Author Topic: PLUGIN: Wifi/UDP Switch Controller  (Read 11887 times)

Offline cybrmage

  • Beta Testers
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1104
  • Karma: +113/-41
PLUGIN: Wifi/UDP Switch Controller
« on: September 06, 2017, 05:01:29 pm »
THIS PLUGIN HAS BEEN WITHDRAWN FROM DISTRIBUTION
« Last Edit: December 22, 2017, 12:27:27 am by cybrmage »

Offline Majimus

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 106
  • Karma: +24/-0
Re: PLUGIN: Wifi/UDP Switch Controller
« Reply #1 on: September 09, 2017, 05:48:29 pm »
Tried the plugin but it did not detect my LIFX products.

Offline cybrmage

  • Beta Testers
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1104
  • Karma: +113/-41
Re: PLUGIN: Wifi/UDP Switch Controller
« Reply #2 on: September 09, 2017, 07:29:36 pm »
You are not using the LATEST version (as it has not yet been approved by mios).

You may force an upgrade to a specific version (including noy yet approved versions) by entering:
Code: [Select]
http://<your.vera.ip.address>:3480/data_request?id=action&serviceId=urn:micasaverde-com:serviceId:HomeAutomationGateway1&action=CreatePlugin&PluginNum=8901&Version=<Version ID>
You can find the VersionID for a specific version in the Version History  (in this specific case, it is 34411 for version 1.30 of the plugin)
« Last Edit: September 09, 2017, 07:41:32 pm by cybrmage »

Offline parkerc

  • Beta Testers
  • Sr. Hero Member
  • *****
  • Posts: 2473
  • Karma: +35/-48
  • Life Moves Pretty Fast....
Re: PLUGIN: Wifi/UDP Switch Controller
« Reply #3 on: September 10, 2017, 03:51:25 pm »
Hi @cybrmage

I've not got any compatible devices at the moment, but I wanted to quickly ask if your plug in is able to dynamically check the status of any lights or switches in the event they may have been turned on/off by another means ?

Offline Majimus

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 106
  • Karma: +24/-0
Re: PLUGIN: Wifi/UDP Switch Controller
« Reply #4 on: September 11, 2017, 02:05:16 am »
You are not using the LATEST version (as it has not yet been approved by mios).

You may force an upgrade to a specific version (including noy yet approved versions) by entering:
Code: [Select]
http://<your.vera.ip.address>:3480/data_request?id=action&serviceId=urn:micasaverde-com:serviceId:HomeAutomationGateway1&action=CreatePlugin&PluginNum=8901&Version=<Version ID>
You can find the VersionID for a specific version in the Version History  (in this specific case, it is 34411 for version 1.30 of the plugin)

Tried it and was able to list and add the lights but not control them.  If it's okay with you I would like to adapt your LAN protocol code for the lifx for use with the other plugin. The end goal would be to route some commands locally when possible to avoid the lag of the cloud but still retain cloud functionality/control of remote lights.

Nice work BTW.


Offline Jim McGhee

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 116
  • Karma: +1/-1
Re: PLUGIN: Wifi/UDP Switch Controller
« Reply #5 on: September 11, 2017, 10:13:39 pm »
So glad to see you back!!!  Lots of folks missed you.

Moving right along...
Installed 1.30 on an empty Vera Lite running the latest firmware.
My ECO and Tplink Switches work OK but my Tplink BL100 doesn't.
Here is the log:

https://drive.google.com/open?id=156nVrMxXVX2jXspv9AKwCsYeEMlUHueVzBYAsAuP4FM

This is from turning the light on.  The light doesn't turn on.  Let me know if you need any more info.

Thanks again for all your hard work on this.
And cybrmage, please check your mail...

« Last Edit: September 12, 2017, 12:58:20 am by Jim McGhee »

Offline jmedemar

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 105
  • Karma: +2/-0
  • Vera 3
Re: PLUGIN: Wifi/UDP Switch Controller
« Reply #6 on: September 14, 2017, 08:00:45 am »
Hi cybrmage, I installed v1.38 and everything went great. The plugin found my Lifx bulbs and I was able to add them successfully. The devices on the dashboard seem to work well.

It looks like the devices your plugin creates don't show up in the Vera Amazon Alexa Skill. They are using a device type of:
urn:schemas-upnp-org:device:DimmableRGBLight:1

Is there a way to have the created devices use a device type that would show up on the Amazon Alexa skill?
I have some Aeon Labs colored bulbs that do show up in Alexa that use a device type of:
urn:schemas-upnp-org:device:DimmableRGBLight:2

I'm not sure if this is the issue or not, just thought I'd run it by you and see if it's possible to have them show up. Thank you.

