52 am »
I have a Vera Plus that I just upgraded earlier today.
I just tried logging into  home.getvera.com from the same LAN (PC) and from my iPad from a mobile network.
I did not get a restart from either.
 

Offline rafale77

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 713
  • Karma: +35/-20
Re: VeraPlus 1.7.3015
« Reply #34 on: August 11, 2017, 12:03:43 pm »
Just tested something else. I do get a luup reload when I go directly to the vera while being logged in to getvera.com. I do not get a reload when I am not logged in.
127 zwave nodes, 8 zigbee nodes, 256 devices, 17 apps, 128 scenes on a Vera Plus linked with Echo and HomeKit through bridges

Offline hellovn

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 217
  • Karma: +19/-46
Re: VeraPlus 1.7.3015
« Reply #35 on: August 11, 2017, 02:42:28 pm »
I reverted my to the previous version and did not get any reload when logging in to the portal. The interesting thing is when I upgrade my Veraplus to the latest firmware again and no more luup reload. It is weird. It must be something with the beta firmware when I first installed it.

Offline hellovn

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 217
  • Karma: +19/-46
Re: VeraPlus 1.7.3015
« Reply #36 on: August 11, 2017, 02:49:37 pm »
Ouch..Speaking too soon. My Veraplus started to have a LUUP reload when logging to the portal although there were no reloads in the last 2 days.

Offline timtownsend

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
  • Karma: +0/-0
Re: VeraPlus 1.7.3015
« Reply #37 on: August 12, 2017, 02:00:42 am »
Well for me this firmware upgrade has been a disaster. There was the initial issue with luup engine not loading, which required a factory reset, then I was unable to add any z-wave devices, and now all my z-wave devices have disappeared. Vera support has not responded to my emails for 4 days. My VeraPlus is non-functional.

It's very frustrating, because I had things working pretty well before the firmware upgrade, even my wife was starting to see that there are real benefits to automation in our home, it wasn't just me geeking out over some technology. Now I look like an idiot.

Nothing to do now I guess but leave a scathing Amazon review, and chuck this piece of crap in the trash. Maybe I will will try again with SmartThings.

Offline chuck1026

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 388
  • Karma: +3/-7
Re: VeraPlus 1.7.3015
« Reply #38 on: August 12, 2017, 10:43:04 am »
Well for me this firmware upgrade has been a disaster. There was the initial issue with luup engine not loading, which required a factory reset, then I was unable to add any z-wave devices, and now all my z-wave devices have disappeared. Vera support has not responded to my emails for 4 days. My VeraPlus is non-functional.

It's very frustrating, because I had things working pretty well before the firmware upgrade, even my wife was starting to see that there are real benefits to automation in our home, it wasn't just me geeking out over some technology. Now I look like an idiot.

Nothing to do now I guess but leave a scathing Amazon review, and chuck this piece of crap in the trash. Maybe I will will try again with SmartThings.

Hi Tim,

I have not had great success with Vera Tech Support either, but I'm pretty sure you can try what I tried.

My VeraPlus upgrade. resulted in invisible but functioning devices. Devices ran in scenes but were invisible on the Vera CP. Lucky for me, Authomation HD on my Droid still displayed them and I knew they were "alive".

So here's what you can try (***VERAPLUS ONLY*** Other devices us their own specific firmware***)

*****Make sure if you use a custom Vera IP you know it and the network /WIFI settings and password. Write them down if necessary.

1.  Log on to Vera with a Windows PC. (I'm using Chrome OS, YMMV).
2.  Go to Settings and then Backup.
3.  Pick a backup that was created just before the day you upgraded firmware.
4.  Left click to check the "Restore Z Wave network" for the backup file you want to restore.
5.  Now left click on the word "Download" in blue. A copy of the backup file will be saved on your PC.
6.  Make sure you know where the backup file is now saved. You'll need to know in a step coming up.
7.  Now left click on Firmware which is also under Settings.
8.  Copy the link below without the ***'s and paste it in the box next to "URL for custom Vera firmware:"
      ***https://dl.mios.com/rl/721/mt7621_Luup_ui7-1.7.2935-en-mios.squashfs
9.  Left click on the "Download" button to the right.
10. If the link you pasted had no extra spaces or typos, you will be taken to a new screen.
11. Select  "Restore to Factory Default State" from a dropdown under the "Save Backup" button.
12. Click Green "Start Upgrade Button. Wait at least 15 minutes, then refresh the browser.
13. Re-open Vera CP.
14. Go back to Settings, Backup. Scroll down to box with green "Upload" in it.
15. Go to that backup file you downloaded and copy and paste it into the box.
16. Check the "Restore Z Wave network" box.
17. Click green Restore button just below that check box.
18. Wait a few minutes and refresh browser. You should be back on 1.7.2935 and all devices should ve back.
19. Go to Settings, Network and WiFi and check, change anything as needed.
20. Beer time (if you choose).

