Author Topic: Jandy Pool Control  (Read 5353 times)

Offline Sammy2

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 855
  • Karma: +4/-5
Re: Jandy Pool Control
« Reply #15 on: January 19, 2018, 06:38:27 pm »
Read through the doc but still aren't any smarter.  I guess old dogs applies.

More in-depth information:

https://github.com/akbooer/openLuup/blob/master/Documentation/openLuup%20User%20Guide.pdf

Offline rstrouse

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 830
  • Karma: +29/-9
Re: Jandy Pool Control
« Reply #16 on: January 20, 2018, 11:18:16 am »
Yep that's what I read... no new dendrites.
1xVera3 1.7.619, 4xLinear WT00Z, 3xLinear WS15Z, 1xLeviton VRCZ4, 10xCooper RF9540, 1xLeviton VRFI10, 1xLeviton VP00R, 2xLinear GD00Z-4, 1xGE/Jasco 45612, 1xGE/Jasco 45610,  4xGE/Jasco 45605, 2xYale YRD220-ZW-619, 1xCaddx NX584, Autelis Intellitouch Pool Control, OpenSprinkler

Offline V3r4

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
  • Karma: +0/-0
Re: Jandy Pool Control
« Reply #17 on: March 04, 2018, 09:42:03 pm »
thanks for the info. will check that out

Offline Sammy2

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 855
  • Karma: +4/-5
Re: Jandy Pool Control
« Reply #18 on: March 30, 2018, 01:23:53 pm »
thanks for the info. will check that out

Robert.. IDK what is happening here but the heater control is not showing itself in Pool Control on my VeraPlus interface right now and I sorta need it coming into swimming season!


Offline Sammy2

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 855
  • Karma: +4/-5
Re: Jandy Pool Control
« Reply #19 on: March 30, 2018, 01:30:31 pm »
thanks for the info. will check that out

Robert.. IDK what is happening here but the heater control is not showing itself in Pool Control on my VeraPlus interface right now and I sorta need it coming into swimming season!

NM..

Somehow it was disabled in the Configuration Screen. It's back now but why would that happen? Maybe when Vera Support was fiddling with my VeraPlus after the f/w update a few months ago broke A LOT of stuff??

Offline rstrouse

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 830
  • Karma: +29/-9
Re: Jandy Pool Control
« Reply #20 on: April 02, 2018, 10:52:03 am »
Just curious was it disabled on your Aqualink?
1xVera3 1.7.619, 4xLinear WT00Z, 3xLinear WS15Z, 1xLeviton VRCZ4, 10xCooper RF9540, 1xLeviton VRFI10, 1xLeviton VP00R, 2xLinear GD00Z-4, 1xGE/Jasco 45612, 1xGE/Jasco 45610,  4xGE/Jasco 45605, 2xYale YRD220-ZW-619, 1xCaddx NX584, Autelis Intellitouch Pool Control, OpenSprinkler

Offline Sammy2

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 855
  • Karma: +4/-5
Re: Jandy Pool Control
« Reply #21 on: April 02, 2018, 12:44:13 pm »
Just curious was it disabled on your Aqualink?

I never checked the Aqualink. At this time it is in a box in the garage and I only use Autelis on my phone or pretty much always Vera to control the pool, thank you very much!!. In the configuration page, heaters were not enabled for whatever reason. I don't know how long this condition existed as I haven't even looked at the pool heaters in months.

Offline eyoung71

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
  • Karma: +0/-0
Re: Jandy Pool Control
« Reply #22 on: April 28, 2018, 07:22:27 pm »
I hope someone sees this. I have everything installed and it's mostly working. I am able to turn on/off the pool filter, spa filter, pool light, spa light.

I had to add waterfall. It is a pump that is linked to Aux1.

I am unable to make 'waterfall' turn on via Alexa. It seems all of the other switches simply loaded with plugin. I attached a screenshot.

Any ideas on what to try to get it to work with Alexa? THANKS!


Offline rstrouse

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 830
  • Karma: +29/-9
Re: Jandy Pool Control
« Reply #23 on: April 28, 2018, 09:54:54 pm »
@eyoung,

I am not quite sure what dictates whether Alexa finds a device.  Are you saying it finds the other pool circuits but doesn?t find the waterfall?  I have seen some posts re the category and subcategory being one of the criteria.  Your waterfall is simply a binary switch so perhaps changing the category and subcategory to the same as a binary switch that it finds might make a difference.
1xVera3 1.7.619, 4xLinear WT00Z, 3xLinear WS15Z, 1xLeviton VRCZ4, 10xCooper RF9540, 1xLeviton VRFI10, 1xLeviton VP00R, 2xLinear GD00Z-4, 1xGE/Jasco 45612, 1xGE/Jasco 45610,  4xGE/Jasco 45605, 2xYale YRD220-ZW-619, 1xCaddx NX584, Autelis Intellitouch Pool Control, OpenSprinkler