Offline holdmade

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 42
  • Karma: +0/-0
Re: PLUGIN: Wifi/UDP Switch Controller
« Reply #7 on: September 17, 2017, 03:19:19 pm »
@cybrmage,

Thanks for the heads up to Yeelight support on your plugin.

I tried to install v1.45 but the "Lua Engine Failed to Load" (v1.40 installs fine)

The device number is 471 on my Vera.

Hope you can iron this out !

Cheers

These lines show up in my log:

01   09/17/17 20:12:27.114   IOPort::Connect connect -1 127.0.0.1:3481 <0x2d82b680>
01   09/17/17 20:12:31.118   IOPort::Connect connect -1 127.0.0.1:3481 <0x2d82b680>
01   09/17/17 20:12:34.171   Device_Interface::CreateLuaInterface 471 failed to start engine <0x2aded310>
01   09/17/17 20:12:34.436   LuaInterface::LoadCode: [string "local VERSION = "v1.45"..."]:2159: unexpected symbol near ')' <0x2aded310>
01   09/17/17 20:12:35.123   IOPort::Connect connect -1 127.0.0.1:3481 <0x2d82b680>
01   09/17/17 20:12:39.129   IOPort::Connect connect -1 127.0.0.1:3481 <0x2d82b680>
01   09/17/17 20:12:43.133   IOPort::Connect connect -1 127.0.0.1:3481 <0x2d82b680>

Offline jchiar

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 32
  • Karma: +0/-1
Re: PLUGIN: Wifi/UDP Switch Controller
« Reply #8 on: September 21, 2017, 12:24:15 pm »
I get this error when i hit configure.



Error executing function configuration(): JSON Parse error: Unexpected identifier "undefined"

Any ideas? Plugin v1.40

Offline holdmade

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 42
  • Karma: +0/-0
Re: PLUGIN: Wifi/UDP Switch Controller
« Reply #9 on: September 25, 2017, 05:11:34 am »
Hi,

Still not getting this working again with Yeelight.

I have tried a different bulb but still no go, is not discovering any devices.

Any ideas ?

Log attached

Cheers

Offline holdmade

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 42
  • Karma: +0/-0
Re: PLUGIN: Wifi/UDP Switch Controller
« Reply #10 on: September 25, 2017, 05:13:00 am »
Says its Finding Configured Devices even though there isn't any, is there a file somewhere that stores old discovered devices ?

Click Configure tab and it is blank

« Last Edit: September 25, 2017, 08:07:59 am by holdmade »

Offline holdmade

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 42
  • Karma: +0/-0
Re: PLUGIN: Wifi/UDP Switch Controller
« Reply #11 on: September 25, 2017, 05:13:55 am »
I get this error when i hit configure.



Error executing function configuration(): JSON Parse error: Unexpected identifier "undefined"

Any ideas? Plugin v1.40

I had this, you need to upgrade to a later version (see above)

Offline PrincessCleavage

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 271
  • Karma: +4/-1
PLUGIN: Wifi/UDP Switch Controller
« Reply #12 on: October 03, 2017, 05:37:07 am »
Any Eta when this might be available in the app catalog?.
« Last Edit: October 03, 2017, 10:42:55 pm by PrincessCleavage »

Offline ninkasi

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 212
  • Karma: +13/-4
Re: PLUGIN: Wifi/UDP Switch Controller
« Reply #13 on: October 09, 2017, 05:10:19 pm »
Thanks @cybrmage for your work on this! Installed straight from the apps catalogue, and seems to be running fine. I have some Yeelight kit so hopefully can get them to appear. Have put them into developer mode so can be controlled locally, but nothing yet. Suspect may be an issue with udp discovery on my wifi network - will see! Will let it run for a while. Cheers.
Home Automation veteran. Rolled own, then MisterHouse and X10, now Vera - mysensor arduino and ESP8266 network - zwave lights, locks, switches - milights - yeelights - google home(s) - Broadlink RM - raspberry pi(s) with various scripts for power and weather station - Logitech Harmony - Imperihome

Offline PrincessCleavage

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 271
  • Karma: +4/-1
Re: PLUGIN: Wifi/UDP Switch Controller
« Reply #14 on: October 09, 2017, 08:32:18 pm »
Thanks @cybrmage for your work on this! Installed straight from the apps catalogue, and seems to be running fine. I have some Yeelight kit so hopefully can get them to appear. Have put them into developer mode so can be controlled locally, but nothing yet. Suspect may be an issue with udp discovery on my wifi network - will see! Will let it run for a while. Cheers.
What app name did you search for in UI7 app catalogue? I get noting with : wifi/Udp switch controller