Good luck. I'm offering this help but perform at your own risk. It worked for me but you may have a different outcome. If you do try... please let us all know how it goes!

« Last Edit: August 12, 2017, 11:59:37 am by chuck1026 »
UI7 / VeraPlus.... YAY, more stable than ever!

Offline BOFH

  • Sr. Hero Member
  • ******
  • Posts: 2410
  • Karma: +112/-139
Re: VeraPlus 1.7.3015
« Reply #39 on: August 12, 2017, 10:54:27 am »
Word of Warning regarding step 8: The firmware versions for the Vera 3/VeraLite are different from the ones for the VeraPlus and VeraEdge and not compatible with eachother. Make sure to find the correct firmware for the device you have.
Vera3 UI5 UI7 Edge Plus
Trane TZEMT400AB32 | Schlage BE369 FE599 | GE 45601 45602 45603 45604 45606 45609 45631 | Intermatic HA01C HA03C HA05C HA07C CA600 CA3000 | Aeon DSC06106 | Telguard GDC1 | Foscam FI8910W FI8905W FI9821W | D-Link 930L | Wanscam JW0011 | ZModo ZPIBH13W

Offline Newzwaver

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 235
  • Karma: +4/-3
Re: VeraPlus 1.7.3015
« Reply #40 on: August 12, 2017, 11:53:58 am »
Hi

Why would you not hit the plus next to the room to see if they have been min.  I do that all the time and wish vera did it for me as it would make finding devices easier.

Sure you tried it but just in case before you mess with something.

Offline chuck1026

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 388
  • Karma: +3/-7
Re: VeraPlus 1.7.3015
« Reply #41 on: August 12, 2017, 12:00:35 pm »
Word of Warning regarding step 8: The firmware versions for the Vera 3/VeraLite are different from the ones for the VeraPlus and VeraEdge and not compatible with eachother. Make sure to find the correct firmware for the device you have.

Thought that was implied, but I added a note. Thanks for the reminder cuz the Devil is in the details!!!
UI7 / VeraPlus.... YAY, more stable than ever!

Offline Newzwaver

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 235
  • Karma: +4/-3
Re: VeraPlus 1.7.3015
« Reply #42 on: August 12, 2017, 12:12:53 pm »
Have a close look st the pic provided it looks like the devices have been minimized.  Would assume that was checked but I noticed my VP does it from time to time.  I actually like having all rooms minimized.  Hit the plus and see what happens first.

Offline chuck1026

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 388
  • Karma: +3/-7
Re: VeraPlus 1.7.3015
« Reply #43 on: August 12, 2017, 12:36:33 pm »
Have a close look st the pic provided it looks like the devices have been minimized.  Would assume that was checked but I noticed my VP does it from time to time.  I actually like having all rooms minimized.  Hit the plus and see what happens first.
Good call. Worth a try.


Sent from my XT1650 using Tapatalk

UI7 / VeraPlus.... YAY, more stable than ever!

Offline BOFH

  • Sr. Hero Member
  • ******
  • Posts: 2410
  • Karma: +112/-139
Re: VeraPlus 1.7.3015
« Reply #44 on: August 12, 2017, 01:45:20 pm »
Thought that was implied, but I added a note. Thanks for the reminder cuz the Devil is in the details!!!

I figured I'd post the clarification to make sure someone with a different model didn't try that link and got themselves into trouble. Although trying to flash the wrong firmware generally generates a 'incompatible firmware' error. As a side effect I was trying to avoid your being 'smited' for that. 8)
Vera3 UI5 UI7 Edge Plus
Trane TZEMT400AB32 | Schlage BE369 FE599 | GE 45601 45602 45603 45604 45606 45609 45631 | Intermatic HA01C HA03C HA05C HA07C CA600 CA3000 | Aeon DSC06106 | Telguard GDC1 | Foscam FI8910W FI8905W FI9821W | D-Link 930L | Wanscam JW0011 | ZModo ZPIBH13W