Author Topic: Vera not detected by discovery  (Read 141 times)

Offline ser

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: +0/-0
Vera not detected by discovery
« on: February 15, 2018, 10:08:04 pm »
After having given up for a month or so, I tried to set this up again.  I'm running on Linux, and have a Vera Plus.  All devices are on the same subnet (vera is, ConciergeServer is, Google Home is  Vera is running 1.7.* firmware, so UI7.

I've got the ConciergeServer up and running and put my login credentials in and choose UI6+.  "Update & Restart" changes the contents of VeraProperties.jsonenc, but the only other effect is:

Code: [Select]
Feb 15, 2018 9:59:43 PM I:VeraConnect.VeraConnection:ClearCredentials
Feb 15, 2018 9:59:44 PM I:VeraConnect.VeraConnection:AddCredential:UI6 - REDACTED
Feb 15, 2018 9:59:44 PM I:VeraService:Create
Feb 15, 2018 9:59:44 PM E:CSWebContainer:handle:/Update?UpdateData=%5B%7B%22Name%22%3A+%22REDACTED%22%2C+%22Password%22%3A+%22REDACTED%22%2C+%22Type%22%3A+%22UI6%2B%22%7D%2C+%5D&Password=
        at com.rtsservices.conciergeserver.SmartHome.StopPoll(
        at com.rtsservices.conciergeserver.VeraService.Stop(
        at com.rtsservices.conciergeserver.Configuration.ValidCmd(
        at com.rtsservices.conciergeserver.CSWebContainer.handle(
        at org.simpleframework.http.socket.service.RouterContainer.handle(
        at org.simpleframework.http.core.RequestDispatcher.dispatch(
        at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor.runWorker(
        at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$

and then a series of periodic messages about:

Code: [Select]
Feb 15, 2018 10:00:07 PM V:CSWebContainer:Config Cmd:/Query?Discovered=

Neither the Google Home nor the Vera show up in the devices list.  The ConciergeServer UI must have changed because I don't have step 3 in "Debug your configuration":

3. At the bottom of the local ConciergeServer configuration page click:
         Update Vera Concierge Server Cloud Info

My UI is missing this link.