Author Topic: 2.6 Release  (Read 321 times)

Offline CudaNet

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1389
  • Karma: +41/-10
  • Chimichanga !
2.6 Release
« on: October 04, 2017, 09:46:26 am »
I'm experiencing some issues with this latest release.

1. Camera's are no longer working, settings have not changed.
2. Hue lights won't turn off once enabled. On/Dimming operates but tapping for Off sets the 0% but the light remains(very dim) on. HW then (refresh) shows the ON dim level as 1%.
3. Captions are limited to displaying only 1 line.

Is it possible to return to the previous HW version? Perhaps releasing 2.6 as a beta for testing before release.

Thanks,
CN
openLuup, AltUI, Zway and HomeWave, enough said...

Offline d55m14

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 391
  • Karma: +6/-1
Re: 2.6 Release
« Reply #1 on: October 04, 2017, 11:13:39 am »
Hi,

I noticed that camera initially is not working if i use HW in Lan but after
Login vera from internet  it is ok

Offline CudaNet

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1389
  • Karma: +41/-10
  • Chimichanga !
Re: 2.6 Release
« Reply #2 on: October 04, 2017, 11:48:52 am »
Interesting, this is a wall mounted iPad that communicates directly to the cameras (not openLuup).

Hi,

I noticed that camera initially is not working if i use HW in Lan but after
Login vera from internet  it is ok
openLuup, AltUI, Zway and HomeWave, enough said...

Offline actran70

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
  • Karma: +0/-0
Re: 2.6 Release
« Reply #3 on: October 04, 2017, 12:04:04 pm »
I upgraded Homewave on my iPhone to v2.6.   I noticed the text for my buttons (captions) are not wrapping to next line.   They are getting truncated.  This is new behavior.

Can I get wrapping to next line behavior back?

Offline intveltr

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1679
  • Karma: +93/-5
Re: 2.6 Release
« Reply #4 on: October 04, 2017, 01:04:50 pm »
The text not wrapping is a bug, I will fix it shortly.  The same bug affects the triple value tiles.
I don't recall touching the Hue controls, are you sure this is new behaviour?  I noticed this after switching from my defunct Hue plugin to the new official one.  In any case I can reproduce it and will add a fix.

A few people reported issues with the camera as well, I'm looking into this.  The app is supposed to attempt to pick up the camera settings from your Vera and attempt a direct connection when on LAN, but it doesn't seem to work in all cases.
HomeWave is available in the App Store!  Turn your iPhone/iPad into an easy-to-use remote control for Vera.

Offline CudaNet

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1389
  • Karma: +41/-10
  • Chimichanga !
Re: 2.6 Release
« Reply #5 on: October 04, 2017, 01:54:44 pm »
I'm using Cybrmage's Hue plugin for openLuup. It's odd because its always worked fine but now when you try to disable the light, either but zeroing out the dimmer or just tapping for OFF, it sets the dimmer to 1% .. I had to implement a scene to send OFF to group 0. I've never attempted to use the debug/log feature before so no promises on how that turns out. Regardless, will do what I can to assist in troubleshooting. Same for the cameras.

--CN

The text not wrapping is a bug, I will fix it shortly.  The same bug affects the triple value tiles.
I don't recall touching the Hue controls, are you sure this is new behaviour?  I noticed this after switching from my defunct Hue plugin to the new official one.  In any case I can reproduce it and will add a fix.

A few people reported issues with the camera as well, I'm looking into this.  The app is supposed to attempt to pick up the camera settings from your Vera and attempt a direct connection when on LAN, but it doesn't seem to work in all cases.
openLuup, AltUI, Zway and HomeWave, enough said...

Offline Spanners

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 223
  • Karma: +12/-5
    • https://www.livehouseautomation.com.au
Re: 2.6 Release
« Reply #6 on: October 04, 2017, 04:29:43 pm »
+1 for the camera issue.

I have 15 in total, 3 different manufacturers - none are working.

