Author Topic: connectivity failed after running perfectly for weeks  (Read 386 times)

Offline pls90

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 303
  • Karma: +2/-0
connectivity failed after running perfectly for weeks
« on: March 01, 2018, 04:19:01 am »
Google Home Integration was running quite nicely until yesterday.
Now it will not execute a single command.
I noticed this on the "Vera Concierge Local Server Configuration" page:
Concierge Server IP: 192.168.56.1
Java VM: 1.8.0_151
My local subnet is on 192.168.2.*
Is this correct? How would my local vera and the local Concierge server be able to talk to each other when not on the same subnet?
Connectivity check fails, I have temporarily disabled firewall / created exception for ports 8989 / 8998 to no avail.

Offline freebs

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 28
  • Karma: +0/-0
Re: connectivity failed after running perfectly for weeks
« Reply #1 on: March 01, 2018, 09:06:18 pm »
reboot the box the CS is running on. it obviously grabbed the wrong IP. Is it in a VM of something?

Offline pls90

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 303
  • Karma: +2/-0
Re: connectivity failed after running perfectly for weeks
« Reply #2 on: March 03, 2018, 09:04:16 am »
i tried rebooting a few times. No change.
Is your VC server IP in the range of the same sub net as your router? My VC server is on win10, no vm.
This in the log:
Code: [Select]
Exception:java.net.SocketTimeoutException: Read timed out
java.net.SocketTimeoutException: Read timed out
at java.net.SocketInputStream.socketRead0(Native Method)
at java.net.SocketInputStream.socketRead(Unknown Source)
at java.net.SocketInputStream.read(Unknown Source)
at java.net.SocketInputStream.read(Unknown Source)
at java.io.BufferedInputStream.fill(Unknown Source)
at java.io.BufferedInputStream.read1(Unknown Source)
at java.io.BufferedInputStream.read(Unknown Source)
at sun.net.www.http.HttpClient.parseHTTPHeader(Unknown Source)
at sun.net.www.http.HttpClient.parseHTTP(Unknown Source)
at sun.net.www.protocol.http.HttpURLConnection.getInputStream0(Unknown Source)
at sun.net.www.protocol.http.HttpURLConnection.getInputStream(Unknown Source)
at java.net.HttpURLConnection.getResponseCode(Unknown Source)
at com.rtsservices.veraconnect.access.VeraGateway.URLConnection(VeraGateway.java:114)
at com.rtsservices.veraconnect.access.VeraGateway.URLRequest(VeraGateway.java:70)
at com.rtsservices.veraconnect.access.UI6Gateway$UI6VeraAccess.URLRequest(UI6Gateway.java:262)
at com.rtsservices.veraconnect.access.LocalRemoteManager.URLRequest(LocalRemoteManager.java:46)
at com.rtsservices.veraconnect.access.UI6Gateway$UI6VeraAccess.FetchURL(UI6Gateway.java:279)
at com.rtsservices.conciergeserver.CSWebContainer.CheckConnectivity(CSWebContainer.java:183)
at com.rtsservices.conciergeserver.CSWebContainer.LegalCmd(CSWebContainer.java:137)
at com.rtsservices.conciergeserver.CSWebContainer.handle(CSWebContainer.java:46)
at org.simpleframework.http.socket.service.RouterContainer.handle(RouterContainer.java:106)
at org.simpleframework.http.core.RequestDispatcher.dispatch(RequestDispatcher.java:121)
at org.simpleframework.http.core.RequestDispatcher.run(RequestDispatcher.java:103)
at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor.runWorker(Unknown Source)
at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(Unknown Source)
at java.lang.Thread.run(Unknown Source)
« Last Edit: March 03, 2018, 06:25:36 pm by pls90 »

Offline freebs

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 28
  • Karma: +0/-0
Re: connectivity failed after running perfectly for weeks
« Reply #3 on: March 04, 2018, 11:23:21 am »
Well, it must be grabbing that IP from somewhere or it is set statically on the server.
My devices are all on the same subnet.