Author Topic: A fix for device auto create an delete  (Read 4007 times)

Offline backkri

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 65
  • Karma: +1/-0
Re: A fix for device auto create an delete
« Reply #15 on: December 24, 2017, 05:07:56 am »
Dear all,

I replaced the 2 files as described in the first post.
However, I am still unable to remove devices in the 'managed devices'.  I shows a message 'Vera will reload to validate the changes' but nothing happens.  Both 'delete' and 'delete and prevent automatic creation' give the same result.

I have 50 ghost devices created by the RFXtrx and I would like to get rid of these.

Offline tinman

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 184
  • Karma: +10/-0
Re: A fix for device auto create an delete
« Reply #16 on: December 24, 2017, 08:38:42 am »
In the RFXtrx device Managed Devices page is AutoCreate On Or Off?
If you change this setting then leave that page and come back to it, is the setting as you left it or has it reverted on its own?
If changing the AutoCreate setting on the managed devices page isn't working you can go to the RFXtrx device Advanced page, select the variables tab and modify the AutoCreate setting there.
You can delete the ghost devices individually on the Vera Devices page.
I've updated my Vera to the latest firmware on the 19th and I may be seeing some bad behavior now. I'll be investigating.

Offline backkri

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 65
  • Karma: +1/-0
Re: A fix for device auto create an delete
« Reply #17 on: December 24, 2017, 09:45:04 am »
Autocreate is off for a while (to prevent other ghost devices being created).  But the problem is not there.

I also tried to delete the ghost devices on the Vera device page.  Same result, it does not work.

Firmware is on the previous version of the firmware, new version of the firmware has been blocked by support apparently because there are some issues with it.

Offline tinman

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 184
  • Karma: +10/-0
Re: A fix for device auto create an delete
« Reply #18 on: December 24, 2017, 10:16:38 am »
If deleting devices from the Vera devices page doesn't work something else is wrong. The RFXtrx plugin would not have anything to do with that.
The last firmware release that I installed on the 19th appeared to be working. All of my scenes functioned properly at the programmed times. However, the messages from the RFXtrx transceiver were not being seen or processed. I restarted the Vera. It took a long time to get running but after that everything seems to work - at least for now. I've seen quite a few postings in the forum about the latest release causing many problems. Once again Vera's poor quality control is wreaking havoc.
The previous release did cause problems with creating and deleting devices by the RFXtrx plugin. I made a change to resolve that issue. It works for me and has worked for others. I can only suggest that you upload all the files in my post.

Offline backkri

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 65
  • Karma: +1/-0
Re: A fix for device auto create an delete
« Reply #19 on: December 24, 2017, 10:20:12 am »
Small correction to my previous post: I seem to be able to delete the devices. 
For every device this takes about 15 minutes.  90% is looking at a non responsive website, 5% automatic forward to upgrade page which says no update is available (because Vera blocked it for the moment).  Luckily I have some holiday coming up...

Offline backkri

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 65
  • Karma: +1/-0
Re: A fix for device auto create an delete
« Reply #20 on: December 25, 2017, 07:07:12 am »
ALTUI seems to give a more user friendly UI to do this.  In 'table devices' view I was able to delete devices much more quickly.

Offline Heber

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: +0/-0
Re: A fix for device auto create an delete
« Reply #21 on: December 27, 2017, 07:13:53 am »
Hi,

My RFXtrx master device disappeared from my list of devices after uploading these files. The actual devices (lamps etc) that were set up previously are still working but I cannot access the RFXtrx device to add or make changes.

Any ideias? Thanks!

Same here.  Anyone knoww how to get it back???????????

Hi,

For me I had to upload the plugin files. It turns out I was on beta3. Uploaded the files under trunk and then the ones included here and now I got the main device back and it works as expected. :)

Hope it helps!

Offline spud1502

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
  • Karma: +0/-0
Re: A fix for device auto create an delete
« Reply #22 on: December 30, 2017, 05:04:33 pm »
Hi, I have uploaded all of the files, I am still unable to add a device in the rfxcom, any ideas?

Offline Peren

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 31
  • Karma: +0/-0
Re: A fix for device auto create an delete
« Reply #23 on: January 13, 2018, 09:18:04 am »
This sucks!

Restored Vera frombackup and I got my vera 433 devices back.
Tried agin with new instrucstions when vera has'nt corrected it.

Same again, broken Vera...


Offline Peren

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 31
  • Karma: +0/-0
Re: A fix for device auto create an delete
« Reply #24 on: January 15, 2018, 11:58:36 am »
This sucks!

Restored Vera frombackup and I got my vera 433 devices back.
Tried agin with new instrucstions when vera has'nt corrected it.

Same again, broken Vera...

Glad I'm not trusting Verawith my alarmed migrated to Vera Secure. The stability of vera and no response from support makes me look for something else if they don't shape up. I was so happy in the beginning for the wide support of accessory and so on, do not want to go from Vera but....

Offline pipoa

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
  • Karma: +0/-0
Re: A fix for device auto create an delete
« Reply #25 on: September 20, 2018, 11:43:26 am »
Thank You Tinman, finally got it working again after I uploaded your 2 files to my VeraEdge plus. but After replacing the files, I had to turn the vera completely off and restarted it again, after that everything working fine and I can now create new device for my RFXcom

 :)

Offline Cricri

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: +0/-0
Re: A fix for device auto create an delete
« Reply #26 on: October 17, 2018, 06:48:39 am »
Merci Tinman. It work fine after loading all files in zip, then restart Vera, then delete (wait little bit), the refresh list.

Offline thomasx

  • Newbie
  • *
  • Posts: 16
  • Karma: +0/-1
Re: A fix for device auto create an delete
« Reply #27 on: October 31, 2018, 05:26:25 pm »

I had the same issues with adding and deleting devices, so uploaded these two files, restarted the Vera, and then, my RFXtrx device has disappeared!?!?

WHat happened?

Edit: Never mind ;) I updated all files to version 51, and got another issue/question, in that thread.
« Last Edit: October 31, 2018, 07:31:27 pm by thomasx »