Author Topic: Sonos button not working  (Read 6101 times)

Offline amg0

  • Beta Testers
  • Master Member
  • *****
  • Posts: 3089
  • Karma: +206/-8
Sonos button not working
« on: November 22, 2017, 04:29:56 pm »
Hello I have recently noticed that the buttons on the settings page for this plugin was not working any.
many http requests made by the plugin to the vera were failing with a http 404 code

it turns out the plugin was written to use the "command_url"  which is using the "/port_49451" url.
This now fails and I suspect a recent firmware may have changed what is accepted on this kind of url

I am wondering if the proper way should not have been to use the "data_request_url" and therefore I made the following change to the v1.0 of the file J_Sonos1.js

OLD line 1813
new Ajax.Request (command_url+'/data_request', {

NEW line 1813
new Ajax.Request (data_request_url, {

it seems to work...


Question for MCV : the author of the plugin is not working on it anymore. can someone take the fix and update the MCV app store ?

Offline rymiller

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 20
  • Karma: +0/-0
Re: Sonos button not working
« Reply #1 on: November 26, 2017, 12:39:06 am »
amg:

Can you elaborate on how you made the change for the lay person?  It appears you have made a breakthrough and many other people would benefit.

Offline amg0

  • Beta Testers
  • Master Member
  • *****
  • Posts: 3089
  • Karma: +206/-8
Re: Sonos button not working
« Reply #2 on: November 26, 2017, 10:16:19 am »
amg:

Can you elaborate on how you made the change for the lay person?  It appears you have made a breakthrough and many other people would benefit.
I am not sure to fully understand your question, I just basically took the file J_Sonos1.js and edited it as explained , the. Uploaded it back to the vera, the. Force a browser refresh

Offline TheHvistendahls

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
  • Karma: +0/-0
Re: Sonos button not working
« Reply #3 on: December 02, 2017, 09:18:22 am »
What version of the Sonos plug in are you using?

Offline amg0

  • Beta Testers
  • Master Member
  • *****
  • Posts: 3089
  • Karma: +206/-8
Re: Sonos button not working
« Reply #4 on: December 02, 2017, 10:34:21 am »
I am using 1.4