Author Topic: Aeotec Wallmote Duo  (Read 179 times)

Offline gethyn85

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: +0/-0
Aeotec Wallmote Duo
« on: September 29, 2017, 03:54:46 pm »
Hi,

I received my VeraPlus controller today, and along with it I also bought:

An Aeotec plugin Smart Dimmer 6
A Qubino Smart Relay
and an Aeotec Wallmote Dual

I thought as a test I would start with connecting the Wallmote but unfortunately it just doesn't work.

Assuming that it is probably a Wallmote Quad with half the functionality, I attempted to connect it as a Quad.  It sort of connected and presented 3 devices to the Vera UI, but when I try to do something with it (like turning it on from the UI) it doesn't work.

Clearly it isn't quite compatible - anyone have any ideas as to how I can get it to work?  I'm not afraid of some programming so happy to give anything a try.

Thanks.

Geth

Offline mvader

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 387
  • Karma: +29/-74
Re: Aeotec Wallmote Duo
« Reply #1 on: September 29, 2017, 10:06:34 pm »
perhaps try removing it and adding as a generic zwave device. see what you get

Offline gethyn85

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: +0/-0
Re: Aeotec Wallmote Duo
« Reply #2 on: September 30, 2017, 04:29:23 pm »
Thanks for the hint!

Went looking for the settings for the device from Aeotec - turns out i should have just read the manual in the first place :)

There is an article online explaining how to get it to work in Vera:
https://aeotec.freshdesk.com/support/solutions/articles/6000176960-using-wallmote-with-vera-ui7-group-association-direct-control-

Not quite got it going fully yet but at least i can talk to it now...

Offline mvader

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 387
  • Karma: +29/-74
Re: Aeotec Wallmote Duo
« Reply #3 on: October 01, 2017, 04:56:59 pm »
Thanks for the hint!

Went looking for the settings for the device from Aeotec - turns out i should have just read the manual in the first place :)

There is an article online explaining how to get it to work in Vera:
https://aeotec.freshdesk.com/support/solutions/articles/6000176960-using-wallmote-with-vera-ui7-group-association-direct-control-

Not quite got it going fully yet but at least i can talk to it now...

Thank you for the link. it actually helped me with another device i had. I wasn't aware of the group association feature.