Author Topic: A fix for device auto create an delete  (Read 2468 times)

Offline tinman

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 130
  • Karma: +5/-0
A fix for device auto create an delete
« on: November 23, 2017, 10:26:30 am »
Thanks to a tip from forum member amg0 there is a fix for the problem with device auto create and delete that appeared with the latest Vera firmware update. I've made the fix in the javascript file. All of the plugin files are in the attached ZIP file. For this fix you should only need to upload the J_RFXtrx.js file. One other file has a minor change as well and this file also contains the plugin version number: L_RFXtrx.lua.

Offline halo

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 49
  • Karma: +0/-0
Re: A fix for device auto create an delete
« Reply #1 on: November 24, 2017, 08:57:47 am »
Will it work also for manually created devices??


Offline tinman

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 130
  • Karma: +5/-0
Re: A fix for device auto create an delete
« Reply #2 on: November 24, 2017, 09:46:11 am »
If a device appears in the list of RFXtrx managed devices then that device should be able to be deleted using that screen.

Offline halo

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 49
  • Karma: +0/-0
Re: A fix for device auto create an delete
« Reply #3 on: November 24, 2017, 04:25:46 pm »
Already tested. Works as expected. We can again manuallly create new devices. Auto adding works are well. Great job.

Offline docdid

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
  • Karma: +0/-0
Re: A fix for device auto create an delete
« Reply #4 on: November 25, 2017, 02:09:06 pm »
hi
having the same problems with a new setup, I have installed the new files from the link and recreated the rfx in the apps menu. Now the device menu states that there is a LUA startup failure. what have I done wrong?
thanks in advance.

Update:
Well that was annoying! Reset the system then left with an unresponsive vera edge, reset that several times then it finally started working. I can confirm that the files do work and the LUA now starts and I can create devices.
Now for the next device!
« Last Edit: November 26, 2017, 09:30:18 am by docdid »

Offline JiggyJoe

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: +0/-0
Re: A fix for device auto create an delete
« Reply #5 on: November 30, 2017, 05:53:10 pm »
Finally! Thank you for the work and effort! Works great!

Offline afranquet

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
  • Karma: +0/-0
Re: A fix for device auto create an delete
« Reply #6 on: December 07, 2017, 04:10:27 am »
Hi and tks for the plugin update. Unfortunately I am still unable to create a new device after having replaced the files L_RFXtrx.lua and J_RFXtrx.js =(

Offline korttoma

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 688
  • Karma: +25/-5
  • Keep it simple, stupid
Re: A fix for device auto create an delete
« Reply #7 on: December 07, 2017, 06:05:19 am »
Thanks for the update!
- Tomas

Offline tinman

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 130
  • Karma: +5/-0
Re: A fix for device auto create an delete
« Reply #8 on: December 07, 2017, 10:02:56 am »
afranquet - it might help if you provided a bit more detail about what you're trying to do. Are you trying to use auto-create to add a device? Or are you manually adding one? What kind of device is it?

Offline Heber

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: +0/-0
Re: A fix for device auto create an delete
« Reply #9 on: December 07, 2017, 02:09:40 pm »
Hi,

My RFXtrx master device disappeared from my list of devices after uploading these files. The actual devices (lamps etc) that were set up previously are still working but I cannot access the RFXtrx device to add or make changes.

Any ideias? Thanks!
« Last Edit: December 08, 2017, 02:47:31 am by Heber »

Offline tinman

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 130
  • Karma: +5/-0
Re: A fix for device auto create an delete
« Reply #10 on: December 08, 2017, 02:17:23 pm »
I suspect that you could see some errors in the log that might indicate what's going wrong. The only other thing you might try is uploading all the files in the previous post.

Offline epkulse

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
  • Karma: +0/-0
Re: A fix for device auto create an delete
« Reply #11 on: December 16, 2017, 03:51:35 pm »
Works perfectly. BIG thanks!

Offline afranquet

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
  • Karma: +0/-0
Re: A fix for device auto create an delete
« Reply #12 on: December 17, 2017, 04:04:07 am »
afranquet - it might help if you provided a bit more detail about what you're trying to do. Are you trying to use auto-create to add a device? Or are you manually adding one? What kind of device is it?
I tried to add manually a RFY blind. It did not appear in the RFX list of devices after creation.

Offline tinman

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 130
  • Karma: +5/-0
Re: A fix for device auto create an delete
« Reply #13 on: December 17, 2017, 09:09:21 am »
Hello afranquet. I just added a RFY blind to my Vera even though I don't actually have the device. It shows up on the Vera devices page and in the list of RFXtrx managed devices. I can only suggest that you try to look at the Vera log to try to find out what's going wrong.

Offline Peren

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 31
  • Karma: +0/-0
Re: A fix for device auto create an delete
« Reply #14 on: December 20, 2017, 05:39:20 pm »
Hi,

My RFXtrx master device disappeared from my list of devices after uploading these files. The actual devices (lamps etc) that were set up previously are still working but I cannot access the RFXtrx device to add or make changes.

Any ideias? Thanks!

Same here.  Anyone knoww how to get it back???????????