But love the addition of pinch to zoom. :)

Offline CudaNet

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1389
  • Karma: +41/-10
  • Chimichanga !
Re: 2.6 Release
« Reply #7 on: October 04, 2017, 10:14:24 pm »
@inveltr

Here are the logs using the iPad/HW and then openLuup/AltUI. This is a grouping of lights w/in the Hue plugin. "bri" should be an integer and it appears it's receiving a float within the action.

Code: [Select]

Using the iPad:[100% to OFF]
2017-10-04 20:55:51.553   openLuup.server:: GET /data_request?id=lu_status2&output_format=json&DataVersion=43610505&Timeout=60&MinimumDelay=1500&_=1507168411849 HTTP/1.1 tcp{client}: 0x1f7b760
2017-10-04 20:55:55.134   openLuup.server:: GET /data_request?output_format=json&id=lu_action&DeviceNum=39&serviceId=urn:upnp-org:serviceId:Dimming1&action=SetLoadLevelTarget&newLoadlevelTarget=0.0 HTTP/1.1 tcp{client}: 0x1e71d90
2017-10-04 20:55:55.135   luup.call_action:0: 39.urn:upnp-org:serviceId:Dimming1.SetLoadLevelTarget
2017-10-04 20:55:55.136   luup.call_action:0: action will be handled by parent: 5
2017-10-04 20:55:55.137   openLuup.server:: request completed (72 bytes, 1 chunks, 2 ms) tcp{client}: 0x1e71d90
2017-10-04 20:55:55.137   luup.variable_set:5: 39.urn:upnp-org:serviceId:Dimming1.LoadLevelStatus was: 100.0 now: 0.0 #hooks:0
2017-10-04 20:55:55.137   luup.variable_set:5: 39.urn:upnp-org:serviceId:Dimming1.LoadLevelTarget was: 100.0 now: 0.0 #hooks:0
2017-10-04 20:55:55.138   luup.variable_set:5: 39.urn:upnp-org:serviceId:SwitchPower1.Status was: 1 now: 0 #hooks:0
2017-10-04 20:55:55.138   luup_log:5: Hue2 Plugin)::(putToHue):data={"on":true,"bri":1}
2017-10-04 20:55:55.149   luup_log:5: (Hue2 Plugin)::(setLampValues) : Successfully changed lamp/group status for device 39 !

Using openLuup/Hue plugin:[100% to OFF]
2017-10-04 21:05:05.842   openLuup.server:: GET /data_request?output_format=json&id=lu_status&DataVersion=43610776 HTTP/1.1 tcp{client}: 0x1e71d90
2017-10-04 21:05:05.885   openLuup.server:: request completed (5510 bytes, 1 chunks, 42 ms) tcp{client}: 0x1e71d90
2017-10-04 21:05:06.585   openLuup.server:: GET /data_request?id=action&output_format=json&DeviceNum=39&serviceId=urn:upnp-org:serviceId:Dimming1&action=SetLoadLevelTarget&newLoadlevelTarget=0 HTTP/1.1 tcp{client}: 0x1fbe420
2017-10-04 21:05:06.586   luup.call_action:0: 39.urn:upnp-org:serviceId:Dimming1.SetLoadLevelTarget
2017-10-04 21:05:06.586   luup.call_action:0: action will be handled by parent: 5
2017-10-04 21:05:06.587   openLuup.server:: request completed (72 bytes, 1 chunks, 2 ms) tcp{client}: 0x1fbe420
2017-10-04 21:05:06.588   luup.variable_set:5: 39.urn:upnp-org:serviceId:Dimming1.LoadLevelStatus was: 100 now: 0 #hooks:0
2017-10-04 21:05:06.588   luup.variable_set:5: 39.urn:upnp-org:serviceId:Dimming1.LoadLevelTarget was: 100 now: 0 #hooks:0
2017-10-04 21:05:06.588   luup.variable_set:5: 39.urn:upnp-org:serviceId:SwitchPower1.Status was: 1 now: 0 #hooks:0
2017-10-04 21:05:06.589   luup_log:5: Hue2 Plugin)::(putToHue):data={"on":false,"bri":1}
2017-10-04 21:05:06.606   luup_log:5: (Hue2 Plugin)::(setLampValues) : Successfully changed lamp/group status for device 39 !
« Last Edit: October 04, 2017, 10:40:07 pm by CudaNet »
openLuup, AltUI, Zway and HomeWave, enough said...

