Author Topic: Qubino flush thermostat On/Off does not switch on/off correctly  (Read 480 times)

Offline lindstroem4

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: +0/-0
Hello,
I have installed Qubino flush thermostat on/off to replace a heating switch that controls Electric radiators (do not supply Power, just Controls the switch). I have connected the Qubino device with Vera Edge and got it to connect and show temperature. However it was not possible to turn on, I only have "Off" and the ability to set it to "Auto", but when I do this it reverts back to Off shortly thereafter without activating the switch.

I have now tried to install Imperihome where I have the manual setting to choose between Cool, Heat, Auto, Off. Here I got the device to activate the switch when selecting "HEAT". I succeeded in turning it on and then off once, but could not get it to turn on again. I tried pressing the S-button on the device and pulled the fuse to do a complete reboot. Again I was able to activate once or twice, but after that time i Could not get the switch to respond (in the last case it got stuck in On-mode).

Have you come across this Before and have you any recommendations? Or is the Product faulty?

Thanks!

Offline HouseBot

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 208
  • Karma: +1/-1
Re: Qubino flush thermostat On/Off does not switch on/off correctly
« Reply #1 on: September 17, 2017, 02:33:06 pm »
That's a good question, since I have the same issue myself on Firmware 1.7.963.
I emailed the support today to see if there is any tricks not know to us to solve this.


Offline HouseBot

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 208
  • Karma: +1/-1
Re: Qubino flush thermostat On/Off does not switch on/off correctly
« Reply #2 on: January 15, 2018, 02:20:18 am »
This is still not solved.
I just emailed them again to here if they can continue the discusison between Qubino and Mios.
Last official info from mios is:
"Based on manufacturer information, the device seems to be properly integrated, we will revise the integration, but I do not have any time or date of when the integration will be released/revise."

Offline Sorin M.

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 770
  • Karma: +62/-5
    • getvera.com
Re: Qubino flush thermostat On/Off does not switch on/off correctly
« Reply #3 on: January 15, 2018, 09:25:29 am »
This kind of situation comes by when the samples we get from the manufacturers are revised after the integration.

In which case, we will gladly revise the integration with the new data, but it depends on a lot of factors as it's a "both ways" communication and sometimes it might take a little longer.

We look forward to having them sorted as fast as it stands in our hands to do so.
Sorin M. ▾ Community Manager
Vera Control, Ltd. ▾ Smarter Home Control  ▾ support@getvera.com ▾www.getvera.com ▾ +1 (866) 966-2272

HOURS OF OPERATION (Pacific Time Zone, UTC -8 )
Monday - Friday   12:00 am ? 06:00 pm
Saturday - Sunday   04:00 am ? 06:00 pm

Offline HouseBot

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 208
  • Karma: +1/-1
Re: Qubino flush thermostat On/Off does not switch on/off correctly
« Reply #4 on: January 25, 2018, 02:16:27 pm »
23rd Jan I received an email from Vera stating that they are reanalyzing this device and it will undergo new tests. One of the upcoming firmware release will support this, no exact mention of which at this point.
 :D

Offline kwieto

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 347
  • Karma: +15/-10
Re: Qubino flush thermostat On/Off does not switch on/off correctly
« Reply #5 on: February 12, 2018, 03:41:41 pm »
23rd Jan I received an email from Vera stating that they are reanalyzing this device and it will undergo new tests. One of the upcoming firmware release will support this, no exact mention of which at this point.
 :D

Any update?
I've bought such device convinced that it is fully supported (it is on the list in "add device" section) and I'm experiencing the same issue: thermostat turned into "auto mode" gets back to "off" in a couple of minutes.
Temperature sensor works and the switching module is also operational (when I've changed parameter 63 to "normaly close" attached heater started to work)

Offline kwieto

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 347
  • Karma: +15/-10
Re: Qubino flush thermostat On/Off does not switch on/off correctly
« Reply #6 on: February 12, 2018, 06:19:18 pm »
OK, so I did some tries (including trying to change device json file) and the only solution is to set thermostat into heat mode.
In my case it switches on and off without issues (tried couple of times, not much).
The heat mode can probably be set in Variables section (ModeTarget and ModeStatus as "HeatOn"), although I used third party app to do that.

I've added some configuration parameters to be monitored and at first found strange data in parameter 59 (Heating or Cooling mode). This should be either 0 or 1 and it was 260 at first. Changed to 0 (heating mode) and re-included device (this is requested in manual).