Author Topic: Ecobee 3 Plugin --> How long does a PIN last?  (Read 1488 times)

Offline Mike Yeager

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 584
  • Karma: +9/-12
Re: Ecobee 3 Plugin --> How long does a PIN last?
« Reply #15 on: July 18, 2018, 08:09:50 pm »
I had it directly on the Vera. Had AltUI running as well but never managed to get a stable instance of OpenLuup. Seemed like every reboot caused issues. My RPi now runs on a 120GB SSD so many of the issues which I believe were SD card related, are gone...

Offline gniknalu

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 188
  • Karma: +3/-2

Offline LibraSun

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 563
  • Karma: +2/-0
Re: Ecobee 3 Plugin --> How long does a PIN last?
« Reply #17 on: November 15, 2018, 09:22:43 am »
Although I've become accustomed to periodically having to update the PIN in the ecobee plug-in, yesterday was the first time the plug-in refused to give me a PIN when I click "Get PIN".

No matter how often I do so, whether in the "Devices" tab of VeraPlus or on the "Control" section of the pseudo-device (called "Thermostats" on my system), nothing seems to happen. No 4-character code.

Any clues about how to rectify this impasse, without (ugh) having to remove and re-install the plug-in?

THANKS for any insights!

 - Libra
Vera Model I running UI4 (Firmware 1.1.1338), died in 2015
Vera Plus running UI7 (Firmware 1.7.2935)

Offline LibraSun

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 563
  • Karma: +2/-0
Re: Ecobee 3 Plugin --> How long does a PIN last?
« Reply #18 on: November 15, 2018, 09:33:44 am »
Uh-oh, I may have stumbled upon an explanation to my own problem....

Over on his support page at http://watou.github.io/vera-ecobee/, the plug-in's author explains in the FAQ:

"History
2018-10-26 v1.9
Plugin stopped working, most likely due to dropping of support for TLS older than 1.2.

Fixes:

TLS 1.0 no longer supported #42"

NOTE: The "Issue #42" referenced above lives at this link - https://github.com/watou/vera-ecobee/issues/42

I'm going to try digesting what all that means, and take matters into my own hands, unless someone else points me to a simple 'fix' in the meantime. Again, thanks for any insights!

Vera Model I running UI4 (Firmware 1.1.1338), died in 2015
Vera Plus running UI7 (Firmware 1.7.2935)

Offline LibraSun

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 563
  • Karma: +2/-0
Re: Ecobee 3 Plugin --> How long does a PIN last?
« Reply #19 on: November 15, 2018, 09:44:26 am »
Please excuse my rapid-fire sequence of posts, but considering that I just discovered the posted solution to this problem, I felt compelled to share the necessary information.

(1) Read and understand this thread - http://forum.micasaverde.com/index.php/topic,13836.780.html
(2) Go into the ecobee app and perform an Update. Allow it to complete.
(3) Retry the "Get PIN" (now works for me) and complete the remove/add procedure over at the "Apps" page of your Ecobee account.

Problem solved. THANKS to WATOU and RAFELE77 for their tireless efforts keeping this plug-in alive and working.
« Last Edit: November 15, 2018, 09:46:27 am by LibraSun »
Vera Model I running UI4 (Firmware 1.1.1338), died in 2015
Vera Plus running UI7 (Firmware 1.7.2935)

Offline rafale77

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1403
  • Karma: +71/-24
Re: Ecobee 3 Plugin --> How long does a PIN last?
« Reply #20 on: November 15, 2018, 12:00:45 pm »
Glad you looked it up and got it working again!
openLuup (97 devices, 134 scenes, 20 apps) controlling HomeAss + VeraPlus (138 zwave nodes, 8 Zigbee nodes, 205 devices, 20 scenes , 2 app) Bridged to Homekit and Alexa. VeraPlus ExtRooted!