Offline eyoung71

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
  • Karma: +0/-0
Re: Jandy Pool Control
« Reply #24 on: April 29, 2018, 08:58:02 am »
What you said makes sense. I had tried many things. In the end I decided to uninstall the Alexa skill for Vera and reinstall. When I did it found it!
All is well again.  :)

Offline rstrouse

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 830
  • Karma: +29/-9
Re: Jandy Pool Control
« Reply #25 on: April 29, 2018, 11:48:17 am »
@eyoung,

I noticed that the firmware you are running on your Autelis says Standard.  Are you using the Autelis firmware where you enter the Device Id of the plugin into Autelis?  I use the Pentair version and that is tagged as Advanced not Standard.  However, this may just be a difference between the Pentair and Jandy gear and I have no way to determine this.

If you have the correct firmware and have entered your Vera creds in the isy page, then you will find that as soon as any change occurs on the iAquaLink it will be immediately reflected on Vera.  This keeps it all in sync without polling the panel using 2-way communication.

Below is what it looks like in Pentair.
1xVera3 1.7.619, 4xLinear WT00Z, 3xLinear WS15Z, 1xLeviton VRCZ4, 10xCooper RF9540, 1xLeviton VRFI10, 1xLeviton VP00R, 2xLinear GD00Z-4, 1xGE/Jasco 45612, 1xGE/Jasco 45610,  4xGE/Jasco 45605, 2xYale YRD220-ZW-619, 1xCaddx NX584, Autelis Intellitouch Pool Control, OpenSprinkler

Offline ceskelund

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 55
  • Karma: +0/-0
Re: Jandy Pool Control
« Reply #26 on: May 09, 2018, 10:56:33 am »
@rstrouse - let me just say this is awesome work.  I have been looking for automated pool control for a long time and you have done excellent work.  I appreciate everyone's involvement in getting stuff like this working.

Having said that, is there any chance I could interest you in modifying this code to work with the Hayward Goldline Autelis unit?

Little background; I have the Autelis for Goldline unit and first installed your original app for Pentair from the App store and could not get it to connect.  I then installed the Jandy version and am able to control most things in my pool - I am very excited about this and more excited about the possibilities.  I am able to control my pool pump, spa, blower, waterfalls, cleaner and lights.  This is leaps and bounds above anything I had before.  One thing I haven't been able to configure is the heater settings.  When I load the Jandy app, I only see Filter Pump, Spa, and Water Fall as Standard Circuits.  Nowhere in the configuration can I find the heater settings.  I am, however, able to see and control the heater from within the Autelis native interface.

If this is something you would be willing to undertake, I would greatly appreciate it and I'm sure more people would benefit from your fantastic abilities.

Thanks

Chris

Offline rstrouse

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 830
  • Karma: +29/-9
Re: Jandy Pool Control
« Reply #27 on: May 09, 2018, 11:13:51 am »
@ceskelund, just for shucks can you post the output of your status.xml.  To do this type http://<your autelis ip>/status.xml in a browser.  I don't see a setpoint temp for the heater in the docs.  Maybe it is hidden somewhere.
1xVera3 1.7.619, 4xLinear WT00Z, 3xLinear WS15Z, 1xLeviton VRCZ4, 10xCooper RF9540, 1xLeviton VRFI10, 1xLeviton VP00R, 2xLinear GD00Z-4, 1xGE/Jasco 45612, 1xGE/Jasco 45610,  4xGE/Jasco 45605, 2xYale YRD220-ZW-619, 1xCaddx NX584, Autelis Intellitouch Pool Control, OpenSprinkler

Offline ceskelund

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 55
  • Karma: +0/-0
Re: Jandy Pool Control
« Reply #28 on: May 09, 2018, 11:20:14 am »
absolutely.  attached is the output.

Thanks

Offline rstrouse

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 830
  • Karma: +29/-9
Re: Jandy Pool Control
« Reply #29 on: May 09, 2018, 11:23:27 am »
Do you have setpoints on your heater and can you set them from Autelis?  I don't see these here.
1xVera3 1.7.619, 4xLinear WT00Z, 3xLinear WS15Z, 1xLeviton VRCZ4, 10xCooper RF9540, 1xLeviton VRFI10, 1xLeviton VP00R, 2xLinear GD00Z-4, 1xGE/Jasco 45612, 1xGE/Jasco 45610,  4xGE/Jasco 45605, 2xYale YRD220-ZW-619, 1xCaddx NX584, Autelis Intellitouch Pool Control, OpenSprinkler