Author Topic: Message to forum admin - question marks showing instead of apostrophe?  (Read 213 times)

Offline parkerc

  • Sr. Hero Member
  • ******
  • Posts: 2340
  • Karma: +32/-45
  • Life Moves Pretty Fast....
    • Node Central
Hi

I?m not sure who to address this issue too, but I?ve noticed that when I submit posts now (via my iPad running iOS 11) any apostrophes I now use are converted (upon submission) as a question mark.

Just curious if anyone else is seeing this when they post  ?


Online akbooer

  • Master Member
  • *******
  • Posts: 5188
  • Karma: +226/-67
  • "Less is more"
Re: Message to forum admin - question marks showing instead of apostrophe?
« Reply #1 on: October 08, 2017, 08:41:11 am »
Almost definitely because you are using inverted commas rather than a single ASCII apostrophe, viz. '

It's easy to do, I've noticed, and it's simple, isn't it?
3x Vera Lite-UI5/Edge-UI7, 25x Fibaro, 23x TKB, 9x MiniMote, 2x NorthQ Power, 2x Netatmo, 1x Foscam FI9831P.
Razberry, MySensors Arduino, HomeWave, AltUI, DataYours, openLuup, ZWay, ZeroBrane Studio.

Offline parkerc

  • Sr. Hero Member
  • ******
  • Posts: 2340
  • Karma: +32/-45
  • Life Moves Pretty Fast....
    • Node Central
Re: Message to forum admin - question marks showing instead of apostrophe?
« Reply #2 on: October 08, 2017, 04:28:47 pm »
Interesting ..

However I only seem to have the one apostrophe on the iOS keyboard ?
I?ve had a go at trying all the keyboard key combinations on my iPad.

A@#?&*()??
asdfghjkl

%-+=/;:!?
zxcvbnm,.

?$?_^[]{}
@#?&*()?l

?|~?\<>!?
%-+=/;:,.

Offline parkerc

  • Sr. Hero Member
  • ******
  • Posts: 2340
  • Karma: +32/-45
  • Life Moves Pretty Fast....
    • Node Central
Re: Message to forum admin - question marks showing instead of apostrophe?
« Reply #3 on: October 08, 2017, 04:31:22 pm »
Hummmmm. I seem to have no abillty to do an apostrophe  :-\

After that test, I can also see that the following are changed to a question mark too, which due to this issue I can?t type to show you, so let?s play a game :) those affected are..

UK pound currency symbol
Speech mark
Euro curreny symbol
Yen currency symbol
The section symbol
An ellipsis (Three dots)


To add to earlier point from @akbooer - I found this on the Simple Machines forum (who are the people that provide the software this forum uses - https://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=282676.0 (Topic: Question marks instead of apostrophes.  (Read 32725 times) ).
« Last Edit: October 08, 2017, 05:04:40 pm by parkerc »

Online akbooer

  • Master Member
  • *******
  • Posts: 5188
  • Karma: +226/-67
  • "Less is more"
Re: Message to forum admin - question marks showing instead of apostrophe?
« Reply #4 on: October 08, 2017, 05:28:00 pm »
I imagine that this is a UTF encoding issue, however, basic ASCII symbols should work.

  • single quote: '

(iPad, iOS10)
« Last Edit: October 08, 2017, 05:29:50 pm by akbooer »
3x Vera Lite-UI5/Edge-UI7, 25x Fibaro, 23x TKB, 9x MiniMote, 2x NorthQ Power, 2x Netatmo, 1x Foscam FI9831P.
Razberry, MySensors Arduino, HomeWave, AltUI, DataYours, openLuup, ZWay, ZeroBrane Studio.

Offline parkerc

  • Sr. Hero Member
  • ******
  • Posts: 2340
  • Karma: +32/-45
  • Life Moves Pretty Fast....
    • Node Central
Re: Message to forum admin - question marks showing instead of apostrophe?
« Reply #5 on: October 08, 2017, 06:22:02 pm »
Agreed @akbooer I suggest you avoid iOS 11 then, that screws things.

Offline BOFH

  • Sr. Hero Member
  • ******
  • Posts: 2403
  • Karma: +112/-139
Re: Message to forum admin - question marks showing instead of apostrophe?
« Reply #6 on: October 08, 2017, 11:07:09 pm »
Wow. Thanks for solving the same issue I encountered at work with someone upgrading their personal  iDevice from 10 to 11 and then blaming the IT department for recipients getting his emails showing the ? instead of ' he typed in.
Vera3 UI5 UI7 Edge Plus
Trane TZEMT400AB32 | Schlage BE369 FE599 | GE 45601 45602 45603 45604 45606 45609 45631 | Intermatic HA01C HA03C HA05C HA07C CA600 CA3000 | Aeon DSC06106 | Telguard GDC1 | Foscam FI8910W FI8905W FI9821W | D-Link 930L | Wanscam JW0011 | ZModo ZPIBH13W

Offline John M.

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 512
  • Karma: +39/-3
    • getvera.com
Re: Message to forum admin - question marks showing instead of apostrophe?
« Reply #7 on: October 09, 2017, 05:46:46 pm »
Hello Guys,


Sorry but SMF platform is not very " 2.0 " and there's no update to fix this.  :D



John.M. ▾ Senior Customer Care Advocate
Vera Control, Ltd. ▾ Smarter Home Control  ▾ support@getvera.com ▾www.getvera.com ▾ +1 (866) 966-2272

HOURS OF OPERATION (Pacific Time Zone, UTC -8 )
Monday - Friday   12:00 am ? 06:00 pm
Saturday - Sunday   04:00 am ? 06:00 pm