Author Topic: Veralite - Changing type of switch automatically return to origin  (Read 358 times)

Offline Andreaz

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
  • Karma: +0/-0
Hi,
Veralite, latest fw.
I have a Aeotec dimmable switch, and I am trying to change the type of device from dimmable light to switch, since I use it on non-dimmable lights.
I can change, save, reboot, but then it go back to the original settings, except it adds a "1" after the name of the device. Like "LivingRoom" to "LivingRoom 1"

The VeraDimmer picture is the way it is original. I try to change to VeraSwitch (3 places the name, and 2 places the category, to outdoor light) but still it go back to being a dimmer :)
Is it a way to make this change permanent?

Offline RichardTSchaefer

  • Master Member
  • *******
  • Posts: 10091
  • Karma: +763/-142
Re: Veralite - Changing type of switch automatically return to origin
« Reply #1 on: March 09, 2018, 03:48:34 pm »
MCV introduced a serious bug in their recent releases.

At times, Vera deleted a devices and re-creates it with a NEW device ID and a new name.
This of course BREAKS all kinds of automation.  I have had 4 devices renamed ... but have not been able to sort out a scenario that causes the problem.

Offline Andreaz

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
  • Karma: +0/-0
Re: Veralite - Changing type of switch automatically return to origin
« Reply #2 on: March 09, 2018, 03:50:47 pm »
Yes, each time I had to redo my scenes associated with that device :(

Offline RichardTSchaefer

  • Master Member
  • *******
  • Posts: 10091
  • Karma: +763/-142
Re: Veralite - Changing type of switch automatically return to origin
« Reply #3 on: March 09, 2018, 03:54:01 pm »
If it happens often for you ... call Support.