Offline morgi23

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 27
  • Karma: +0/-0
Re: 2.6 Release
« Reply #8 on: October 05, 2017, 02:04:09 am »
Hi,
I summarize the issues I experienced:
1. Cameras are not working.
2. Caption box: only text in the first line is shown. Text on other lines is not show and text is not warp.
3. "Display dim level" function is not working for all my dimmers. When trying to enable it and save, it does not saves.
4. Today Widget is not functioning as before. The background is turned white and not black as before and there is only 2 lines that shown.

Morgi

Offline RogerO

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 109
  • Karma: +1/-2
Re: 2.6 Release
« Reply #9 on: October 05, 2017, 09:02:18 am »
I am not sure if it is related, but I cannot open the app on my ipad now. Once open it immediately goes to the background even though there are no other running apps. When I try to bring it to the top at goes back into hiding. Maybe an ipad issue though.

Offline intveltr

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1679
  • Karma: +93/-5
Re: 2.6 Release
« Reply #10 on: October 05, 2017, 09:57:10 am »
All issues are fixed in the upcoming patch, except the Today widget. 

As for the Today widget: the background is controlled in part by the OS.  Can you post a screenshot to point out the problem please?

On older devices: the app runs now but there may he hidden crashes lurking elsewhere, please report those.  Somehow the compiler is not reporting the use of functions that are not available on older versions of iOS (which causes a crash during runtime).

Cameras: the problem is the new feature that connects the app directly to the camera, bypassing Vera.  Apparently it doesn't always work.  In the new version, the app accesses cameras through Vera by default; there is an option in the properties to enable direct access for each individual camera.
« Last Edit: October 05, 2017, 09:59:50 am by intveltr »
HomeWave is available in the App Store!  Turn your iPhone/iPad into an easy-to-use remote control for Vera.

Offline morgi23

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 27
  • Karma: +0/-0
Re: 2.6 Release
« Reply #11 on: October 05, 2017, 10:50:10 am »
All issues are fixed in the upcoming patch, except the Today widget. 

As for the Today widget: the background is controlled in part by the OS.  Can you post a screenshot to point out the problem please?


Hi,
Here's a screenshot of my Today widget.
The background is now white so the text is not clear (I ignore the wrapping that is not working as well), and there is only 2 lines available (4 controllers is each line as can be seen in the screenshot - total of 8 ). I am have more then 12 Homewave devices configured in the Today widget, so there suppose to be  3 or even 4 lines of Homewave devices  in the Today widget.
I'm using iPhone 5s, but this is also an issue at my wife iPhone 6s


Offline morgi23

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 27
  • Karma: +0/-0
Re: 2.6 Release
« Reply #12 on: October 05, 2017, 11:41:08 am »

Cameras: the problem is the new feature that connects the app directly to the camera, bypassing Vera.  Apparently it doesn't always work.  In the new version, the app accesses cameras through Vera by default; there is an option in the properties to enable direct access for each individual camera.

What fixed the camera problem for me, is to enable the "Use request streaming" function in the Homewave camera settings

Offline CudaNet

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1389
  • Karma: +41/-10
  • Chimichanga !
Re: 2.6 Release
« Reply #13 on: October 05, 2017, 11:53:41 am »
I tried that as well but without success..


Cameras: the problem is the new feature that connects the app directly to the camera, bypassing Vera.  Apparently it doesn't always work.  In the new version, the app accesses cameras through Vera by default; there is an option in the properties to enable direct access for each individual camera.

What fixed the camera problem for me, is to enable the "Use request streaming" function in the Homewave camera settings
openLuup, AltUI, Zway and HomeWave, enough said...